Opnieuw vinkenzetting GP De Plataan dag voor Moederdag: “Stukje nostalgie voor onze bewoners”

Op zaterdag 11 mei wordt de tweede vinkenzetting Grote Prijs De Plataan georganiseerd. Vorig jaar werd daarmee een wens van bewoonster Julia Vanhaverbeke ingewilligd, nu komt er dus een tweede editie.

Bij WZC De Plataan wordt er heel het jaar heel wat georganiseerd voor de bewoners. Onlangs kwamen enkele marktkramers hun tenten opslaan rond het woonzorgcentrum, op zaterdag 9 juni is er ook een rommelmarkt. Maar eerst wordt – voor de tweede keer – de wens van bewoonster Julia Vanhaverbeke ingewilligd. Zij droomde ervan nog eens een vinkenzetting te mogen meemaken, dankzij het Vinkengewest Izegem wordt dit opnieuw mogelijk.

De vaste datum is de zaterdag voor Moederdag. “Voor onze bewoners is dit een stukje nostalgie en een event om naar uit te kijken”, aldus Talia Seys, verantwoordelijke ‘Wonen en Leven’ in De Plataan.

Inschrijven voor de vinkenzetting kan vanaf 14.30 uur, het spreekwoordelijke startschot wordt gegeven om 16 uur, de prijsuitreiking vindt plaats om 18 uur. De cafetaria blijft open tot 19.30 uur. Er worden ook braadworsten verkocht.

The post Opnieuw vinkenzetting GP De Plataan dag voor Moederdag: “Stukje nostalgie voor onze bewoners” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Monaco belandt op ‘grijze lijst’ van witwasparadijzen

Monaco is op een internationale ‘grijze lijst’ beland van landen die niet genoeg doen tegen witwassen en terrorismefinanciering. Die status kan buitenlandse investeerders huiverig maken om daar zaken te doen, wat grote consequenties kan hebben voor onder meer de bankensector van de dwergstaat aan de Franse Rivièra.

Lees meer »

Nieuw toerismebureau in Zomerloos officieel geopend: “We willen bezoekers verleiden”

Met Visit Gistel heeft de stad een gloednieuw interactief toeristisch infocentrum geopend. Hoe je het ook draait of keert: voor een relatief kleine stad is dit een zeer knap project. “We willen bezoekers verleiden om nieuwe dingen te ontdekken.”
The post Nieuw toerismebureau in Zomerloos officieel geopend: “We willen bezoekers verleiden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drie jaar geleden stierf Ibrahima (23) na arrestatie, nu zijn drie politiemensen veroordeeld: “Familie kan eindelijk beginnen zijn dood te verwerken”

De Brusselse correctionele rechtbank heeft drie politiemensen veroordeeld in de nasleep van de dood van Ibrahima Barrie. De twintiger overleed begin 2021 aan een hartfalen in een politiecommissariaat na een administratieve aanhouding. “De familie kan eindelijk beginnen met zijn dood te verwerken”, klinkt het bij hun advocaat.

Lees meer »

Shooters wordt ‘Sfeer- & poolcafé d’Elice’: “Er komt een lounge, open podium en zelfs een mancave”

Elice Puype (36) uit Lauwe neemt vanaf 1 juli Shooters aan de Oude-Vestingsstraat over. Op 20 juli volgt het afscheidsfeestje ‘Fin de Shooters’ om op 18 augustus met nieuwe naam en vernieuwd concept de deuren te openen van Sfeer- & poolcafé d’Elice. “De sfeer wordt huiselijker. Het kantinegevoel moet eruit en de sfeer erin.”
The post Shooters wordt ‘Sfeer-

Lees meer »

Grens tussen Frankrijk en België gaat in tien gemeentes dicht tijdens wedstrijd op EK voetbal

Tijdens de wedstrijd tussen Frankrijk en België – in de achtste finale op het EK voetbal in Duitsland – zullen verschillende wegen over de grens tussen Frankrijk en België afgesloten worden. Dat kondigen tien gemeentebesturen van plaatsen langs de Frans-Belgische grens aan, waaronder twee Belgische: Komen-Waasten en Wervik. Zo willen de gemeentebesturen mogelijke onregelmatigheden verhinderen.

Lees meer »

Recordaantal Belgen bezit tweede woning

Al 1,15 miljoen Belgen hebben naast hun eigen woning nog een tweede pand in eigendom. Dat waren er nog nooit zoveel. In vergelijking met 2022 gaat het om een toename met 7 procent, tegenover 2019 zelfs om een klim met 16 procent. Dat schrijven Het Laatste Nieuws en De Tijd donderdag op basis van een studie van BNP Paribas Fortis.

Lees meer »