2 KG Hoofdvlees sluit Sinksenfeesten Kortrijk in stijl af bij Den Bras: “’S nachts gaan de uren veel sneller”

Dj Klaas Vantomme, beter bekend als 2 KG Hoofdvlees, staat klaar om de festiviteiten af te sluiten zoals hij dat al vele jaren doet. Met zijn kenmerkende beats en energieke sets heeft hij een reputatie opgebouwd als de ultieme feestmaker, en dit jaar belooft niet anders te zijn.

“Sinksen op maandag afsluiten aan Den Bras is altijd machtig!”, verklaart Klaas met enthousiasme. “Erna iets drinken met het sympathieke barpersoneel is een must.” Voor hem is het afsluiten van Sinksen een traditie waar hij elk jaar naar uitkijkt, en het gevoel van voldoening dat het met zich meebrengt, is ongeëvenaard.

Genieten met vrienden

Naast zijn eigen optreden kijkt Klaas uit naar de dj-set van VIERRE PEE & NICOLAS FANTOOM en wil hij vooral genieten van de festiviteiten met vrienden. “Vier dagen leute met de maten, liefst met wat mooi weer”, voegt hij eraan toe.

Op de vraag over de opening van zijn afsluitact onthult Klaas: “Veel ingesproken samples en voor de rest Bras-klassiekers waarop iedereen Sinksen feestelijk kan afsluiten.” Hij heeft duidelijk een speciale set in petto om het publiek in de juiste feeststemming te brengen.

Voor 2 KG Hoofdvlees is Sinksen meer dan alleen een stadsfestival. Het is een traditie die ze koesteren. “Sinksen is gewoonweg een traditie waar iedereen naar uitkijkt en niet graag wil missen”, legt Klaas uit. Het gevoel van samenhorigheid en feestvreugde tijdens Sinksen doet hem denken aan de sfeer van de Gentse Feesten, maar dan in Kortrijk.

Hoewel Sinksen het begin van het feestseizoen markeert voor veel artiesten, zal 2 KG Hoofdvlees deze zomer minder draaien vanwege een drukke werkzomer in het buitenland. “In eigen land zullen we pas eind augustus weer volop aan de slag gaan”, duidt hij.

Grenadine en een pintje

Als het gaat om de nachtelijke uren, maakt Klaas zich geen zorgen. “S nachts gaan de uren sneller en het is ook geen probleem om laat te draaien of rond te hangen op Sinksen”, vertelt hij. “Op tijd iets eten en goed hydrateren. Vooral grenadine en nu en dan een pintje.”

Voor wie graag meer wil zien van 2 KG Hoofdvlees, is er goed nieuws. Naast Den Bras op maandag zal hij ook te zien zijn op de Vlasmarkt op vrijdag, Vestaire op zaterdag en de Vuurkorf bij Lago met Seppe Dee, eveneens op zaterdag.

The post 2 KG Hoofdvlees sluit Sinksenfeesten Kortrijk in stijl af bij Den Bras: “’S nachts gaan de uren veel sneller” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vlaamse voetbalfans hard voor Rode Duivels in HLN-enquête: helft wil Tedesco weg, één derde vindt dat Lukaku best stopt als international

U vond het voetbal van de Rode Duivels saai. Dat blijkt uit de Grote EK-enquête van HLN, uitgevoerd door iVOX. Meer dan de helft van de Vlaamse voetbalfans meent dat bondscoach Domenico Tedesco moet opstappen na het mislukte toernooi in Duitsland. Maar hoe ziet u de toekomst van Romelu Lukaku en Kevin De Bruyne bij de nationale ploeg? En hoe

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Hongarije zegt gesprek met Duitse buitenlandminister af – Witte Huis kritisch op bezoek Orbán aan Rusland

