Dames 1 hockeyclub Saint-Georges behoudt plaats in 1ste nationale

De Dames 1 en Heren 1 van de hockeyclub Saint-Georges speelden op woensdag 1 mei hun laatste wedstrijd van het seizoen als thuismatch, beiden tegen Brugge. De ploegen wonnen met respectievelijk 2-0 en 1-0. “Dames 1 is dus zeker van behoud in 1ste nationale”, zeggen kapiteins Alexia Lacombe en Emmanuelle Sergant.

In hockeyclub Saint-Georges staan Dames 1 op de zevende plaats van de 12 ploegen in 1ste nationale. “Brugge moesten we winnen om zeker te zijn. Nu moeten zij op 18 en 19 mei nog barrage spelen tegen de top van de 2de nationale om hun behoud te verzekeren”, aldus de kapiteins.

“Bij de mannen is het enkel de eerste die stijgt naar een divisie hoger. Heren 1 blijft dus mooi op een derde plaats en in dezelfde divisie”, zegt kapitein Charles Sergant.

The post Dames 1 hockeyclub Saint-Georges behoudt plaats in 1ste nationale is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zeven verkozenen vervangen in gemeenteraad van Heuvelland de voorbije zes jaar: verjonging is echt wel geslaagd

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 19 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Heuvelland, zetelen er vandaag nog twaalf in de gemeenteraad.
The post Zeven verkozenen vervangen in gemeenteraad

Lees meer »

Restaurant Dirkjan Decock lanceert Oud Keukengeweld-actie: “We willen de waarde van ervaring vieren”

In oktober staat jong talent in de spotlight met de geweldige actie ‘Jong Keukengeweld’. “Bij Restaurant Dirkjan Decock richten we ons dit jaar op de ervaren chef, die al decennialang vakmanschap en passie in elk gerecht legt. We willen de waarde van ervaring vieren met Oud Keukengeweld.”
The post Restaurant Dirkjan Decock lanceert Oud Keukengeweld-actie: “We willen de waarde

Lees meer »

Candice uit ‘Blind Getrouwd’ laat haar eicellen invriezen: “Het is heftig. Maar ik koop er rust mee in mijn hoofd”

Candice Martens (35) — je weet nog wel, de gloedvolle krullenbol uit ‘Blind Getrouwd’ jaargang 2020 — heeft een toekomstplan, zo onthulde ze op haar Instagram. Ze laat haar eicellen invriezen. Haar blinde huwelijk met Marijn liep na twee jaar spaak, daten bracht voorlopig geen nieuwe potentiële vader van haar toekomstige kinderen in stelling, dus onderneemt ze zelf maar actie.

Lees meer »

Anderlecht draait knap mee bovenin, Cercle virtueel zelfs leider: ontdek hier het programma en de klassementen in Europa League en Conference League

Zes op zes voor Anderlecht in de Europa League, nadat het knap won op het veld van Real Sociedad. Daardoor draait paars-wit bovenaan mee – het staat op basis van doelsaldo momenteel derde. Union ontmoet vanavond nog Bodo/Glimt, op zoek naar een eerste zege in Europa. In de Conference League speelt AA Gent tegen het grote Chelsea, Cercle opende geweldig

Lees meer »

VTM-journalist Robin Ramaekers deelt foto uit ziekenhuis met cameraman: “Gebroken oogkas en kogelwonde, maar vooral pijn aan de binnenkant”

VTM-oorlogsjournalist Robin Ramaekers heeft een foto gedeeld op sociale media waarop hij te zien is met cameraman Stijn De Smet. De twee werden aangevallen toen ze een reportage wilden maken in de Hezbollah-wijken in Beiroet. “Kogelwonde, gebroken oogkas, gekneusde ribben doen pijn, maar vooral aan de binnenkant wat tijd nodig om te plaatsen en te verwerken”, schrijft hij.

Lees meer »

Boris Johnson doet opvallende bewering in memoires: “Koningin Elizabeth leed aan botkanker in haar laatste jaren”

Gewezen Brits premier Boris Johnson (60) beweert in zijn autobiografie Unleashed, die halverwege deze maand uitkomt, dat koningin Elizabeth in de laatste jaren van haar leven “een vorm van botkanker” had. Die onthulling valt te lezen in een deel van het boek dat maandag is gepubliceerd in de Britse krant Daily Mail. “Artsen waren bezorgd dat ze elk moment wel

Lees meer »

Tom Lanoye krijgt Prijs der Nederlandse Letteren uit handen van koning Filip: “In het Koninklijk Paleis trad ik nooit eerder op”

Na twaalf jaar gaat de Prijs der Nederlandse Letteren nog eens naar een Vlaming. De belangrijkste literaire onderscheiding in ons taalgebied wordt op 1 oktober uitgereikt aan Tom Lanoye. “Ik ga bijlange nog niet op mijn lauweren rusten.” Zeker niet nu ook De Waasland Omnibus uit is, een bibliofiele veiling wacht bij Bernaerts en het Antwerpse prijsbeest zelf een volksfeest

Lees meer »

Arbeidsmigratie van buiten EU licht gestegen in 2023

Als gevolg van een “lichte afkoeling” van de arbeidsmarkt heeft vorig jaar in België maar een beperkte stijging van het aantal arbeidsmigranten van buiten de EU plaatsgevonden. Dat blijkt uit cijfers van het federaal migratiecentrum Myria, dat maandag een deel van zijn jaarverslag publiceerde.

Lees meer »

Wijnendalestraat in Beveren zit in een nieuw jasje: “Voortaan een veilige verbinding voor fietsers in een groen kader”

De Wijnendalestraat zit volledig in het nieuw. De belangrijke invalsweg naar de Roeselaarse deelgemeente Beveren kreeg nieuwe fietspaden en is inmiddels een pak groener. In het bijzijn van een grote groep bewoners werd de straat woensdagavond officieel heropend.
The post Wijnendalestraat in Beveren zit in een nieuw jasje: “Voortaan een veilige verbinding voor fietsers in een groen kader” appeared

Lees meer »

Vaste rechtbankklant krijgt nieuwe straf voor bezit 3 gram cocaïne

Een 23-jarige man uit Veurne, een vaste klant in de rechtbank, heeft een nieuwe celstraf van zes maanden met uitstel en 8.000 euro boete, vier vijfden met uitstel, aan zijn strafblad toegevoegd. Dat kreeg hij voor het bezit van drie gram cocaïne. Voor de verkoop ervan werd hij wel vrijgesproken. Hij ontkent dat hij drie gram cocaïne verkocht aan een

Lees meer »