Leer vier dagen lang bij over de digitale wereld bij ‘Digitale duik’ van VRT in Oostende

Vanaf woensdag 1 mei tot en met zaterdag kan je in Oostende op de Zeedijk van alles bijleren over de digitale wereld onder het mom ‘Digitale Duik’. Dat is een initiatief van de VRT en Telenet, zo willen ze ervoor zorgen dat iedereen mee is in de digitale wereld van vandaag. Er komen verschillende thema’s aan bod, zoals AI, digitaal welzijn, het internet, sexting en phising. Je kan er terecht met al je digitale vragen en ook voor persoonlijk advies bij de Telenet-experts.

Omdat de digitale wereld niet vanzelfsprekend is voor iedereen willen ze beide ervoor zorgen dat wel iederéén mee is, organiseren VRT en Telenet samen het initiatief de ‘Digitale Duik’.Voor het initiatief trekken ze heel Vlaanderen rond en vatten ze vier dagen lang post in zeven steden. En vanaf 1 mei tot en met vier mei kan iedereen met al zijn vragen over de digitale wereld terecht op de Zeedijk van Oostende ter hoogte van de Drie Gapers.

Mee op de digitale sneltrein

De Digitale Duik is de opvolger van de Radio2 digitour. Vorig jaar hielp de populaire radiozender mensen met tips om kritisch om te gaan met informatie in de digitale wereld. Dat viel duidelijk in de smaak en zo’n initiatieven zijn nog altijd nodig. “Het is niet alleen voor media dat mensen digitaal moeten mee zijn. Veel basisdiensten verhuizen naar digitale platformen, waarvoor er een zekere basiskennis nodig is. We zetten concrete stappen, zodat er niemand achterblijft in dit digitale tijdperk”, stelt CEO van VRT Frederik Delaplace.

Uit onderzoek van de Digitmeter blijkt dat er nog altijd een kloof is voor de toegang tot de digitale wereld en ook op vlak vaardigheden en attitudes om hiermee om te gaan. Eén op twee Vlamingen heeft ook het gevoel dat er op digitaal vlak te veel te snel verandert. “We willen samen met VRT de digitale starters helpen, maar ook iedereen die de verdere voordelen van de digitale wereld wil ontdekken”, vult John Porter, CEO van Telenet aan. “Ik ben fier op onze experten, die zeven weken lang het beste zullen geven van zichzelf om van alles uit te leggen en iedereen mee te krijgen.”

Workshops en persoonlijke vragen

Verschillende Telenetexperts zullen vier dagen lang klaar staan in Oostende om jouw digitale vragen te beantwoorden en persoonlijk advies te geven. Er worden ook workshops en sessies georganiseerd rond verschillende thema’s.

Woensdag 1 mei staan de experts tussen 12 en 17 uur stil rond AI (artificiële intelligentie) en hoe dit jouw leven makkelijker kan maken. Donderdag 2 mei tussen 13 en 18 uur ligt de focus op de mogelijkheden zijn van het veelzijdige internet. Diezelfde dag organiseert MNM voor het programma Generation M ook een sessie voor jongeren rond sexting met DJ Dorianne Aussems en seksuologe Lotte Vanwezemael. De sessie zal nadien ook te bekijken zijn op VRT MAX.

Vrijdagnamiddag drie mei zal het vanaf 13 uur uitgebreid gaan over het digitaal welzijn en hoe je dit moet bewaken. Op de laatste dag, zaterdag 4 mei zal men het een volledige dag van 10 tot 17 uur hebben over phishing en hoe je jezelf kan beschermen op het internet.

Van 22 mei tot en met 25 mei zakt de Digitale Duik vier dagen af naar Brugge.

The post Leer vier dagen lang bij over de digitale wereld bij ‘Digitale duik’ van VRT in Oostende is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Het zotste kamp. Deze jongeren zijn op cruisekamp voor 1.350 euro: “Nu al wachtlijst voor volgend jaar”

Vergeet het bivak in de Ardennen. Activak is als eerste jongerenorganisatie op cruisekamp vertrokken met 54 jongeren, die in één week vier landen aan de Middellandse Zee aandoen. Kostprijs: 1.350 euro. Toch was het luxekamp meteen uitverkocht, en voor volgende zomer is er al een wachtlijst. “Het is écht impressionant. Elke verdieping is ingericht door een kunstenaar”, vertelt Xander (19).

Lees meer »

(Miniatuur)paarden, pony’s en alpaca’s in het hart van Torhout

Op de traditionele paardenmarkt op zaterdag 29 juni in Torhout beslissen handelaars van ‘s morgens vroeg over de prijs van een paard. Naast de handel in paarden is er nog veel meer te beleven. Ga voor een ritje op een pony, een wandeling met een alpaca, een bezoekje aan de verschillende paardenrassen van miniatuurpaarden tot
The post (Miniatuur)paarden, pony’s

Lees meer »

Paardenhoofd van 450 kilo pronkt na restauratie van twee jaar op dakterras van Paul (59) en Ariane (60): “We wilden er eerst een boom zetten”

Paul Van Marcke (59) en Ariane Van de Waeter (60) uit het Oost-Vlaamse Dendermonde hebben sinds afgelopen weekend een paardenhoofd op hun dakterras staan. Het koppel kocht het beeld tijdens een veiling op de Grote Markt, maar raakte snel beschadigd. Na een restauratie van twee jaar is het paardenhoofd nu afgewerkt met illustraties over de strijd tussen Aalst en Dendermonde.

Lees meer »