Komen toxische leiders soms tot inzicht? “Hoe langer aan de top, hoe meer je perspectief voor anderen kan verliezen”

Bezondigen oudere bazen zich sneller aan toxisch leiderschap of is de tijdgeest minder tolerant geworden voor autoritaire CEO’s? Met leeftijd of generaties heeft het niet zo veel te maken. “Hoe langer je in een machtspositie zit, hoe meer je kwalijke kantjes worden uitvergroot. Af en toe een stap opzijzetten en in de spiegel kijken is gezond.”

 

Meer krantenkoppen in België

Opa Frans (90) was 16 jaar schepen, nu ambieert ook kleindochter Eva (23) zetel in gemeenteraad: “Politiek is niet voor juffertjes”

In 1970 raakte Frans Mispelaere (90) verkozen in de Wevelgemse gemeenteraad, daarna zou hij nog 30 jaar zetelen. 16 jaar zelfs als schepen. Ruim 50 jaar later doet zijn kleindochter Eva Parmentier (23) ook een gooi naar een mandaat. “In het zesde leerjaar was mijn droomjob al die van burgemeester.”
The post Opa Frans (90) was 16 jaar schepen,

Lees meer »

LIVE WEST-VLAANDEREN. Dedecker is bereid om met N-VA te praten maar niet met Descheemaecker – parket opent onderzoek naar verkiezingen in Veurne

In Brugge was het stadsbestuur maandag, amper 24 uur na de uitslag, al gevormd. Daar gaat burgemeester Dirk De fauw (cd&v) in zee met tweede partij Vooruit. Verder is er ook al een coalitie op provincieniveau. In Middelkerke gaat Jean-Marie Dedecker met alle partijen praten. “Ik ga ook spreken met N-VA, maar Marc Descheemaecker wil ik hier niet zien want

Lees meer »

Lieven Vanbelleghem maakt comeback als burgemeester: “Onze grote overwinning zorgt voor eerherstel”

‘The Winner Takes It All’ van Abba was het toepasselijke nummer waarmee Lieven Vanbelleghem zondagavond zijn intrede maakte bij zijn aanhang in café Come Back. De vorige én toekomstige burgemeester van Langemark-Poelkapelle pakt dan ook vol vertrouwen de koe bij de hoorns.
The post Lieven Vanbelleghem maakt comeback als burgemeester: “Onze grote overwinning zorgt voor eerherstel” appeared first on

Lees meer »

Helikopter van brandweer stort neer in Brazilië: zes doden

Bij de crash van een brandweerhelikopter in het zuidoosten van Brazilië zijn alle zes inzittenden om het leven gekomen. De helikopter stortte volgens eensluidende mediaberichten neer nadat hij had helpen zoeken naar een eenmotorig vliegtuig dat neergestort was in Ouro Preto, in de staat Minas Gerais.

Lees meer »

Wegverzakking in Ledegem is schuld van aannemer en studiebureau

De aannemer en het studiebureau zijn verantwoordelijk voor de wegverzakking in de Rollegemkapelsestraat in Ledegem. Dat blijkt uit een voorverslag van de deskundige die werd aangesteld door de rechtbank van Kortrijk. De straat werd 5 jaar geleden heraangelegd, maar er kwamen al snel scheuren in het wegdek. Omdat eerst onderzocht moest worden bij wie de schuld lag, kon de straat

Lees meer »

Eén jaar na de aanslag op Zweedse supporters: “Ik denk elke dag aan die mensen in mijn taxi. Ik voel me schuldig dat ik hen niet heb kunnen redden”

De herdenking van de aanslag op de Zweedse voetbalsupporters in Brussel, één jaar geleden, was er een in mineur voor de taxichauffeur die aan de kogelregen is kunnen ontsnappen. “Ik verga van het schuldgevoel omdat ik die Zweedse supporters niet heb kunnen redden. Bovendien heeft de Belgische Staat me nog altijd niet erkend als terreurslachtoffer.”

Lees meer »

Laura (30) en Evelien (38) starten kledingmerk Basta

Laura Vertriest (30) en Evelien Monti (38) lanceren hun eigen kledingmerk Basta. Het koppel uit Beernem deelt een passie voor dieren, natuur en de oceaan. Die passie willen de twee nu uitdragen via een eigen kledinglijn, al schuilt er een betekenis achter de T-shirts, hoodies en accessoires. De opbrengst van hun verkoop gaat bovendien voor een deel naar het goede

Lees meer »

Zo stemde Nieuwpoort: bekijk hier de verkiezingsuitslag

Ook de inwoners van Nieuwpoort trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in de gemeenteraad? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van de lokale én provinciale verkiezingen in Nieuwpoort.
The post Zo stemde Nieuwpoort: bekijk hier de verkiezingsuitslag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Superprestige Ruddervoorde weer op zondag: “Financieel makkelijker”

Op zondag 20 oktober gaat op het domein Pyfferoen in de Vrijgeweidestraat op de Baliebrugge, Ruddervoorde, de tweede veldrit door van de Telenet Superprestige. De organisatie is verheugd dat de wedstrijd weer op zondag in plaats van zaterdag kan plaatsvinden.
The post Superprestige Ruddervoorde weer op zondag: “Financieel makkelijker” appeared first on KW.be.

Lees meer »