Meikermis in Wingene wordt weer leuk feest vol sport en muziek

De Wingense meikermis staat weer voor de deur en zoals de traditie het al enkele jaren wil neemt het Feestcomité Wingene met plezier opnieuw het nodige initiatief om van het kermisweekend een leuk feest te maken op zondag. Dit jaar fleuren Jeugdhuis De Mutse en De Stoempers trouwens ook de zaterdag op.

Het Wingense Feestcomité koestert al enkele jaren de ambitie om zowel in mei als in september extra activiteiten te organiseren. Op zondag 5 mei biedt het Feestcomité opnieuw een podium aan op het Kerkplein voor drie muziekgroepen die een link hebben met Wingene. Dit jaar kan je genieten van een optreden van The Dirty Scums om 14.30 uur, het punkfenomeen uit Schuiferskapelle. Om 16 uur is Secret Mission aan zet, een rockcoverband die in 2022 door Wingenaar Edwin Dierickx werd opgericht. Om 17.30 uur is tot slot de coverband Work!n Progress aan de beurt. Die band werd opgericht door Luc Bousson, die afkomstig is van Zwevezele, en brengt covers uit de jaren 1970 tot 1990 met een sterke link naar Belpop.

Uiteraard pakt het Feestcomité op het Kerkplein uit met een gezellig terras waar je van de muziek kan genieten met een lekker drankje bij de hand.

Wielerwedstrijd

Maar de Wingense kermis gaat eigenlijk al op zaterdag 4 mei van start en dankzij jeugdhuis De Mutse én de Koninklijke Veloclub De Stoempers wordt nu ook die dag wat extra opgefleurd. Zo organiseren De Stoempers voor het eerst een wielerwedstrijd voor juniores doorheen het centrum van Wingene, met start en aankomst aan het gemeentehuis om 15 uur. Enkele leden van jeugdhuis De Mutse zullen trouwens de handen mee uit de mouwen steken om alles in goede banen te leiden.

’s Avonds pakt jeugdhuis De Mutse op het Kerkplein dan ook nog uit met een heuse deejaywedstrijd.

The post Meikermis in Wingene wordt weer leuk feest vol sport en muziek is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Trajectcontrole Zevekote start midden augustus

De al langer aangekondigde trajectcontrole in het centrum van Zevekote zal midden augustus actief zijn. Deze week werden alvast fietssuggestiestroken aangebracht.
The post Trajectcontrole Zevekote start midden augustus appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opvallend: overheid roept op om met munten te betalen in winkel

De overheid wil de miljoenen muntstukken die ongebruikt bij mensen thuis liggen, in omloop krijgen. Ze roept de burger op om die centjes te verzamelen en ermee te betalen in de winkel. Dat is de centrale boodschap van een campagne op sociale media – #spendyourchange – die de federale overheidsdienst Financiën maandag lanceert.

Lees meer »

Dertigtal oproepen bij Brandweer Westhoek voor stormschade: “Vooral afgewaaide takken en boompjes, zonder grote schade”

De verschillende posten van Brandweer Westhoek hadden zaterdag soms de handen vol met oproepen voor stormschade. Rond 18 uur werd afgeklokt op 25 oproepen. Maar ook nadien kwamen nog enkele oproepen binnen. “Het ging vooral om afgewaaide takken en boompjes, zonder grote schade”, zegt woordvoerder Kristof Louagie. In Poperinge en Geluwe raakte een weg even versperd.
The post Dertigtal

Lees meer »

EXCLUSIEF. Fabio Jakobsen toont de littekens die het verhaal van zijn carrière vertellen: “Ik ben wel een taaie, denk ik”

“Wielrennen is geen sport voor kleinzerige mensen”, zegt Fabio Jakobsen (27). Zijn lijf is het bewijs. In Polen raakte hij tien tanden en een deel van zijn neus kwijt – hij werd voor dood opgeraapt van de straat. Op zijn knieën en armen hebben valpartijen “spoor over spoor” nagelaten. En toch gaat hij in deze Tour de France weer op

Lees meer »