J&J wil zaak in VS over kankerverwekkend babypoeder schikken voor ruim 10 miljard

Het medisch concern Johnson & Johnson (J&J) wil een rechtszaak over een mogelijk kankerverwekkend babypoeder en andere talkproducten schikken voor 11 miljard dollar (10,3 miljard euro). Dat blijkt woensdag uit een persbericht van het Amerikaanse bedrijf. 

Meer krantenkoppen in België

Zomercriminaliteit in Westkust: ongevallen namen toe, inspanningen inzake transmigratie en cybercriminaliteit lonen

Net zoals de voorbije jaren maakte politiezone Westkust (De Panne/Koksijde/Nieuwpoort) in september traditioneel het rapport op inzake de zomercriminaliteit. Daaruit blijkt dat het aantal verkeersongevallen hoger lag dan andere jaren, maar dat inspanningen inzake cybercriminaliteit en transmigratie lonen. “Onze aanwezigheid en preventieve aanpak werpt zijn vruchten af”, zegt burgemeester Marc Vanden Bussche.
The post Zomercriminaliteit in Westkust: ongevallen namen

Lees meer »

“Israël plaatste explosieven in Hezbollah-biepers”: nu al 9 doden en 2.800 gewonden in Libanon

Libanon ontwaakt met een zware kater nadat dinsdag liefst 2.800 mensen gewond raakten en negen doden vielen verspreid in heel het land. Plots ontploften massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers. De machtige Libanese militie gebruikt die toestellen, waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, al zeker sinds begin dit jaar op grote schaal. Volgens CNN en ‘The New York

Lees meer »

‘Boetekampioen’ Bart Somers verdedigt aanpak: “Iedereen vindt dat er te veel trajectcontroles zijn, maar iedereen wil er wel een in zijn buurt”

143,5 euro. Zoveel inde Mechelen vorig jaar aan boetes, pér hoofd van de bevolking. Geen enkele centrumstad die ‘beter’ doet. Het had overigens nog meer kunnen zijn, want de trajectcontrole op de Battelsesteenweg werkt al meer dan een jaar niet, en ook dat komt het stadsbestuur op kritiek te staan. “De boetes waren bedoeld om de schuldenput te dempen. En

Lees meer »

Nieuwe horecazaak en winkel in Oostende geeft mensen met een beperking een kans: “Hier kunnen ze hun talent laten zien”

Goed nieuws voor koffiedrinkend Oostende. Na vier jaar van werken opent Ithaka vzw haar gloednieuwe belevingswinkel Schol: een combinatie van winkel, horeca en workshopruimte. “Vanuit Ithaka vzw coachen we mensen met een beperking om deel uit te maken van de maatschappij. In Schol kunnen ze de winkel mee uitbaten of workshops volgen én geven”, zegt Liesbet Billiet.
The post

Lees meer »

Inge Reyntjens schuldig bevonden aan moord op zus Heidi

Een Antwerpse assisenjury heeft Inge Reyntjens (56) donderdag, na ruim vier uur beraadslaging, schuldig bevonden aan de moord op haar verstandelijk beperkte zus Heidi Reyntjens (49). Het slachtoffer verdronk vijf jaar geleden door haar toedoen in het kanaal Dessel-Schoten in Turnhout. Inges ex-vriendin Daisy V.M. (42) werd vrijgesproken, zoals het openbaar ministerie ook had gevorderd.

Lees meer »

Wordt je winkelkar binnenkort goedkoper? CEO van Delhaize belooft pittige onderhandelingen met producenten

Anderhalf jaar nadat de storm rond de zelfstandige overnames van 128 Delhaizes is losgebarsten, spreekt CEO Xavier Piesvaux (57) voor het eerst. Over de omzetcijfers en ontslagen, maar ook over wat er voor jou als consument zal veranderen. “Een aantal producten zal volgend jaar goedkoper worden.” Aan HLN legt hij uit om welke producten het gaat, en hoe hij dat

Lees meer »

SAK Sint-Pieters vraagt verkeersbord 22 ten voordele van de fietsers

Dinsdagavond hield het SAK Sint-Pieters, samen met bewoners van de Sint-Pieterskerklaan en omgeving, een protestactie op het kruispunt van de Blankenbergse steenweg met de Sint-Pieterskerklaan in Brugge. Een twee meter lang spandoek werd ontvouwd. Bewoners vinden het niet kunnen dat er, na de heraanleg van de Sint-Pieterskerklaan, niet werd overgegaan tot het plaatsen van verkeersborden B22. Dat moet fietsers toelaten

Lees meer »

Vrienden en buren van Bert H. (57), die gewikkeld in plastic zeil in eigen auto gevonden werd: “Ik vond die foto van die parenclub op Facebook al vreemd”

Donderdagmiddag verliet Bert H. (57) zijn woning. Twee dagen later werd de vader van twee kinderen 30 kilometer verder dood teruggevonden onder een blauw plastic zeil op de achterbank van zijn eigen wagen. Hoewel een getuige de auto donderdagavond al zag staan, gaf de vijftiger vrijdag nog een teken van leven, toen er een foto van een parenclub op zijn

Lees meer »

Oppositie Heuvelland : “Geschrokken van inhoud van het frauderapport”

En week na de tumultueuze gemeenteraad van 9 september hebben alle raadsleden het frauderapport van Audit Vlaanderen dan toch in de bus gekregen. De oppositiefracties zijn alvast geschrokken van de inhoud ervan. “Het is duidelijk dat er in de voorbije bestuursperiode onregelmatigheden zijn gebeurd, en het is nu aan het gemeentebestuur om die recht te zetten.” Volgens burgemeester Wieland De

Lees meer »

Kampioen Oostende kent weinig moeite met Circus Brussels

Filou Oostende heeft woensdagavond zijn tweede overwinning op rij geboekt in de BNXT League. De landskampioen triomfeerde op bezoek bij Circus Brussels met 82-72 (rust: 42-31).
The post Kampioen Oostende kent weinig moeite met Circus Brussels appeared first on KW.be.

Lees meer »

Laure (14) stapte vier jaar geleden uit het leven, haar ouders eren haar nu met opvallend kunstwerk: “Als we ook maar één ander kind kunnen redden, is dat fantastisch”

De vrolijke gele kleur, in schril contrast met de droevige houding. Nog tot 1 oktober staat het beeld ‘Stille Strijd’ in Hasselt. De ouders van Laure, die op veertienjarige leeftijd uit het leven stapte, haalden het kunstwerk naar ons land om haar te gedenken. “Laure wou impact hebben, wij realiseren dat nu voor haar.”

Lees meer »