Omloop der volkscafés passeert straks ook door Beveren: “Ook daar zijn er gezellige cafés”

Beveren wordt in 2026 ook opgenomen in de ‘Omloop der volkscafés’, een fietsroute die onlangs werd voorgesteld. Momenteel gaat die nog niet door Beveren.

“De Omloop der volkscafés werd enkele weken geleden gelanceerd”, horen we van Ria Vanzieleghem (CD&V) op de gemeenteraad. “Het is een landelijke fietsroute met onderweg tal van bruine kroegen en praatcafés. We zijn enthousiast over dit verhaal en ontvangen veel positieve reacties. Echter vragen we ons af waarom deze route niet door Beveren loopt, waar ook leuke volkscafés te vinden zijn en gezellige plekjes om als fietser van te genieten.”

“De Omloop der Volkscafés is geënt op het fietsknooppuntennetwerk van Westtoer”, duidt schepen Matthijs Samyn. “We hebben Beveren zeker niet over het hoofd gezien. Momenteel is het centrum van Beveren echter nog niet opgenomen in het fietsnetwerk. Tegen het voorjaar van 2026 zal Westtoer een nieuwe versie van het fietsnetwerk lanceren.”

Extra lus

“De voorbereidingen om het fietsnetwerk aan te passen in heel West-Vlaanderen, inclusief Roeselare, zijn reeds opgestart. Westtoer werkt daarvoor nauw samen met de Stad, waarbij we onder andere pleiten voor de opname van het centrum van Beveren in het netwerk. Dit zal ons toelaten om de Omloop der Volkscafés ook uit te breiden naar Beveren (bv. via tweede Omloop, extra lus, etc.) en zo ook andere gezellige volkscafés op te nemen die zich langs het vernieuwde fietsknooppuntenwerk bevinden.”

“Naast het fietsnetwerk en de ‘Omloop der Volkscafés’ is er ook een nieuwe provinciale fietsroute ‘Groene Ronde Roeselare’, die momenteel in volle ontwikkeling is. Deze nieuwe fietsroute, met dezelfde thematische insteek als de Groene Gordel in Brugge en het Groen Lint in Oostende, is 45 km lang en kan worden opgesplitst in een noordelijke lus van 25 km en een zuidelijke lus van 27 km. Op vraag van de stad is er ook een startplaats voorzien, via een bewegwijzerde aanloopstrook, in het centrum van Beveren, wat op dit moment het hiaat in het fietsknooppuntennetwerk kan oplossen. Dus binnenkort nog meer fietsplezier in Beveren!”

The post Omloop der volkscafés passeert straks ook door Beveren: “Ook daar zijn er gezellige cafés” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Actrice Natali Broods: “Slippers aan, tenen in het zand. Alleen dan kan ik ontspannen. De andere dagen van het jaar ben ik in rouw”

“Er zijn in het leven twee soorten mensen. Zij die het perfect alleen kunnen. En zij die altijd hulp nodig zullen hebben. Ik ben de laatste soort.” Natali Broods is een rasactrice en dat komt met een prijs. Alles wat ze voelt, voelt ze maal tien. “Ik pak alles ongefilterd binnen. Het leven op afstand houden: kan ik niet.”

Lees meer »

Kapster Christel Verhaeghe van Team 2030 naar …N-VA in Wervik

Omdat ze zich niet kon verzoenen met haar plaats op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober verliet kapster Christel Verhaeghe (57) maanden geleden Team 2030. Alvast een verlies voor de oppositiepartij die de ambitie heeft om de grootste fractie te worden. Christel Verhaeghe zegt de politiek evenwel geen vaarwel, want op de lijst van N-VA krijgt ze de tweede

Lees meer »

Meer dan 210 kandidaten hebben zich teruggetrokken voor tweede ronde van Franse parlementsverkiezingen

Meer dan 210 kandidaten die zich hadden gekwalificeerd voor de tweede ronde van de presidentsverkiezingen in Frankrijk hebben zich teruggetrokken. Het gaat hoofdzakelijk om kandidaten van de linkse alliantie Nouveau Front populaire en van het kamp rond de Franse president Emmanuel Macron. Op die manier hopen ze om de kandidaten van het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van een parlementszetel te

Lees meer »

“Dat koppel wilde alleen maar winnen. De rest interesseerde hen niet”: B&B-uitbaters over de impact van ‘Met vier in bed’

“Die lage scores? Een slag in ons gezicht.” Nee, Magda (63) en Marc (66) blikken niet onverdeeld tevreden terug op hun deelname aan ‘Met vier in bed’. In dat programma mogen uitbaters hun B&B in de kijker zetten en dat heeft wel degelijk gevolgen. “De bekendmaking van de winnaar moesten we vijf keer opnemen. Niemand wilde voor hen applaudisseren.”

Lees meer »

Zinkgat door groot waterlek in Nieuwpoortsesteenweg in Oostende

Als gevolg van een groot waterlek is er vanmorgen een zinkgat ontstaan in de Nieuwpoortsesteenweg ter hoogte van huisnummer 749. Farys is op de hoogte en startte intussen met dringende herstellingswerken. De situatie wordt op de voet opgevolgd.
The post Zinkgat door groot waterlek in Nieuwpoortsesteenweg in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vorig jaar bijna 13.500 zwerfkatten gevangen in Vlaanderen

In 2023 zijn er in de Vlaamse steden en gemeenten bijna 13.500 zwerfkatten gevangen. Zo bericht ‘De Zondag’ vandaag, op basis van cijfers van minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA). Het gaat om exact 13.428 dieren, oftewel 8 procent minder dan in 2022, toen meer dan 14.600 katten van de straat werden gehaald.

Lees meer »