Jack (10) is gefascineerd door Lego en Tafeltennis: “Ik ben heel graag creatief bezig”

De 10-jarige Jack Dobbelaere is geen doorsnee tiener. Geen games of televisie, maar Legoblokjes fascineren hem. Daarnaast is de Wielsbekenaar een zeer getalenteerd tafeltennisser.

Al van bij het ochtendgloren is het geluid van Lego-blokken te horen ten huize Dobbelaere. Zoon Jack is gefascineerd door Lego. “Al van toen hij nog heel klein was, waren deze blokken zijn favoriete speelgoed”, vertelt mama Stefanie (42). “Duplo, Lego voor de kleinsten, is hier niet in huis gekomen. We kochten altijd setjes die geschikt waren voor kinderen ouder dan zijn leeftijd. In de coronaperiode liep het pas echt uit de hand. Via Brickset for You uit Kortrijk huurden we het grotere werk. Op die manier kon hij zich verder blijven ontwikkelen.”

Spelletjes bedenken

“Ik bouwde de Titanic, goed voor 9.000 stukken”, glundert Jack, die in het vijfde leerjaar van Het Vlinderbos zit. “Daar was ik drie dagen zoet mee. Opnieuw afbreken kostte me twee dagen. Het liefst van al bouw ik zelfontworpen voorwerpen. Ik bekijk filmpjes op YouTube en volg nauwkeurig hoe alles in zijn werk gaat. De technieken, het mechanisme, … Ik heb ondertussen al mijn blokken per kleur in boxen gestopt. De sets ben ik een beetje beu. Als ik niet zelf op iets kom, vraag ik aan mijn ouders wat ik kan maken en dan begin ik eraan. Dit is een hobby die nooit verveelt. Ik ben heel graag creatief bezig.”

“Het liefst van al bouw ik zelfontworpen voorwerpen”

“Mijn grote idool is Peter Mortier die samen met Tom Wullaert in 2022 Lego Masters won. Daar hield ik ook mijn spreekbeurt over in de klas. Even goed worden als zij zou heel leuk zijn natuurlijk. Het is een droom om zelf ooit deel te nemen aan Lego Masters. Twee jaar geleden bezochten we Legoland in Denemarken. Dit was een fantastische ervaring. Vooral het Lego House, waar je overal creatief kan bezig zijn met de blokken, was de max. Ik heb mijn mama al gevraagd om te bellen naar het Lego House welke de beste studies zijn om later Lego-ingenieur te worden. Ze zegt dat STEM wetenschappen een ideale richting hiervoor zou zijn.”

“Verder hou ik van alles waar ik creatief in kan zijn. Zo maak ik een Rubiks-kubus binnen de minuut. Ik vind ook graag zelf spelletjes of escape rooms uit en dan denk ik na welke de ideale spelregels of hints zijn. De pionnetjes maak ik ook helemaal zelf.”

Jack heeft niet alleen een grote passie voor Lego maar ook voor tafeltennis. “Ikzelf, mijn mama, papa en broer zijn aangesloten bij TTC Wielsbeke-Spotit, de tofste sportclub in de gemeente.”

Speler van het jaar

“Papa Stefan (45) heeft de pingpongmicrobe aan alle gezinsleden doorgegeven”, lacht Stefanie. “Ik speel zelf en maak ook deel uit van het bestuur. Jack mag naar de provinciale en Vlaamse trainingen gaan. Hij werd zaterdag tijdens het jaarlijkse clubkampioenschap gehuldigd als speler van het jaar omdat hij in het afgelopen seizoen van alle clubleden de sterkste progressie maakte. Begin dit jaar werd hij bij de preminiemen tweede op het provinciaal kampioenschap en behaalde hij goud in het dubbel. Broer Vic (12) schitterde met brons bij de miniemen. Op het Belgisch Kampioenschap werd Jack heel verdienstelijk tiende, wetende dat Wallonië iets sterkere tafeltennissers levert. Er rest nu nog een internationaal tornooi in Hasselt waar spelers van onder andere Frankrijk, Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zweden aan deelnemen. Dat zal een unieke ervaring worden. Tot slot is er eind mei in Leuven nog het Vlaams jeugdcriterium waar hij een derde plaats zal proberen te verdedigen.

“Een pingpongtafel kan bij ons thuis uiteraard niet ontbreken. Er kan dus naar hartenlust getraind worden. Wie een pingpongballetje wil komen slaan of samen met Jack Lego-creaties wil bedenken, is ten huize Dobbelaere steeds welkom.”

The post Jack (10) is gefascineerd door Lego en Tafeltennis: “Ik ben heel graag creatief bezig” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

N-VA blijft bij Europese Conservatieven van Meloni

De Poolse PiS-partij die de voorbije jaren de rechtsstaat in Polen uitholde, gaat niet in op het aanbod van Viktor Orban om zich aan te sluiten bij een nieuwe uiterst-rechtse fractie “de Patriotten voor Europa”. Ze blijft bij de ECR, net als de N-VA.

