Ontdek Beythem Kerke tijdens Herbestemmingsdag op zondag 12 mei

Op zondag 12 mei vindt de allereerste Herbestemmingsdag plaats, waarbij bijna twintig panden in Vlaanderen hun deuren openen en het thema herbestemming in de kijker zetten.

Herbestemming is een steeds vaker voorkomend fenomeen dat een centrale rol speelt in verschillende aspecten van onze samenleving. Het houdt in dat onder meer gebouwen, oorspronkelijk ontworpen voor een specifieke functie, uiteindelijk een nieuwe bestemming krijgen binnen een andere context en tijdsgeest. Dit proces van herbestemming vindt plaats wanneer de oorspronkelijke functie niet langer relevant is en de gebouwen aangepast worden om aan nieuwe behoeften te voldoen.

Een van de opvallende deelnemers van Herbestemmingsdag is de onlangs herbestemde Beythem Kerke, een honderd jaar oude kerk langs de Meensesteenweg die een metamorfose onderging tot gemeenschapszaal. Dit historische gebouw is nu het kloppend hart van Beitem, waar lokale verenigingen samenkomen. De grote zaal kan worden opgedeeld en beschikt over een buitenterras aan de oostzijde. De omgeving rondom de kerk is ook vernieuwd, met een heringerichte parkeerhaven en een natuurlijke speelzone aan de noordzijde, zichtbaar vanuit de kerk en grenzend aan de school.

Tijdens de opendeurdag op zondag 12 mei, van 14 uur tot 17 uur, heten we iedereen van harte welkom. Er worden drie rondleidingen aangeboden om 14 uur, 15 uur en 16 uur. Deelname is gratis, maar vooraf inschrijven voor de rondleidingen wordt wel gevraagd.

Deze organisatie is een samenwerking tussen Stad Roeselare, Beythem Kerke vzwen BCQ Architecten en Demeyere J&A architecten. Naast Beythem Kerke opent in Roeselare ook de site Paters Redemptoristen haar deuren voor werfbezoeken en rondleidingen. Meer info over alle deelnemende panden vind je op herbestemmingsdag.be

The post Ontdek Beythem Kerke tijdens Herbestemmingsdag op zondag 12 mei is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Iran laat Oostenrijkse gevangene vrij

Een Oostenrijker die in Iran om onbekende redenen in de gevangenis zat, is vrijgelaten. Dat meldt Mizan Online, het mediabureau van de rechterlijke macht, en de Oostenrijkse autoriteiten bevestigen het nieuws.

Lees meer »

Politie rukt opnieuw uit naar Brugse school na verontrustende online berichten: “Minderjarige leerlinge meegenomen voor verhoor”

Voor de tweede keer op enkele dagen tijd is de politie uitgerukt naar een Brugse school nadat er online mogelijk verontrustende berichten werden onderschept. Maandag was dat het geval in de Maricolen in de Brugse binnenstad. Een minderjarig meisje werd daar meegenomen voor verhoor.
The post Politie rukt opnieuw uit naar Brugse school na verontrustende online berichten: “Minderjarige leerlinge

Lees meer »

Van radiopresentor tot verpleger: Manu Van Acker doet mee aan ‘Een Echte Job’

De opnames voor het nieuwe seizoen van het VTM-programma ‘Een Echte Job’ zijn gestart. Manu Van Acker uit Oostende volgt momenteel, samen met Ruth Beeckmans, Helmut Lotti, Zita Wauters en Tine Embrechts een pittige stoomcursus verpleegkunde om nadien hun eerste stappen in de zorgsector te zetten.
The post Van radiopresentor tot verpleger: Manu Van Acker doet mee aan ‘Een

Lees meer »

“Gebouw is al vele jaren een schandaal om te bekijken”: renovatie oude gemeenteschool Passendale wordt geraamd op 1,5 miljoen euro

De infrastructuur van de oude jongensschool in de Canadalaan in Passendale is verouderd en dringend aan herstelling toe. De gemeenteraad van Zonnebeke keurde het lastenboek voor de renovatie goed. De raming bedraagt 1.533.000 euro. De offertes moeten worden ingediend tegen uiterlijk 8 november.
The post “Gebouw is al vele jaren een schandaal om te bekijken”: renovatie oude gemeenteschool Passendale

Lees meer »

Vijfde boek van Alveringemnaar Marc (74): “Garde was vriend van het volk”

Eind september verschijnt het vijfde boek van Marc Wackenier (74) uit de Hoogstraat. In ‘Van baljuw tot champetter’ gaat hij op zoek naar de veldwachters in de negen dorpen van Alveringem die van aan de Franse revolutie tot aan de politiehervorming in 2000 voor orde en tucht zorgden. Een sappig onderwerp!
The post Vijfde boek van Alveringemnaar Marc (74):

Lees meer »

Duitsland noemt grenscontroles een succes: “Illegalen direct teruggestuurd naar België, Nederland, Luxemburg en Frankrijk”

Bij de veelbesproken grenscontroles die Duitsland opnieuw heeft ingevoerd om illegale immigratie tegen te gaan, zijn volgens de autoriteiten aan de westgrens in vier dagen tijd al 182 mensen betrapt die Duitsland binnenkwamen zonder daar het recht toe te hebben. De krant ‘Welt am Sonntag’ meldt dat van maandag tot en met donderdag honderd illegalen onmiddellijk zijn teruggestuurd langs de

Lees meer »

Kenny getuigt nadat zijn vrouw en drie kinderen crashen voor zijn ogen in Aalter: “De auto was meteen perte totale. Ik wist niet wat ik ging aantreffen”

“Alsof de grootste nachtmerrie plaatsvond.” Vlak voor zijn ogen zag Kenny Arys hoe zijn echtgenote en hun drie kinderen met de auto tegen een boom knalden op een rechte baan in het Oost-Vlaamse Aalter. Toen de vrouw op weg naar huis haar hoofd draaide naar de kinderen die kabaal maakten op de achterbank, beging ze een stuurfout. “Ik was opgelucht

Lees meer »

Mauri Vansevenant moet leiderstrui in Ronde van Luxemburg opnieuw aan Mathieu van der Poel laten

Juan Ayuso (UAE Team Emirates) heeft zaterdag in Differdange de vierde etappe in de Ronde van Luxemburg (2.Pro) gewonnen. In een tijdrit van 15,5 kilometer was de 22-jarige Spanjaard zeven seconden sneller dan de Italiaan Antonio Tiberi. De Deen Mads Pedersen werd derde op elf seconden. Vincent Van Hemelen was als veertiende, op 39 seconden, beste Belg.
The post

Lees meer »

“Dokters worden beschermd, en gaan uiteindelijk vrijuit. Dat kunnen we niet laten gebeuren”: Lindsey (25) in beroep tegen vrijspraak van gynaecologe na dood van dochtertje

Amper zeven dagen hebben ouders Lindsey en Mike hun dochtertje Ryvana bij zich mogen hebben. Het jonge meisje overleed een week na haar geboorte, nadat er kostbare tijd verloren ging tijdens de bevalling. Na een juridische strijd van zeven jaar werd de vroedvrouw gedeeltelijk schuldig bevonden. De gynaecologe ging wel vrijuit. Een te lichte straf voor de ouders, die beroep

Lees meer »