Gewezen schepen en OCMW-voorzitter Geert Wylin is overleden, sedert begin 1989 onafgebroken in de gemeenteraad

In het AZ Delta Roeselare is gewezen schepen Geert Wylin (67) uit Rollegem-Kapelle overleden. Hij zetelde in de gemeenteraad van Ledegem en liet zich de afgelopen maanden wegens ziekte verontschuldigen. Geert Wylin was destijds schepen en OCMW-voorzitter. Hij zetelde sedert begin 1989 onafgebroken in de gemeenteraad. Geert werkte als douanebeambte, een beroep dat in de loop van de jaren sterk veranderde. Op 1 mei 2018 ging hij op pensioen.

Geert Wylin was getrouwd met Marijke Demets en vader van een dochter Emmy. Er zijn daarnaast twee kleinkinderen Fenna en Ferre. Hij woonde in de Begonialaan Geert kwam als 31-jarige in de gemeenteraad. Van 1989 tot 1992 was hij voorzitter van het OCMW en aansluitend OCMW-raadslid van 1992 tot 1995. Van 1995 tot 2001 was Geert schepen van Sport, Jeugd, Personeel, Huisvesting, Sociale zaken, Feestelijkheden en Emancipatie.

Vanaf 2007 was Geert opnieuw OCMW-voorzitter en ook lid van de gemeenteraad. “Geert is altijd een grote stemmenkampioen geweest”, aldus burgemeester Bart Dochy (CD&V-VD) toen Geert werd gehuldigd wegens 25 jaar onafgebroken gemeenteraadslid. “Hij werd gesteund door zijn familie, maar ook veel breder dan de arbeidersbeweging, waaruit hij kwam.”

Geert was de zoon van Pol Wylin, die burgemeester was van het toen nog zelfstandige Rollegem-Kapelle en kreeg Geert dus de politiek met de paplepel ingelepeld. Zijn vader Pol was een zestal maanden burgemeester van mei tot hij in november 1965 overleed. Geert was toen 8 jaar en heeft zijn vader als burgemeester niet echt gekend.

Douane

In 1988 nam hij voor het eerst aan de gemeenteraadsverkiezingen deel en werd meteen verkozen als raadslid voor de toenmalige CVP. “Het was evident dat we ook aan politiek moesten doen”, vertelde hij destijds in KW. “Mijn broer Marc was gemeenteraadslid van 1976 tot 1982. Ik was daar voor te jong geacht.”

Na enkele administratieve taken belandde Geert op 21 maart 1977 bij de douane. “Ik begin op de post Menen Oost”, vertelde hij destijds in KW. “Toen was het nog de tijd van de echte douane, met buitendienst. Na een jaar werd ik tewerkgesteld in Menen Leie, waar ik de boten moest controleren. Op zaterdag was er vervanging en op zondag moesten we controleren op het vliegveld in Wevelgem.”

Na een examen kon hij op 2 november 1979 starten in Brussel. Op 1 juli 1981 kreeg bij een nieuwe opdracht op de post in Rekkem. Daar werkte hij tot 1993. In die periode verdwenen ook de fysieke landsgrenzen. “Daarna werd ik ingezet als kassier in de Beversesteenweg in Roeselare, maar toen ik schepen werd in Ledegem, was dit niet meer te combineren”, vertelde Geert tijdens een interview naar aanleiding van zijn welverdiend pensioen. “Ik werkte eerst in Brugge en daarna in Poperinge. In 2000 werd ik overgeplaatst naar Kortrijk en stopte mijn carrière in Roeselare.”

The post Gewezen schepen en OCMW-voorzitter Geert Wylin is overleden, sedert begin 1989 onafgebroken in de gemeenteraad is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Patrick Keersebilck neemt afscheid van Cactusfestival: “Trots dat ik Brugge op de muzikale kaart kon zetten”

Van 12 tot en met 14 juli vindt in het heraangelegde Minnewaterpark in Brugge het jaarlijks Cactusfestival plaats. Deze 41ste editie is ook het afscheid van Bruggeling Patrick Keersebilck, die in oktober als directeur van Cactus Muziekcentrum met pensioen gaat.
The post Patrick Keersebilck neemt afscheid van Cactusfestival: “Trots dat ik Brugge op de muzikale kaart kon zetten” appeared

Lees meer »

“Provocerende” (en verwijderde) video met Onana die “op scheenbeen van Mbappé gaat tackelen” doet wenkbrauwen fronsen in het buitenland

Wat bedoeld was als een ludieke video, is uitgegroeid tot een ongewild brandhaardje. Een clip van de Brusselse komiek Pablo Andres met Amadou Onana (22) in de hoofdrol doet de wenkbrauwen fronsen in het buitenland. Of toch de zin waarin Onana zingt dat hij “het scheenbeen van Mbappé zal tackelen.” De video werd gedeeld op de sociale media van de

Lees meer »

Le Pen beschuldigt Macron van “administratieve staatsgreep”: “Hij wil de stem van de kiezers tegenwerken”

De rivaliteit tussen Marine Le Pen (55) van de extreemrechtse partij Rassemblement National (RN) en de Franse president Emmanuel Macron (46) blijft toenemen. In een interview beschuldigde Le Pen de president er eerder vandaag van “een administratieve staatsgreep” voor te bereiden. Volgens de politica wil Macron zo het extreemrechtse beleid verhinderen.

Lees meer »

“Wie is Michael van Gerwen?” en “Waar is mijn scheiding?”: Van den Bergh en Huybrechts dollen gelukzalig na 8-2-derbyzege

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft die eerste de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de Belgen

Lees meer »

Opgepast voor fraude door ‘kaartophalers’: parket van Antwerpen verwacht piek tijdens zomervakantie

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen donderdag voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet momenteel al een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie.

Lees meer »

Binnenkort kunnen we ‘payconiq’en’ in het buitenland: vier Belgische grootbanken komen met ‘Wero’. Wat kan je ermee?

De betaaldienst ‘Wero’, oftewel de ‘Europese Payconiq’, komt dit jaar nog onze richting uit. De app maakt het op termijn mogelijk in de hele eurozone met een QR-code te betalen. Handig voor op reis. Maar wat kan je voorts nog met de nieuwe internationale betaaldienst? Hoe werkt het concreet? En is Payconiq binnenkort verleden tijd?

Lees meer »