Amerikaanse staat Arizona gaat strenge anti-abortuswet uit 1864 dan toch afschaffen

De Senaat van de Amerikaanse staat Arizona heeft besloten om het abortusverbod uit 1864 toch in te trekken. Dat verbod had anders binnen enkele weken van kracht kunnen worden. 

Meer krantenkoppen in België

Diamant voor Frans en Marie-Jeanne uit Sint-Eloois-Winkel

Op zondag 22 september werden Frans Vermaut en Marie-Jeanne Declerck uit de Klein-Harelbekestraat in Sint-Eloois-Winkel ontvangen in het gemeentehuis in Ledegem. Het koppel trouwde op 20 augustus 1964 in Klemskerke. Frans en Marie-Jeanne zijn dus zestig jaar getrouwd.
The post Diamant voor Frans en Marie-Jeanne uit Sint-Eloois-Winkel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na parkeerruzie werd Rayan (21) achtervolgd, klemgereden en in elkaar geslagen met boksbeugel: “Dit was een moordpoging”

“Is een parkeerplaats echt een mensenleven waard?” Dat vraagt mama Yamina (54) zich af, nadat haar zoon Rayan* (21) achtervolgd, aangereden en in elkaar geslagen werd. In een emotioneel en pijnlijk gesprek vertelt het gezin over de gruwelijke aanval, de absurde aanleiding en dat één ding dat alles kon voorkomen: “Ik vreesde voor mijn leven en klopte aan bij de

Lees meer »

Cercle opent Europees seizoen tegen Sankt-Gallen: “Mooie beloning voor harde werk”

Cercle Brugge krijgt donderdagavond op de openingsspeeldag van de gloednieuwe competitiefase van de Conference League het Zwitserse Sankt-Gallen over de vloer in het Jan Breydelstadion. De Vereniging is na AA Gent de tweede Belgische vertegenwoordiger in de derde Europese beker en wil zich herpakken na de matige competitiestart.
The post Cercle opent Europees seizoen tegen Sankt-Gallen: “Mooie beloning voor

Lees meer »

Onbetaalde garnaalkroketten leveren beruchte Brugse tafelschuimster nog maar eens zware celstraf op: “En er zijn nog dossiers op komst”

De beruchte tafelschuimster Maria L. heeft voor de Brugse rechtbank nog maar eens twee jaar effectieve celstraf gekregen. De 60-jarige Bruggelinge liep in het verleden al talrijke veroordelingen op, maar die haalden niets uit.
The post Onbetaalde garnaalkroketten leveren beruchte Brugse tafelschuimster nog maar eens zware celstraf op: “En er zijn nog dossiers op komst” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wie volgt Myriem El-Kaddouri op als West-Vlaams Poetry Slam-kampioen?

Op zaterdag 5 oktober gaat de 9de editie van het West-Vlaams Kampioenschap Poetry Slam door in jeugdcentrum De Stroate. Poetry Slam is een wedstrijd waar verschillende vormen van woordkunst op het podium het tegen elkaar opnemen. De winnaar gaat naar het Belgisch Kampioenschap, de top 3 gaat op tour langs de woordkunstfestivals in Zuid-West-Vlaanderen.
The post Wie volgt Myriem

Lees meer »

1 op de 5 leerlingen mag geen smartphone gebruiken op middelbare school

1 op de 5 leerlingen uit het secundair onderwijs mag geen smartphone gebruiken op school. Dat blijkt uit een bevraging van de Vlaamse Scholierenkoepel bij 11.439 leerlingen uit Vlaanderen en Brussel. In veel middelbare scholen mogen leerlingen enkel hun smartphone gebruiken tijdens de pauze. De nieuwe Vlaamse regering moedigt een strikt smartphonebeleid in het secundair onderwijs aan. De scholierenkoepel is

Lees meer »

Vrees voor honderden doden na scheepsramp in Congo

Na een scheepsramp donderdagvoormiddag op het Kivumeer in Congo zijn al 126 lichamen geborgen. Dat zeggen haven- en veiligheidsbronnen. Het schip vervoerde naast passagiers ook goederen. Eerst was sprake van 450 mensen aan boord maar een lokale functionaris zegt tegen het Duitse persagentschap DPA dat er 700 passagiers waren.

Lees meer »