Hongarije heeft een voor maandag gepland gesprek tussen zijn minister van Buitenlandse Zaken, Péter Szijjártó, en diens Duitse collega Annalena Baerbock geannuleerd, meldt het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdagavond. Het ministerie stelt dat “een serieus en eerlijk persoonlijk gesprek” tussen de twee ministers “erg belangrijk” zou zijn geweest in het licht van het bezoek van de Hongaarse premier Viktor

Lees meer »

“Ik had het toen al moeilijk met mijn geaardheid”: Jitske Van de Veire en vader Peter in tranen tijdens gesprek over scheiding

Onderneemster Jitske Van de Veire (31) voert het meest eerlijke gesprek met haar vader Peter Van de Veire (52) in diens podcast ‘De zandloper’. Ze praat over haar kindertijd, de scheiding van haar ouders en hoe ze nu in het leven staat. “Ik neem het jullie niet meer kwalijk. Maar toen begreep ik niet dat mensen kinderen maken en niet

Lees meer »

Novak Djokovic schendt dé gouden regel op Wimbledon… maar mag toch spelen

Technisch gezien illegaal. Novak Djokovic speelt op Wimbledon met een grijze kniebrace. Dat terwijl het reglement van het Londense grastoernooi zegt: “Deelnemers moeten gekleed zijn in bijna geheel witte outfit. Ook medische uitrustingen moeten indien mogelijk wit zijn.” De Serviër overtreedt dus de regels, maar krijgt tóch groen licht om te spelen.

Lees meer »

Tientallen klachten over grensoverschrijdend gedrag, maar voormalig Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof begint nu tweede carrière als bestuurder bij Antwerp

Steve Van den Kerkhof, de man die vorig jaar na 22 jaar zijn CEO-positie bij Plopsa vaarwel moest zeggen omwille van tientallen klachten over grensoverschrijdend gedrag, is lid geworden van het bestuursorgaan van Antwerp als extern bestuurder. De gewezen CEO van de pretparkengroep was sinds januari bij de Great Old aan de slag als consultant.

Lees meer »

Tsjadische strijdkrachten doden 70 jihadisten rond Tsjaadmeer

Bij een militair offensief rond het Tsjaadmeer, dat grenst aan Nigeria, Kameroen en Tsjaad, zijn 70 jihadisten omgebracht. Dat heeft de Multinational Joint Task Force (MJTF), die bestaat uit troepen uit Benin, Kameroen, Nigeria, Niger en Tsjaad, aangekondigd. Het Tsjadische leger voerde ook lucht-, zee- en grondaanvallen uit op het gebied.

Lees meer »

Schuldeisers en banken willen Atos redden

De schuldeisers en banken van het Franse IT-bedrijf Atos hebben zondag een akkoord bereikt om het financieel noodlijdende bedrijf te redden. Dat blijkt zondag uit een mededeling van het bedrijf. Atos is ook in ons land actief.

Lees meer »

Artificiële intelligentie bepaalt wat u betaalt voor uw koopjes bij Zeb of Torfs. “Daardoor al kortingen tot -70 procent”

Grote modeketens gebruiken tegenwoordig artificiële intelligentie (AI) om te bepalen welke artikelen in deze soldenperiode met welke korting worden verkocht. Als consument doet u daar alvast uw voordeel mee, want onder meer ZEB en E5 pakken nu al uit met kortingen tot -70%. Betekent dit ook dat koopjesjagers in de ene winkel een betere deal kunnen scoren dan in de

Lees meer »

Europa wil spotgoedkope Chinese webwinkels als Shein, AliExpress en Temu zwaarder belasten

De Europese Commissie wil de douanevrijstelling voor e-commercepakketjes van minder dan 150 euro schrappen. Dit plan richt zich vooral op Chinese webwinkels zoals Shein, Temu en AliExpress, die met hun spotgoedkope en gesubsidieerde producten concurreren met Europese bedrijven. Op dit moment zijn de pakjes van minder dan 150 euro uit landen buiten de Europese Unie vrijgesteld van douanebelastingen. De Commissie

Lees meer »