J&J wil zaak over kankerverwekkend babypoeder schikken voor 11 miljard dollar

Het medisch concern Johnson & Johnson (J&J) wil een rechtszaak over een mogelijk kankerverwekkend babypoeder en andere talkproducten schikken voor 11 miljard dollar (10,3 miljard euro). Dat blijkt woensdag uit een nieuwsbericht van het Amerikaanse bedrijf.

 

Meer krantenkoppen in België

Jongen die beelden van Brugse school rondstuurde met dreigende teksten, opgepakt voor verhoor

De politie heeft een jongeman opgepakt die onheilspellende teksten verstuurde op sociale media, met beelden van de school Sint-Andreaslyceum (SASK) in Sint-Kruis-Brugge. Het parket van Oost-Vlaanderen dat het onderzoek voert, bevestigt dat de man is meegenomen voor verhoor.
The post Jongen die beelden van Brugse school rondstuurde met dreigende teksten, opgepakt voor verhoor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Astronauten SpaceX na historische ruimtewandeling terug op aarde

Astronauten van de SpaceX-missie Polaris Dawn zijn na hun historische ruimtewandeling teruggekeerd op aarde. Op een livestream was te zien hoe hun capsule met parachutes afdaalde en neerkwam voor de Amerikaanse kust. “Splashdown van de Dragon bevestigd. Welkom terug op aarde”, meldde ruimtevaartbedrijf SpaceX op berichtendienst X.

Lees meer »

Oeps, plots twee kandidaten minder door computerfout: vakantie kost Suzan De Wilde en Michelle Van Impe plekje op kieslijst

De roodgroene lijst LEEF! verliest twee kandidaten na een computerfout. Bij het digitaal invoeren van de lijst werd op een verkeerde knop geduwd. Daardoor moesten alle kandidaten opnieuw gaan tekenen op papier. Twee jonge vrouwelijke kandidaten die op dat moment in het buitenland verbleven, konden dat niet. De partij trekt nu met 23 kandidaten naar de verkiezingen.

Lees meer »

Deze jongeren zoeken als student hun weg in Nederland: “Dat ‘hospiteren’ in een Nederlands studentenhuis is écht niet leuk”

Het academiejaar van de hogescholen is deze week begonnen. In Nederland zijn de studenten al weken bezig. Wij zochten Belgische jongeren op die ervoor kozen in Nederland hun studie te volgen. Ze kunnen haarfijn uitleggen wat ‘hospiteren’ is, kennen nu ook de Nederlandse biermerken of zijn om een heel specifieke reden al bijna van het fietspad gereden.

Lees meer »

Tupperware-fabriek blijft nog minstens 120 dagen open, personeel op tijdelijke werkloosheid

De Tupperware-fabriek blijft nog minstens 120 dagen open. Die boodschap kregen de 295 personeelsleden van de Aalsterse fabriek woensdagmiddag te horen van het moederbedrijf in de Verenigde Staten. Voor het personeel verandert er voorlopig niets tegenover vorige week, toen het systeem van tijdelijke werkloosheid werd ingevoerd. “Er is ons gegarandeerd dat de lonen worden doorbetaald”, zeggen de vakbonden.

Lees meer »

Noodgeval

Rustig vraagt de stem die door de intercom van de trein galmt of er een dokter of medisch personeel aanwezig is. En zo ja, of deze hulpverleners zich dan naar de tweede wagon willen begeven. Ik zit in het zesde rijtuig, ver weg van de crisis, maar in de lichte trilling van de omroepstem voel ik vage paniek doorschemeren.

Lees meer »

Fietser komt om het leven bij ongeval in Kontich

Bij een verkeersongeval in Kontich is afgelopen nacht een fietser om het leven gekomen. De man werd aangereden door een auto en overleed ter plaatse. De bestuurder van de wagen was volgens de eerste vaststellingen van de politie niet onder invloed.

Lees meer »

“Israël plaatste explosieven in Hezbollah-biepers”: nu al 9 doden en 2.800 gewonden in Libanon

Libanon ontwaakt met een zware kater nadat dinsdag liefst 2.800 mensen gewond raakten en negen doden vielen verspreid in heel het land. Plots ontploften massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers. De machtige Libanese militie gebruikt die toestellen, waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, al zeker sinds begin dit jaar op grote schaal. Volgens CNN en ‘The New York

Lees meer »

Wzc Sint-Godelieve krijgt een nieuw zadeldak

Deze maand wordt hard gewerkt aan het dak van woonzorgcentrum Sint-Godelieve in de Sint-Jans-Gasthuisstraat. “Concreet wordt het bestaande zadeldak zo goed als volledig vernieuwd”, geeft campusdirecteur Ilse Vandenbroucke mee. Zo worden overbodige schouwen weggenomen en worden de goten vernieuwd. Er komt een nieuw onderdak, isolatie en nieuwe dakpannen.
The post Wzc Sint-Godelieve krijgt een nieuw zadeldak appeared first on

Lees meer »

Alle vluchten in Shanghai worden geannuleerd door komst tyfoon Bebinca

De Chinese autoriteiten bereiden zich voor op de komst van tyfoon Bebinca -met momenteel windsnelheden tot 144 kilometer per uur- die tussen zondagavond en maandagochtend de drukbevolkte oostkust zou moeten bereiken. In de economische hoofdstad Shanghai worden alle vluchten vanaf 20 uur lokale tijd geannuleerd, kondigt staatszender CCTV aan.

Lees meer »