Weer World Cup Paracycling in Mariakerke en Raversijde

Van donderdag 2 tot en met zondag 5 mei is Oostende opnieuw gaststad voor de UCI Paracycling Road World Cup. Het parcours bevindt zich in de straten van Mariakerke en langs de Zeedijk richting Raversijde/Middelkerke. De start en finish is aan de Zeedijk ter hoogte van Vayamundo. Op donderdag en vrijdag zijn er time trial wedstijden, op zaterdag en zondag staan de road races en team relay op het programma.

Het parcours wordt dagelijks verkeersvrij gemaakt tijdens de wedstrijden, maar voor en na de wedstrijden weer opengesteld voor het verkeer. De straten binnen het parcours zijn niet toegankelijk op donderdag 2 mei van 7 tot 19.30 uur, vrijdag 3 mei van 7 tot 18.30 uur, zaterdag 4 mei van 7 tot 19 uur en zondag 5 mei van 7 tot 19.45 uur.

In alle straten binnen het parcours geldt parkeerverbod van donderdag 2 tot en met zondag 5 mei. Bewoners van de Dorpsstraat, Duinhelmstraat, Albrecht Rodenbachstraat, Distellaan, Schermplantenstraat, Acacialaan, Troonstraat (tussen Acacialaan en Duinenstraat), Zeedijk (tussen Duinenstraat en Dorpsstraat), Duinenstraat, Esdoornlaan en Wilgenlaan kunnen een tijdelijke minderhinderkaart aanvragen waarmee ze gratis kunnen parkeren op het openbaar domein (buiten het parcours).

De doorgang in de richting van en naar Middelkerke blijft mogelijk via de Nieuwpoortsesteenweg. Ook de bewoners van de wijk Raversijde kunnen hun woning probleemloos bereiken via de Nieuwpoortsesteenweg. Straten binnen het parcours zijn bereikbaar via de Distellaan. Tijdens het event zullen de straten van het parcours en enkele aangrenzende straten niet bereikbaar zijn met de wagen.

Meer info op www.oostende.be/paracycling

The post Weer World Cup Paracycling in Mariakerke en Raversijde is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

VUB en UZ Brussel willen dat federale regering paus ter verantwoording roept voor uitspraak over abortusartsen

De rector van de Vrije Universiteit Brussel (VUB) en het UZ Brussel vragen de federale regering in lopende zaken om de pauselijke nuntius in België ter verantwoording te roepen na de uitspraak van paus Franciscus dat artsen die abortus uitvoeren "regelrechte huurmoordenaars" zijn. Dat zegt de rector in De Standaard. Met zijn uitspraak zet de paus namelijk aan tot "het

Lees meer »

“Er waren taart en koekjes met drugs in”: Vlaamse ‘Big Brother’-kandidate was op één van de beruchte Diddy-feestjes

“Drank stond klaar aan de bar. Daar zat waarschijnlijk drugs in.” De West-Vlaamse ‘Big Brother 2023’-kandidate Charlotte Denamur deelt op TikTok een schokkend verhaal over de beruchte feestjes van Sean Combs, ook wel bekend als Puff Daddy en P. Diddy. Tot drie jaar geleden werkte ze in Hollywood als nanny en belandde zo meermaals bij Diddy thuis. “Maar niemand mocht

Lees meer »

Rolstoelgebruiker Jordan (25) rijdt uur in het donker nadat buschauffeur hem in de kou laat staan: “Ze doen vaak alsof ze me niet zien”

Rolstoelgebruiker Jordan Decremer uit Sint-Gillis-Waas trekt aan de alarmbel, na vruchteloze pogingen om de bus te nemen. In minder dan een week tijd lieten twee buschauffeurs van De Lijn het na om de 25-jarige man mee te nemen. “Ik moest een uur met mijn elektrische rolstoel rijden om op mijn afspraak te geraken”, reageert Jordan.

Lees meer »

Werken nieuwbouw ZAS Palfijn in Merksem gestart

De werken voor de nieuwe voorbouw van het Jan Palfijnziekenhuis in Merksem zijn gestart. Tegen 2028 verrijst vóór het huidige ziekenhuis een gebouw met een nieuwe kraamafdeling, een uitgebreide geriatrie, een oncologisch dagziekenhuis en een onderzoekcentrum naar geneesmiddelen van Johnson & Johnson. Het gaat om een investering van 86 miljoen euro.

Lees meer »

Hij vierde de titel 30 uur lang en stond deze zomer op de radar van Club: wie is Mika Biereth, dé man om in de gaten te houden bij Sturm Graz?

Mikel Arteta vond hem ‘een ongelooflijke afwerker’, Club Brugge zag er in het voorjaar even zijn nieuwe nummer 9 in. Vandaag is Mika Biereth (21) evenwel hét wapen van Sturm Graz. Kennismaking met de man die zichzelf omschrijft als een kruising tussen Kane en Haaland. En waarom hij dan uiteindelijk niet bij blauw-zwart speelt?

Lees meer »

“Ze blijft ons verrassen”: trotse ouders op de eerste rij bij eedaflegging van kersverse minister Melissa Depraetere

Melissa Depraetere heeft in het Vlaams parlement de eed afgelegd als minister. Haar ouders beleefden dat bijzondere moment vanop de – figuurlijke – eerste rij. “Ongelooflijk dat we dit nog mogen meemaken”, aldus haar vader Patrick.
The post “Ze blijft ons verrassen”: trotse ouders op de eerste rij bij eedaflegging van kersverse minister Melissa Depraetere appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hubert geeft aan trainer Anderlecht te willen blijven: “Ik heb wel het gevoel dat deze job iets voor mij is”

Spannend werd de klassieker tussen Anderlecht-Standard nooit. Een duidelijke 3-0-zege voor paars-wit. En zo scoort David Hubert alweer punten. “Het is niet aan mij om een beslissing te nemen. Maar de band tussen spelers en coach is zeker aanwezig”, zegt Colin Coosemans. Ook Hubert zelf geeft aan zeker en vast niet rouwig te zijn om het definitief over te nemen.

Lees meer »

“Na 25 jaar op die stoel, wou ik eens iets anders doen”: Boom uit ‘The Masked Singer’ blijkt bekend VRT-gezicht

“In mijn job heb je een zekere sérieux die je niet zomaar op het spel wil zetten”. Het schermgezicht dat vrijdagavond afviel in ‘The Masked Singer’ had wel wat overtuiging nodig om het pak van Boom aan te trekken. Maar zijn deelname was een welgekomen verademing van zijn dagelijkse job. “Dit heeft deugd gedaan.” Opgelet, hierna volgen spoilers.

Lees meer »