Zaventem koopt 18e eeuwse beschermde hoeve: “Aan kinderen tonen hoe onze gemeente er vroeger uitzag”

Zaventem heeft een oude, beschermde hoeve aan de Imbroekstraat gekocht. De hoeve werd gebouwd in de 18e eeuw in kalkzandsteen, die in de buurt werd ontgonnen. Het is de enige hoeve uit die tijd die er nog staat in de gemeente. Zaventem wil ze restaureren en nadien een openbare functie geven. 

Meer krantenkoppen in België

Unizo Leiekracht organiseert geslaagd politiek debat

Harelbeke werd getrakteerd op het kopstukkendebat van Unizo Leiekracht in cc Het Spoor. Vooruit-Groen, Team Harelbeke, N-VA en Vlaams Belang lieten er hun licht schijnen op enkele thema’s die leven in de stad. Hannes Heynderickx was moderator.
The post Unizo Leiekracht organiseert geslaagd politiek debat appeared first on KW.be.

Lees meer »

Baseballclub brengt prachtig eerbetoon aan overleden Luca (21): “Hij was er altijd voor iedereen, met de nodige humor”

Een gigantisch nummer ‘2’ – “zijn rugnummer” – vormen met zo veel mogelijk mensen. De Zonhovense baseballclub Sunville Tigers hield woensdagavond een opvallend eerbetoon aan Luca Pignatelli. De 21-jarige overleed vorige week nadat hij door twee treinen werd aangereden in Diepenbeek. “Luca was er altijd voor iedereen, met de nodige humor.”

Lees meer »

Vernieuwing gasleiding in Noordstraat en deel van de Brugsesteenweg, werken klaar tegen Batjes 2025

Naar aanleiding van een gas- en waterlek in de Noordstraat eerder dit jaar en de nood aan verschillende kleine herstelwerken, voerde Fluvius op diverse plaatsen controles uit. Die wijzen uit dat de bestaande gasleiding in de Noordstraat en deels ook in de Brugsesteenweg best vervangen wordt door een nieuwe polyethyleen gasleiding.
The post Vernieuwing gasleiding in Noordstraat en deel

Lees meer »

Nederlandse drugdealer geïdentificeerd als verdachte van steekpartij in Oostende

In het onderzoek naar een steekpartij in juli 2023 in Oostende is een verdachte geïdentificeerd. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Een 41-jarige man uit Nieuwpoort werd neergestoken toen hij drugs wilde kopen van een vermoedelijk Nederlandse dealer.
The post Nederlandse drugdealer geïdentificeerd als verdachte van steekpartij in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ostend Tennis en Padel Club in eindronde

De nationale herenploeg interclubtennis van Ostend Tennis en Padel Club ging dit seizoen in een vernieuwde samenstelling op zoek naar succes. Dat kwam er vorig weekend met winst en een finaleplaats zondag 15 september in eigen huis tegen TC De Koddaert.
The post Ostend Tennis en Padel Club in eindronde appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Voor het eerst durf ik me over te geven aan iemand”: het liefdesverhaal van Fatma Taspinar en Geert Meyfroidt, die eerste kindje verwachten

Journaalanker Fatma Taspinar (42) en intensivist Geert Meyfroidt (52) verwachten hun eerste kindje samen. Pas sinds deze lente weet de buitenwereld van hun relatie af, nadat Fatma haar verlovingsring had getoond op tv. Hoe leerden de twee elkaar kennen? En hoe staan ze in hun relatie? “Ik denk dat het belangrijk is om je niet te focussen op wat je

Lees meer »