Dader (36) van aanval met zwaard in Londen ligt gewond in ziekenhuis

De man die dinsdag in de Engelse hoofdstad Londen mensen aanviel met een zwaard raakte bij zijn arrestatie gewond en ligt in het ziekenhuis. Het gaat om een 36-jarige man. De politie heeft nog geen achtergrondinformatie over de dader. 

Meer krantenkoppen in België

Vliegtuigbom ontmanteld in Kumtich: “Goed verlopen, met dank aan koelbloedigheid van DOVO en Civiele Bescherming”

De vliegtuigbom die een boer op zijn akker in Kumtich, bij Tienen, had ontdekt, is vanmorgen onklaar gemaakt door DOVO en de Civiele Bescherming. Er waren strenge veiligheidsmaatregelen genomen tijdens de operatie: omwonenden mochten hun huis een paar uur lang niet verlaten, de E40 werd een tijd afgesloten en ook het treinverkeer werd stilgelegd. De bom wordt nu weggebracht om

Lees meer »

“Opvolger Nasrallah doelwit nachtelijke aanvallen op Beiroet”- “Belangrijke Hamasleider omgekomen bij luchtaanval op vluchtelingenkamp op Westelijke Jordaanoever”

Israël heeft donderdagavond opnieuw luchtaanvallen uitgevoerd op Beiroet, een bolwerk van de Libanese militie Hezbollah. Dat berichten internationale media. De spanning in de stad stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze.

Lees meer »

Howest uitgeroepen tot beste designerschool en beste gameschool: “Dit onderstreept ons innovatieve karakter”

De bachelor Industrieel Productontwerpen van Hogeschool West-Vlaanderen (Howest) is uitgeroepen tot de beste designschool ter wereld op de internationale competitie The Rookies Awards. Ook Digital Arts & Entertainment scoorde opnieuw als beste gameopleiding, deze keer in de categorie Mobile Games.
The post Howest uitgeroepen tot beste designerschool en beste gameschool: “Dit onderstreept ons innovatieve karakter” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vijf verkozenen vervangen in gemeenteraad van Hooglede de voorbije zes jaar: Afscheid van burgemeester Rita Demaré kwam onverwacht

Op zondag 13 oktober kan je weer kiezen wie jou mag vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Maar wie een zitje krijgt, neemt dat niet altijd op… en zeker niet voor de volle zes jaar. Van de 21 kandidaten die in 2018 verkozen raakten in Hooglede, zetelen er vandaag nog 17 in de gemeenteraad.
The post Vijf verkozenen vervangen in gemeenteraad

Lees meer »

Eretekens voor Sportverdienste uitgereikt

Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde voor elke vereniging maar ook voor sportbeleving binnen de Stad Roeselare. Afgelopen zaterdag werden acht vrijwilligers gehuldigd op het stadhuis met het ‘Ereteken voor Sportverdienste’. Een blijk van erkenning voor hun minstens 25 jarenlange, vrijwillige inzet voor de Roeselaarse sport. De laureaten zijn Abedi Shokofeh (Kon. Gymclub Flink & Fris
The post Eretekens voor

Lees meer »

Beer doodt Slovaak die paddenstoelen plukt in het bos

Een boswandeling om paddenstoelen te plukken werd zaterdag een 55-jarige Slovaakse man zaterdag fataal. “Je kan zeggen dat we de situatie kunnen oplossen door in het hele gebied te schieten, dat we honderden jagers de bossen in moeten sturen”, reageert de premier. “Maar we zijn in de EU.”

Lees meer »

Johnny Deryckere en Dany Couvreur volgden derby Dudzele – Westkapelle: “Dit seizoen wordt heel moeilijk”

Trainer Sören Maenhout (VK Dudzele) had zijn kern vroeg samengeroepen, want de recente 1 op 12 noopte hem tot extra maatregelen. Toen de opwarming startte, kwamen Johnny Deryckere, voormalig voorzitter, en Dany Couvreur, ex-trainer, de gezellige kantine langs de Herenweg binnen. We hadden afgesproken voor een interview met de twee sterkhouders die nog steeds, ondanks respect voor de opvolgers, zwaar

Lees meer »