Rugbyclub Oostende organiseert twee try-outs

Op 11 en 25 mei kan je op sportpark De Schorre proeven van rugby. De initiatiefnemers achter Rugbyclub Oostende organiseren namelijk proefsessies om een breed publiek actief met de sport te laten kennismaken. “Op die manier hopen we spelers te strikken om vervolgens daadwerkelijk met onze club van start te kunnen gaan”, zegt Christophe Van der Stuyft.

Eerder dit jaar startte Christophe op sociale media een oproep naar iedereen die interesse vertoonde in het steunen van een nieuwe rugbyclub. De pagina Bij 2.000 likes gaan we voor een rugbyclub in Oostende kende in een mum van tijd een pak volgers. Hoewel de sport internationaal gezien een rijke traditie en geschiedenis kent, werd nooit eerder in Oostende – toch getipt als dé sportstad bij uitstek – aan rugby gedaan.

Laat je niet afschrikken

“Onze oproep op sociale media is één ding, maar we willen mensen actief met de sport laten kennismaken. Dat kan alleen maar door iedereen te laten proeven van wat rugby nu écht inhoudt”, vertelt Christophe. “Tijdens twee gratis oefensessies met gediplomeerde coaches leren deelnemers de regels kennen, komen ze alles te weten over tackelen, passing en rucks. Laat je niet afschrikken door het stevige fysieke spel, rugby is gestoeld op een diepgewortelde respectvolle omgang tussen de spelers.” Voor zijn initiatief krijgt Christophe steun van Rugby Vlaanderen en de sportraad van Stad Oostende. De oproep om aan twee testdagen deel te nemen, gaat richting iedereen. “Vrouw, man, lang, kort, dik of dun: we roepen iedereen ouder dan 16 jaar op om de uitdaging aan te gaan en één van de 8,5 miljoen wereldwijde spelers te worden. Het enige dat we deelnemers vragen om mee te brengen, is kledij die tegen een stootje kan en een paar voetbalschoenen. Op basis van de testdagen kunnen we verder gaan met het vormgeven van de eerste Oostendse rugbyclub. Deelnemers kunnen dus mee een stukje geschiedenis schrijven.”

Praktisch

De try-outs vinden plaats op zaterdag 11 mei van 14.30 tot 16.30 uur en op zaterdag 25 mei van 9.30 tot 11.30 uur. Terrein 20 op sportpark De Schorre vormt het decor. Het veld is makkelijk bereikbaar via de toegangsweg op het kruispunt van de Steensedijk en Schorredijk, vlak naast de bekende volkstuintjes en hondenclub Happy Dog. (TVA)

Info: www.rugbyoostende.be.

The post Rugbyclub Oostende organiseert twee try-outs is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Meer dan 270 arrestaties na plunderingen bij anti-regeringsprotest in Kenia

In Kenia heeft de politie meer dan 270 mensen gearresteerd voor plunderingen en het plegen van geweld tijdens het anti-regeringsprotest gisteren. Al 2 weken lang komen vooral jongeren op straat om te betogen tegen de plannen van de regering om belastingverhogingen in te voeren. De plannen zijn intussen ingetrokken, maar de betogers hebben nu extra eisen en vragen onder meer

Lees meer »

Spotify verwijdert pro-Russische artiesten – Washington kondigt nieuw militair hulppakket van 2,3 miljard dollar aan voor Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 2 juli terug.

Lees meer »

Jeremy (29) en Maité (28) kunnen weer in woning na trouwcadeau van 2.000 bierbakken: “We ruimen 360 bakken per uur”

“We ruimen in etappes.” Jeremy Desmet (29) en Maité Beernaert (28) zijn druk in de weer om hun huis in Zandvoorde bij Zonnebeke te bevrijden uit de burcht van 2.000 bierbakken, een trouwcadeau van hun vrienden. “We hadden geluk: bij onze thuiskomst was de voorgevel al omgewaaid.”
The post Jeremy (29) en Maité (28) kunnen weer in woning na

Lees meer »

Tweelingzussen Denise en Annie trouwden 50 jaar geleden op dezelfde dag: “Verkeerde zus kreeg ring bij huwelijksaanzoek”

Vijftig jaar geleden zijn de tweelingzussen Denise en Annie Van Bommel op dezelfde dag getrouwd, nu vieren ze ook samen hun gouden bruiloft. Op hun 70ste lijken de zussen nog steeds als twee druppels water op elkaar. Of hun mannen zich nooit vergist hebben? “Éen keer heb ik een cruciale fout gemaakt”, geeft één van hen ietwat gegeneerd toe.

Lees meer »

Daniel De Pauw zet stapje opzij bij FC Kleit

De laatste wedstrijd van het voorbije seizoen was voor Daniel De Pauw (74) ook zijn laatste wedstrijd als délégué van de eerste ploeg. Hij blijft wel voor de terreinen van FC Kleit zorgen.
The post Daniel De Pauw zet stapje opzij bij FC Kleit appeared first on KW.be.

Lees meer »

La Réserve is méér dan ooit terug: luxueus hotel krijgt als eerste aan Belgische kust label “vijf sterren superior”

Een klein jaar nadat La Réserve Resort de deuren opende, mag het hotel het label “vijf sterren superior” in ontvangst nemen. En dat is een primeur aan de Belgische kust. Marc Coucke en Bart Versluys werkten hard aan de comeback van een van de meest besproken hotels aller tijden. De zakenpartners haalden het onderste uit de kan – en hun

Lees meer »

Lieva (55) moest net als slachtoffer van Nick Bril met prothesen leren stappen na ongeval: “Het is echt niet gemakkelijk, het lijkt wel steltlopen”

Een half jaar nadat Nick Bril met zijn terreinwagen over hem reed en hij zijn twee benen verloor, mag Joe Claridge (37) het ziekenhuis verlaten. Hij gaat rechtstreeks naar het befaamde revalidatiecentrum in Pellenberg. Om er te leren stappen op beenprothesen. Lieva Vervoort (55) moest zes jaar geleden hetzelfde doen en heeft goeie raad voor Joe: “Zorg dat je er

Lees meer »