Carla Bruni-Sarkozy meerdere uren verhoord in corruptiezaak

Carla Bruni-Sarkozy is donderdag meerdere uren verhoord als verdachte in de zaak rond de Franse oud-president Nicolas Sarkozy, die mogelijk getuigen heeft beïnvloed in de Libië-affaire. In oktober 2023 werd in Frankrijk een vooronderzoek geopend naar Sarkozy of hij iets te maken heeft met de intrekking van een verklaring van de Frans-Libanese zakenman Ziad Takieddine.

 

Meer krantenkoppen in België

Bart De Wever over comeback Patrick Janssens: “Niet geloofwaardig”

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft zich op ATV kritisch uitgelaten over zijn coalitiepartner Vooruit én over de terugkeer van gewezen burgemeester Patrick Janssens in de Antwerpse politiek. Hij vindt het “niet geloofwaardig” dat iemand na meer dan tien jaar afwezigheid weer op de politieke scène verschijnt.

Lees meer »

Stadenaar Thijs (36) helpt bosbranden bestrijden in Portugal: “Een droom voor elke pompier”

Stadenaar Thijs Degryse zit sinds maandag in het Portugese dorp Castro Daire, waar hij samen met z’n lokale collega’s dagelijks uitrukt om bosbranden onder controle te krijgen. Niet voor doetjes. “De wagens kunnen niet overal komen, dus vaak maken we tochten door de heuvels, in onze brandweerkledij en met zowat 20 liter water op onze rug.”
The post Stadenaar

Lees meer »

Alarmfase oranje in het West-Vlaamse peloton: deze provinciegenoten hebben (officieel) nog geen contract voor volgend seizoen

Sinds 1 augustus mogen wielertransfers officieel gemaakt worden. Het is dan ook al iets meer dan een maand uitkijken naar nieuws over onze West-Vlaamse profs die nog geen contract hebben voor volgend seizoen. Sommigen moeten zich (geen) zorgen maken.
The post Alarmfase oranje in het West-Vlaamse peloton: deze provinciegenoten hebben (officieel) nog geen contract voor volgend seizoen appeared first

Lees meer »

BNI Cieper komt wekelijks samen in Albion Hotel: “Krachten bundelen voor mooie omzetgroei”

BNI Cieper bundelt lokale ondernemers uit het Ieperse. Zij komen elke woensdagmorgen samen om te vergaderen en te netwerken. Elke week krijgt één van de leden ruim de tijd om zichzelf voor te stellen. Intussen telt BNI Cieper een omzetcijfer van 20 miljoen euro.
The post BNI Cieper komt wekelijks samen in Albion Hotel: “Krachten bundelen voor mooie omzetgroei”

Lees meer »

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt toeristentaks

Nieuw-Zeeland verdrievoudigt de belasting die de meeste toeristen moeten betalen om het land te bezoeken. Dat heeft de regering dinsdag aangekondigd. Vanaf oktober zullen toeristen 100 Nieuw-Zeelandse dollar betalen (ongeveer 56 euro) in plaats van 35.

Lees meer »

Blue Stars Brugge mikt op een mooie plek in de top drie in eerste provinciale

In eerste provinciale is het onder meer uitkijken naar de prestaties van Blue Stars Brugge One die met een nieuwe coach de competitie zullen aanvatten. Vorig seizoen werd de coach halverwege de competitie bedankt voor bewezen diensten en nam de Nestor van de basketcoaches, Ronny Seghers, tijdelijk over. Tijdelijk betekende uiteindelijk tot het eind van het seizoen, maar Blue Stars

Lees meer »

Hubert De Meester (96), ooggetuige van de bevrijding: “Bruggelingen juichten de Canadezen toe, maar ik zag ook beestigheden”

De Bruggelingen stonden de Canadezen toe te juichen, maar ik zag ook beestigheden: aan de Eiermarkt werd een collaborateur met een hockey stick afgeranseld. Het bloed gutste over zijn aangezicht. Dat beeld vergeet ik nooit”, zegt Hubert De Meester (96). Een ooggetuigenverslag van de laatste oorlogsdagen en bevrijding van Brugge op 12 september 1944, tachtig jaar geleden.
The post

Lees meer »

Hamas dreigt ermee gijzelaars “in grafkisten” terug te sturen – Netanyahu vraagt “vergiffenis” voor niet kunnen redden van Israëlische gevangenen in Gaza

Een deal over het vrijlaten van Israëlische gijzelaars door Hamas is volgens de Amerikaanse president Joe Biden “erg dichtbij”. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu zou echter niet genoeg doen om de deal rond te krijgen, zegt Biden maandag. Washington werkt aan een alles-of-nietsakkoord voor Israël en Hamas om tot een wapenbestand en de vrijlating van de gijzelaars in Gaza te

Lees meer »