Technisch probleem aan bagagesysteem op Brussels Airport: deel vluchten vertrekt zonder valiezen

Door een technisch probleem aan een deel van het bagagesysteem op de luchthaven van Zaventem vertrekken dinsdagochtend verschillende vluchten zonder valiezen. In de vroege ochtend leidde dat ook tot enkele vertragingen. Brussels Airport hoopt dat het probleem snel opgelost is. 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe spoorverbinding tussen Zeebrugge en Duitsland haalt 11.000 vrachtwagens van de weg

Spoorvrachtbedrijf Lineas en transportbedrijf ECS hebben een nieuwe spoorverbinding in gebruik genomen tussen Zeebrugge en Crailsheim (bij Stuttgart) in Duitsland. Wekelijks zullen er drie treinen tussen beide steden rijden, waarmee er jaarlijks meer dan 11.000 vrachtwagens van de weg worden gehaald, klinkt het in een persbericht, goed voor een CO2-besparing van 2.600 ton. Per rit zullen er via deze lijn

Lees meer »

N-VA Torhout heeft lijst helemaal rond

Het heeft wat voeten in de aarde gehad, maar N-VA heeft haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 13 oktober helemaal rond. Met in extremis enkele verschuivingen op de tabel en een aantal bijkomende kandidaten. Ook het programma ligt intussen vast. Met als slogan ‘Thuis in Torhout’.
The post N-VA Torhout heeft lijst helemaal rond appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Wat een prestatie! Dressuurrijdster Michèle George pakt zevende gouden paralympische medaille en evenaart record

De Paralympische Spelen in Parijs zijn al toe aan hun voorlaatste dag. Tafeltennisser Laurens Devos (TT9) plaatste zich vanmorgen al voor de finale, die om 17 uur volgt, en speelt dus om het goud. Een medaille die dressuuramazone Michèle George zonet al (andermaal) pakte. Voor onze landgenote is het al haar zevende gouden medaille, een evenaring van het record.

Lees meer »

KIJK. Zo zagen we Bianca Censori zelden: vrouw van Kanye West kiest voor ingetogen outfit tijdens solotrip

Bianca Censori (29) staat bekend om haar vaak nietsverhullende outfits. Maar nu zijn er nieuwe beelden opgedoken van de Australische architecte tijdens een wandeling in Melbourne met en onbekende vriend. De beelden dateren van mei, maar worden nu pas gedeeld op sociale media. Ze draagt een een donkere broek en een oversized trui, met de kap over haar hoofd. De

Lees meer »

Pronkstuk van Nationaal Visserijmuseum in Koksijde: potvis Valentijn eindelijk te bewonderen

Potvis Valentijn is opnieuw thuis in Koksijde. 35 jaar nadat hij aanspoelde op het strand van Sint-André in Oostduinkerke. In het Nationaal Visserijmuseum is een nieuwe vleugel volledig aan het skelet gewijd. Dat weegt meer dan één ton en is dertien meter lang.
The post Pronkstuk van Nationaal Visserijmuseum in Koksijde: potvis Valentijn eindelijk te bewonderen appeared first on

Lees meer »

Zwevegemse brandweermannen trekken naar Denemarken voor World Fire Fighter Games: “Spelen met 40 verschillende disciplines”

Enkele brandweermannen van de brandweer in Zwevegem vertrekken vannacht naar Denemarken om deel te nemen aan de World Fire Fighter Games. Brandweermannen van over de hele wereld nemen het daar een hele week tegen elkaar op in verschillende disciplines zoals traplopen, koken, een behendigheidsproef met een brandweerwagen, triatlon, petanque en zelfs hoefijzerwerpen.

Lees meer »

Na zomers weekend neemt temperatuur flinke duik: “Vorig jaar hittegolf, nu te koud voor deze tijd van het jaar”

Op de meeste plaatsen was het zondag nog heerlijk genieten van de zon, al viel hier en daar al een plaatselijke bui, vooral in het westen en zuidwesten. Vanaf maandag krijgen we erg wisselvallig weer, met maxima tot amper 15 graden op donderdag. Is de zomer nu definitief voorbij? “De komende dagen zien er allesbehalve fraai uit”, voorspelt weerman Frank

Lees meer »

Mini Cooper van uitbaatster krantenwinkel De Courant in Geluwe gestolen

Dinsdagnacht werd de Mini Cooper van Romina Deschamps gestolen aan haar huis in de Ieperstraat in Geluwe. Romina is de uitbaatster van krantenwinkel De Courant op de hoek van de Derde Lansiersstraat en Beselarestraat in Geluwe, in combinatie met een job als zelfstandige thuisverpleegkundige.
The post Mini Cooper van uitbaatster krantenwinkel De Courant in Geluwe gestolen appeared first on

Lees meer »