“West-Vlaanderen blijft gespaard van noodweer”: Weerexpert Nicolas (NoodweerBenelux) ziet slechts enkele hevige buien

Donderdagnamiddag en avond zal het hevig regenen en onweren in het oosten van België, maar de provincie West-Vlaanderen zal van hevigste noodweer gespaard blijven. “In de Hoge Venen kregen ze al hagel te verduren met bollen van twee tot vier centimeter groot. In het eerste deel van de nacht blijft het rustig voor West-Vlaanderen. Na middernacht krijgen we wat actieve regenbuien, waar er mogelijks ook een donderklap mee gepaard gaat. Maar het hevigste zal al voorbij zijn”, zegt Nicolas Roose, de weeranalist uit Anzegem die achter NoodweerBenelux zit.

Het oosten van België zal het de komende uren en vannacht zwaar te verduren krijgen. “Op meerdere plaatsen mogen ze zich verwachten aan 50 tot 100 mm neerslag op enkele uren tijd. Er zijn nu vier zware onweersbuien actief in het oosten, waar er ook al hagel gesignaleerd werd met een doosneelde van twee tot vier centimeter. Specifiek in de Hoge Venen is het alle hens aan dek”, legt weeranalist Nicolas Roose uit Anzegem, ook wel gekend als NoodweerBenelux uit.

(Lees verder onder de Facebookpost)

West-Vlaanderen ontsnapt

West-Vlaanderen blijft normaal gespaard van het hevige weer. “Het eerste deel van de nacht is er weinig aan de hand en zitten de meest hevige buien nog in het noorden en het oosten van België. Pas na middernacht zullen de restanten van dat onweer richting het westen trekken. In de tweede helft van de nacht en vrijdagochtend kan het noordelijke deel van onze provincie dus nog te maken met wat actieve buien, maar dat is helemaal niets in vergelijking met de hevige regen en zelfs hagel, die aan de andere kant van het land valt.”

“In de tweede helft van de nacht en vrijdagochtend komen er wat actieve buien in het noorden van West-Vlaanderen, maar stukken minder hevig dan in het oosten van België”

Vrijdagvoormiddag mag het noorden van West-Vlaanderen zich verwachten aan iets fellere buien. “Het blijft wel beperkt met 5 tot 15 mm neerslag per vierkante meter. Het zuiden van onze provincie blijft eigenlijk goed gespaard. Dankzij onze onweerradar kunnen we live alle bliksemontladingen opvolgen in de Benelux en ook in kaart brengen. Dat toont onmiddellijk aan hoe hevig het onweer is op die plaatsen.”

Wisselvallig weer

Het weekend brengt nog verder wisselvallig weer. “Zaterdag krijgen we hier en daar buien. Zondag blijft ook die wisselvalligheid aanwezig met lage temperaturen. Volgende week zou het iets stabieler moeten worden en zou het aantal uren zon en ook de temperatuur moeten toenemen. Maar we zien dat voorlopig mei, net zoals april erg wisselvallig is. Dat maakt het als weerdienst niet zo eenvoudig om precies te gaan voorspellen, maar we volgen alles natuurlijk zo goed mogelijk op”, besluit Nicolas.

The post “West-Vlaanderen blijft gespaard van noodweer”: Weerexpert Nicolas (NoodweerBenelux) ziet slechts enkele hevige buien is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Antwerpen wil fietsdiefstallen tegengaan met nieuwe afgesloten fietsparkings

In Antwerpen zijn de eerste afgesloten fietsparkings geopend. De stad wil daarmee mensen stimuleren om verschillende duurzame vervoersmiddelen te combineren. Zo kan je nu bijvoorbeeld met de fiets tot de tramhalte aan Olympiade rijden, je fiets daar veilig achterlaten in de afgesloten fietsparking en vervolgens met de tram je reis verderzetten. Fietsen zouden er ook minder makkelijk gestolen kunnen worden.

Lees meer »

“Probeer eerlijke sprinter te zijn”: Philipsen reageert voor het eerst op “onverwachte” declassering waarvoor z’n vriendin hem moest kalmeren

Jasper Philipsen liet dan toch nog van zich horen na zijn tweede plek en latere declassering in de zesde Touretappe. “Ik ben ontgoocheld door de onverwachte declassering”, zegt hij in een statement. De sprinter van Alpecin-Deceuninck was na afloop bijzonder kwaad. Philipsen vloekte er op de ploegbus op los, zijn vriendin Melanie moest hem daar zelfs gaan kalmeren.

Lees meer »

Hoogdagen voor Belgische atletiek en toch rommelt het bij de coaches: “Dat dit op straat ligt, is lachwekkend”

Een recordaantal van 33 individuele atleten en vier aflossingsteams mogen inchecken voor de Spelen van Parijs: het lijkt de Belgische atletiek wel voor de wind te gaan. En toch is niet alles peis en vree. Dat Atletiek Vlaanderen aan het praten zou zijn met een buitenlandse coördinator voor de aflossingsteams zorgt voor onrust bij de estafettetrainers. “Er is geen draagvlak.”

Lees meer »

Landschapsarchitect Paul Deroose toont eigen tuin in Jabbeke: “En ik ben aanwezig voor rondleiding en info”

Op zondag 30 juni kan je de Engelse cottagetuin van tuin- en landschapsarchitect Paul Deroose bezoeken in Jabbeke. De man is de bezieler van heel wat openbaar domein in Jabbeke, daarom alleen is een bezoek aan de tuin en bij de Stalhillenaar meer dan een bezoekje waard.
The post Landschapsarchitect Paul Deroose toont eigen tuin in Jabbeke: “En ik

Lees meer »

San Maes is buurtwerker voor digitale inclusie in Pittem

Bij de gemeente Pittem werd onlangs San Maes in dienst genomen als buurtwerker digitale inclusie. Zij zal Pittem- en Egemnaren, die zich vaak in een kwetsbare situatie bevinden en die botsen op digitale drempels in het dagelijkse leven, begeleiden.
The post San Maes is buurtwerker voor digitale inclusie in Pittem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Europa wil spotgoedkope Chinese webwinkels als Shein, AliExpress en Temu zwaarder belasten

De Europese Commissie wil de douanevrijstelling voor e-commercepakketjes van minder dan 150 euro schrappen. Dit plan richt zich vooral op Chinese webwinkels zoals Shein, Temu en AliExpress, die met hun spotgoedkope en gesubsidieerde producten concurreren met Europese bedrijven. Op dit moment zijn de pakjes van minder dan 150 euro uit landen buiten de Europese Unie vrijgesteld van douanebelastingen. De Commissie

Lees meer »

Grenswegen gesloten tijdens EK-match Frankrijk-België: “Om risico’s op ordeverstoring en vandalisme zoveel mogelijk te beperken”

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België maandag — in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland — zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.

Lees meer »