Lees meer »

Volgens Amerikaans Hooggerechtshof geniet Donald Trump “absolute immuniteit” voor daden binnen zijn functie als president, maar niet voor private handelingen

Het Amerikaanse Hooggerechtshof geeft oud-president Trump deels gelijk in zijn vraag om immuniteit te krijgen voor zijn rol bij de bestorming van het Capitool. Hij zou volgens het Hof immuun zijn voor wat hij als president heeft gedaan, maar niet voor wat hij als privé-persoon heeft gedaan. De aanklagers moeten dus kunnen aantonen dat hij zijn daden buiten zijn functie

Lees meer »

Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel

Een adjunct-directeur van de Brugse gevangenis is door de politie opgepakt en ondervraagd in het kader van een dossier van drugssmokkel. Hij moest de nacht in de cel doorbrengen. Dinsdag beslist de Brugse onderzoeksrechter over zijn verdere aanhouding.
The post Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jongeman (21) vrijgesproken voor verspreiden seksfilmpje minderjarig ex-liefje: “Fake-klacht van afgewezen bakvisje”

Een 21-jarige jongeman uit Middelkerke is vrijgesproken van de beschuldiging dat hij een seksfilmpje van zijn minderjarig ex-liefje zou hebben verspreid. J. riskeerde er zes maanden cel voor, maar de rechter achtte de feiten niet bewezen. Het ging eerder om een wraakactie van zijn ex-liefje. “In essentie gaat het om een fake-klacht van een afgewezen bakvisje, maar wel één met

Lees meer »

“DEMbargo”: Rijke donateurs van de Democraten draaien geldkraan dicht tot Biden terugtreedt

Verschillende financiers van de Democratische Partij zetten hun donaties stop. Ze doen dit om de druk op Biden te verhogen, zodat hij zich terugtrekt als presidentskandidaat. Dat melden verschillende Amerikaanse media. De 81-jarige Amerikaanse president Joe Biden, die vorige week een zwak debatoptreden had, zegt echter vastbesloten te zijn om als presidentskandidaat van de Democratische Partij aan te blijven.

Lees meer »

Ze verloor zelf haar zoontje, nu zet Alexandra steunactie op voor getroffen gezin van Delano: “Niemand verdient het om een kind te verliezen”

Het nieuws van het overlijden van de kleine Delano (1) slaat in Oostende en ver daarbuiten in als een bom. Alexandra Bouckhuyt – haar zoontje Omélie stierf twee jaar geleden bij de onthaalmoeder in Eernegem – werd teruggekatapulteerd in de tijd. Meer nog: de mama van Delano is een vriendin van haar. Nu heeft ze samen met Emilie Vandenplassche –

Lees meer »

“Er werden rare, gevaarlijke spelletjes gespeeld op de set”: gerestaureerde versie van ‘Spoorloos’ opnieuw te zien in de bioscoop

“De griezeligste film die ik ooit heb gezien.” Zo bestempelde grootmeester Stanley Kubrick de Nederlandse film ‘Spoorloos’ met onder meer Gene Bervoets (68) in de hoofdrol. Een gerestaureerde versie van de klassieker uit 1988 is opnieuw te zien in de zalen. Voor de Volkskrant een goede reden om de hoofdrolspelers opnieuw samen te brengen voor een dubbelinterview. “Wat daar gebeurde

Lees meer »

Jongeren zwaargewond na joyride

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud, raakten zondagmiddag zwaargewond op de parking van de vroegere Makro in Deurne. De drie, twee broers en een vriendje,waren het afgesloten deel van de voormalige Makro-parking binnengedrongen. De parking wordt gebruikt door verschillende garagebedrijven om voertuigen te stallen. De jongeren gingen vervolgens op zoek naar een voertuig dat niet slotvast stond

Lees meer »

Anderlecht moet eerste competitiematch tegen STVV achter gesloten deuren spelen

Anderlecht zal het tijdens de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, op 27 juli thuis tegen STVV, zonder de steun van de fans moeten doen. Paars-wit moet die match namelijk achter gesloten deuren afwerken als straf voor het stilgelegde bekerduel tegen Standard van vorig seizoen. Anderlecht zou bij het BAS beroep kunnen aantekenen, maar heeft beslist dat niet te doen.

Lees meer »

KIJK. Strippers, cowboyhoeden én Snoop Dogg: zo vierde Khloé Kardashian haar 40ste verjaardag

Khloé Kardashian kon haar ogen niet geloven wanneer ze de noten van ‘The Next Episode’ hoorde. Niemand minder dan Snoop Dogg staat op het podium om haar te verrassen voor haar 40ste verjaardag, met paaldansende strippers met cowboyhoeden. Een gepaste outfit, gezien het thema van het feest Dollywood was, geïnspireerd op het themapark van countryzangeres Dolly Parton.

Lees meer »

Taylor Swift maakt reputatie waar in Amsterdam: grootste muziekster van dit moment zet sublieme ‘The eras tour’ neer

Taylor Swift heeft donderdag haar eerste van in totaal 3 concerten in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam gespeeld. Ze zit daarmee over de helft van haar Europese passage van ‘The eras tour’, die de geschiedenisboeken ingaat als meest winstgevende concertreeks ooit. Wij zakten naar Amsterdam af en werden ondergedompeld in een wereld van pailletten, vriendschapsarmbandjes, volbloed Swifties en 18

Lees meer »

Zilveren scepter van Mariabeeld in de Sint-Medarduskerk in Wervik gestolen

In de monumentale Sint-Medarduskerk in Wervik is een zilveren scepter van een Mariabeeld vooraan bij het altaar gestolen. “De scepter dateert vermoedelijk uit de negentiende eeuw”, zegt secretaris Rudy Vanden Broele van het kerkbestuur.
The post Zilveren scepter van Mariabeeld in de Sint-Medarduskerk in Wervik gestolen appeared first on KW.be.

Lees meer »