“Tot 24 jaar gratis naar huisarts, tandarts en psycholoog”: dit zijn de plannen van alle Vlaamse verkiezingsbeloftes van alle partijen op vlak van volksgezondheid

Onze politieke redactie doorploegde honderden pagina’s om te checken: wat zijn de concrete plannen van alle Vlaamse partijen? Wat zijn hun ideeën en beloftes voor de verkiezingen van 9 juni op het vlak van volksgezondheid? Ontdek het allemaal in onze nieuwe tool.

 

Meer krantenkoppen in België

Mark (72) vermist tijdens bergtocht in Albanië: “Papa is nooit aangekomen op zijn volgende checkpoint”

“Papa zou om de zoveel dagen contact opnemen. Er moet iets gebeurd zijn, alleen weten we niet wat.” De familie van Mark Joris (72) uit Mortsel trekt aan de alarmbel, nadat de man vermist raakte tijdens een trektocht in Albanië. De hulpdiensten in Albanië en Macedonië houden een grote zoekactie, maar worden daarbij niet geholpen door de slechte weersomstandigheden.

Lees meer »

Nieuwe locatie voor expertiseschool Element

Element is een school die zich richt op leerlingen met autisme en socio-emotionele kwetsbaarheden die normaal tot hoogbegaafd zijn. Ze worden door een team experten aangemoedigd om hun kwaliteiten en talenten te ontwikkelen en uit te groeien tot zelfstandige jongvolwassenen.
The post Nieuwe locatie voor expertiseschool Element appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Oekraïne blaast enorm munitiedepot op in Rusland: aardbeving waargenomen van 3.2 op schaal van Richter, rookpluim te zien tot in ruimte

Oekraïne is er met drones in geslaagd om een munitiedepot van vijf vierkante kilometer groot op te blazen in Rusland. Volgens experts gaat het om de grootste aanval in zijn soort sinds het begin van de Russische invasie. Beelden tonen een reeks gigantische ontploffingen. Die waren zo hevig dat in de buurt verschillende aardbevingen werden waargenomen, met een waarde tot

Lees meer »

IJsbaan De Piste opent opnieuw de deuren: “2024 is het jaar van de transitie”

Het ijs van IJsbaan De Piste aan de Gentsesteenweg is klaar. Enkel de Zamboni-ijsdweilmachine moet nog de laatste gaten, scheuren en sleuven wegwerken. “Vrijdag 20 september gaan we officieel open voor het publiek. Dit weekend kan je discoschaatsen voor slechts 7,50 euro, aan bijna de helft van de normale prijs”, zegt Kenneth Deryckere (39).
The post IJsbaan De Piste

Lees meer »

Antony Verschaeve neemt afscheid van café Lusterke: “Als vis in een bokaal”

Antony Verschaeve (53) baat komende zondag voor de allerlaatste keer café Lusterke in de Molenstraat uit. Vanaf oktober wordt Vanessa Pattyn de nieuwe uitbaatster. Het is de vraag wat Antony gaat doen. “Eerst zal ik eens mijn hoofd leeg maken”, zegt hij. “Een café uitbaten is vooral mentaal heel lastig.”
The post Antony Verschaeve neemt afscheid van café Lusterke:

Lees meer »

Nu fiscus 1,5 miljard eist van Nike: “Zo’n multinational gaat op zoek naar minst fiscale weerstand en stemt bedrijf daar op af”

De Belgische douane en fiscus viseren Nike voor een totaalbedrag van 1,5 miljard euro. De sportkledingreus zou kampioen zijn in belastingen ontwijken door gebruik te maken van een fiscale truc. Dat is de Belgische fiscus beu en onderneemt dus actie. Fiscaal expert Michel Maus (VUB) legt uit wat dat betekent voor het distributiecentrum in Laakdal dat 7.000 mensen tewerkstelt. ”Als

Lees meer »

Derde verdachte (17) van joyride met ambulance gearresteerd: “Medische interventie in gevaar gebracht door crimineel gedrag”

De 21-jarige chauffeur van de gestolen ambulance afgelopen weekend in Antwerpen moet een maand langer in de gevangenis blijven. Dat heeft de raadkamer zopas beslist. Volgens zijn advocate is de jongeman in zijn cel tot schuldinzicht gekomen. Donderdag is ook een derde verdachte, een minderjarige van 17 jaar opgepakt en in een gesloten instelling geplaatst.

Lees meer »

Een op de tien Belgen blijft werken na pensioen

Bijna 40 procent van de 50- tot 74-jarigen in België ontvangt een rustpensioen. Bijna een op de tien van hen is blijven werken na de eerste ontvangst van een rustpensioen en de daaropvolgende zes maanden, zo blijkt maandag uit een bevraging van Statbel, het Belgische statistiekbureau, bij bijna 14.000 mensen in 2023.

Lees meer »