Buurtbewoners Heizelvlakte vragen in open brief aan Brussels stadsbestuur structurele maatregelen tegen straatracers

In een open brief aan het Brusselse stadsbestuur vragen bewoners van de Heizelvlakte structurele maatregelen tegen de straatracers die de buurt onveilig maken. "De burgemeester doet al jaren aan symptoombestrijding, maar beloofde structurele maatregelen komen er niet." Volgens schepen voor Mobiliteit Bart Dhondt (Groen) zijn de voorbije jaren al meerdere maatregelen genomen, maar is de problematiek niet evident. 

Meer krantenkoppen in België

Hooggerechtshof geeft Donald Trump deels gelijk over presidentiële immuniteit

Donald Trump kan slechts deels aanspraak maken op presidentiële immuniteit. Dat heeft het Amerikaanse Hooggerechtshof maandag bekendgemaakt. En dat oordeel kan een impact hebben op zijn vervolging voor de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021. Het Hof stuurt de zaak terug naar de lagere rechtbank die moet uitmaken welke zaken wel en welke niet berecht mogen worden.

Lees meer »

Christiaan heeft al ruim een maand geen internet of tv omdat facturen Proximus bij naamgenoot belanden: “Een oplossing? Misschien volgend jaar, zeiden ze”

Christiaan Rosiers (67) uit Willebroek heeft al meer dan een maand geen internet en tv, omdat hij volgens Proximus zijn facturen niet betaalt. Dat komt omdat de telecomoperator de facturen sinds eind mei opstuurt naar zijn naamgenoot Christiaan Rosiers (69) uit Itegem. Ook na een twintigtal smeekbedes kon of wil Proximus het probleem niet oplossen.

Lees meer »

Knip aan De Kromte beroert opnieuw gemeenteraad in Pittem

De knip aan De Kromte is maandagavond nog maar eens aan bod gekomen op de gemeenteraad in Pittem. Oppositieraadslid Andres Vandewalle (NPE) had cijfers opgevraagd en ontvangen over het verkeer dat er passeerde, maar bleef naar eigen zeggen op zijn honger zitten. Burgemeester Dennis Fraeyman (CD&V) gaf dan weer aan dat er zich sinds de invoering van de knip nog

Lees meer »

Gemeente Kuurne nodigt nieuwe inwoners uit voor welkomstbijeenkomst met voetbal, quiz en rondleiding

De gemeente Kuurne mocht afgelopen jaar bijna 500 nieuwe inwoners verwelkomen binnen zijn gemeentegrenzen. Zoals elk jaar werden alle nieuwkomers uitgenodigd voor een welkomstbijeenkomst, die dit jaar plaatsvond in de nieuwe gemeenteschool Nest. Onder het genot van een hapje en een drankje begon de bijeenkomst met de vertoning van de voetbalwedstrijd België – Frankrijk op groot scherm.
The post

Lees meer »

Vijf redenen waarom Biden zichzelf totaal in de vernieling reed tijdens debat met Trump 

In de Democratische partij gaan alle alarmbellen af: hoe president Biden zich door het debat met voormalig president Donald Trump (Republikeinen) hakkelde was anderhalf uur lang aanleiding voor plaatsvervangende schaamte. Trump raaskalde en reeg de leugens aan elkaar, maar hij raaskalde goed. Misschien heeft Trump niet veel kiezers extra gewonnen in dit debat, maar Joe Biden heeft er ongetwijfeld massaal

Lees meer »