Drugsverslaafde dertiger steelt liefst 21 fietsen en steps in Oostende: twee jaar voorwaardelijke celstraf

Een 35-jarige Oostendenaar heeft voor de Brugse rechtbank twee jaar voorwaardelijke celstraf gekregen voor een hele resem diefstallen van fietsen en steps.

Op 23 mei 2023 werd Solomon M. op heterdaad betrapt aan het Sint-Jozefsinstituut in Oostende. In zijn rugzak stak een gele kniptang en een doorgeknipt fietsslot. Camerabeelden wezen uit dat de dertiger kort voordien een step had gestolen en die in zijn woning had gezet. Daarna was hij teruggekeerd naar de middelbare school.

De politie trof in zijn woning nog meer gestolen steps en fietsen aan. Verder onderzoek linkte M. aan liefst 21 gelijkaardige diefstallen. Hij had het vooral gemunt op elektrische steps en fietsen, maar ging ook aan de haal met een elektrische plooifiets, een koersfiets en een mountainbike.

Om drugs te kopen

M. bekende de feiten en naar eigen zeggen had hij al vier of vijf keer toegeslagen in dezelfde school. Naar eigen zeggen pleegde hij diefstallen om zijn zware drugsverslaving te financieren. Na anderhalve maand voorhechtenis kwam hij voorwaardelijk vrij, maar in oktober 2023 werd hij opnieuw betrapt op diefstal van een step.

De verdediging stuurde met succes aan op probatievoorwaarden. M. moet zich onder meer laten begeleiden voor zijn drugsprobleem. (AFr)

The post Drugsverslaafde dertiger steelt liefst 21 fietsen en steps in Oostende: twee jaar voorwaardelijke celstraf is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Geert Vandewynckel komt toch weer op met lijst HEUVELLAND

Oud-schepen Geert Vandewynckel zal dan toch weer opkomen met zijn lijst HEUVELAND. Verrassend, want een paar jaar geleden gaf hij in een kranteninterview aan dat hij nu een heel andere weg was ingeslagen en niet meer aan politiek deed. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan : op veertien dagen tijd bokste hij dan toch weer een lijst

Lees meer »

Echtgenoot Hans D. (78) stuurt vandaag zijn kat naar reconstructie in moordzaak Annie De Poortere: “Mij ga je daar niet zien”

Na bijna dertig jaar hopen de nabestaanden en speurders eindelijk antwoorden te vinden in de moordzaak rond Annie De Poortere, vandaag vindt er een reconstructie plaats over die fatale zaterdag in 1994. Want hoe kwam Annie om het leven en waarom zijn de hulpdiensten niet gebeld? We spraken met dé persoon die de antwoorden weet, Annies echtgenoot Hans D. (78).

Lees meer »

Twintiger aangeklaagd voor drie kruisboogmoorden in Engeland

Een 26-jarige man die ervan beschuldigd wordt de vrouw en twee dochters van een BBC-sportcommentator met een kruisboog gedood te hebben is dinsdag aangeklaagd voor de drie moorden. Daags nadat hij begin juli de drie vrouwen dodelijk verwondde werd Kyle Clifford al opgepakt, en hij zit nog steeds in voorlopige hechtenis, meldt de politie van Hertfordshire.

Lees meer »

De U7 van KVC Jong Eernegem Ichtegem

De U7 van KVC Jong Eernegem Ichtegem komt in twee reeksen uit. De A-ploeg trekt zaterdag naar KM Torhout. Voor de B-ploeg staat een verplaatsing naar TSC Proven op het programma. Boven herkennen we trainer Kenai Rommelaere, Louk Jonckheere, Louis Deconinck, Thibault Deconinck, Cyriel Vandamme, Leon Jacobs, Eden Wybo, Delano Spriet, Marcel Biesiada, Jaekoob Bellaaziz
The post De U7

Lees meer »

Dankzij speciale code: zo kon Israëlische geheime dienst explosieven verstoppen in duizenden biepers en ze allemaal tegelijk laten afgaan

Toen Hezbollah uit veiligheidsoverwegingen 5.000 nieuwe biepers bestelde, had niemand in de smiezen dat in elk geleverd toestelletje 3 tot 5 gram springstof zat verstopt. Verschillende bronnen onthullen nu hoe de Mossad, de Israëlische geheime dienst, daarin is geslaagd. Van een maandenlange voorbereiding en een infiltratie in de bieperfabriek tot een speciaal stukje code in het toestel: zo ging de

Lees meer »