Bedrijfskledij Vanatex neemt T-Fashion uit Waregem over: “Dezelfde familiale waarden”

Bedrijfskledij Vanatex uit Lendelede nam textielzaak T-Fashion uit de Groenbek in Waregem over. “Daarmee verhoogt ons bedrijf de borduurcapaciteit en breidt het zijn druktechnieken uit voor nog meer gepersonaliseerde werkkledij”, zeggen zaakvoerders Nancy Vandekerckhove en Johan Coghe.

Jan Libbrecht en Maggie Vancraeynest waren de zaakvoerders van T-Fashion en laten hun zaak nu volledig over aan Nancy en Johan. “Wij hadden met hen al goede contacten via Liratex, een textielbedrijf dat ik ook verkocht heb én waar zij klant waren. En de deal was vrij vlug gesloten omdat er van weerszijden vertrouwen was. Maggie en ik weten nog niet welk project we nu kunnen beginnen.”

Gevestigde waarden

“Met Vanatex deden we al allerlei bedrijfskledij, verkoop van kledij in de promotionele markt, bedrukken van T-shirts voor bedrijven en verenigingen, borduren op textiel”, zegt Johan Coghe. “Zowel T-Fashion als Vanatex zijn gevestigde waarden in het verkopen en personaliseren van werkkledij. Wij hebben onder andere een enorm aanbod aan werkkledij, geschikt voor diverse professionele sectoren, bedrijfsschoenen, T-shirts… Beide bedrijven delen ook dezelfde familiale waarden.”

“Drie werknemers van T-Fashion zijn mee overgenomen en werken hier al in onze ateliers sinds 2 mei. Voor die mensen was de afstand naar hun werk in Lendelede uiteindelijk niet onoverkomelijk. En wij zijn blij dat ze hier bij ons komen werken omdat het werknemers met ervaring zijn. Dat die mensen hier komen werken zorgt ook voor continuïteit, vertrouwen en heel wat ervaring op de werkvloer. Het totaal aantal werknemers, Nancy en ik inbegrepen, bedraagt nu twaalf.”

Zeefdruk

De machines werden vorige vrijdag, zaterdag en maandag van Waregem naar Lendelede verhuisd. “Ons atelier beschikt nu over een verhoogde boorduurcapaciteit en biedt voortaan ook de techniek zeefdrukken aan, wat een uitbreiding is van de druktechnieken. Zo zet Vanatex zichzelf nog prominenter op de kaart als de partner bij uitstek voor gepersonaliseerde werkkledij.”

Nancy Vandekerckhove is een onderneemster pur sang. Achttien jaar geleden begon ze in Lendelede in de gebouwen van de hoeve van Carlos Verbeke een eenmanszaak in werkkledij. “Een drietal jaar later was de zaak te klein en verhuisde ik naar een pand op het industrieterrein in Deerlijk”, zegt Nancy. “Toen het huurcontract daar ten einde liep, ging ik bijna vijf jaar geleden weer op zoek naar een nieuwe locatie en vond die op de hoek van de Rozebeeksestraat met de Rijkweg, recht tegenover Omniflor. Ik kocht er een stuk grond en had het geluk een tijdje later twee aanpalende percelen met een woning te kunnen bijkopen waar ik de nieuwe winkel bouwde.”

Automaat

Drie jaar geleden plaatsten Nancy en Johan, twee geboren ondernemers, nog een ‘voedingsautomaat” op de parking vóór de winkel. “Die wilde ik al plaatsen toen ik hier de winkel bouwde, maar er waren andere financiële projecten die toen voorrang hadden”, zei Nancy toen. “Maar toen de stielmannen hier aan de bouw van de winkel bezig waren, zag ik die ’s middags hun boterhammen opeten met een drankje, zag ik vaak dat vrachtwagenchauffeurs die hier materialen leverden best een extra frisdrank konden gebruiken… Een automaat had toen al een succes kunnen zijn. En dat idee werd werkelijkheid en is nog altijd een succes. De automaat is goed te zien voor voorbijrijdende automobilisten. En als ze eten of drank uit de automaat willen halen, kunnen ze hun auto op de parking zetten. Het is bovendien extra reclame voor onze winkel.”

The post Bedrijfskledij Vanatex neemt T-Fashion uit Waregem over: “Dezelfde familiale waarden” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“We blijven doorgaan met hetzelfde enthousiasme”: Kevin en Marinka runnen 25 jaar eet-, bier- en whiskykroeg ‘t Kruiske in Deerlijk

Kevin en Marinka Vermote-Bintein zijn al 25 jaar de sympathieke en gedreven uitbaters van eet-, bier- en whiskykroeg ’t Kruiske, gelegen aan het drukke verkeersknooppunt op de Belgiek. Het juiste adres voor een goed getapte pint, een verfrissende IPA, een lekkere whisky en niet in het minst overheerlijke verse gerechten. Een portret van de drijvende krachten achter ‘t Kruiske.

Lees meer »

‘Heroïnehoertje’ wordt ‘sekswerker met een overdosis’: waarom auteur Toni Coppers een ‘sensitivity reader’ inschakelt voor zijn thrillers

Toni Coppers (63) brengt zijn eerste drie thrillers opnieuw uit én herschreef ze hier en daar op aangeven van een sensitivity reader, een jonge vrouw van 25 met een master Gender & Diversiteit op zak. Een ‘heroïnehoertje’ is voortaan ‘een sekswerker met een overdosis’, het hoofdpersonage dat ‘tentzeilen’ draagt, wordt een vrouw ‘die gelukkig niet toegeeft aan de dwingelandij van

Lees meer »

Nog altijd probleem met lessenrooster in Sint-Ursula-Instituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver: “Om 2 uur ’s nachts e-mail dat lessen toch niet doorgaan”

De problemen in het Sint-Ursula-instituut in Onze-Lieve-Vrouw-Waver blijven duren. De leerlingen van de 2e en 3e graad zouden vandaag eindelijk de lessen hervatten na problemen met de lessenroosters, "maar vannacht om 2 uur kregen we een e-mail dat er toch geen les wordt gegeven", getuigt een ouder. De directie belooft dat de lessen vanaf maandag weer normaal zullen verlopen.

Lees meer »

Feestelijke activiteiten voor 150 jaar Maricolen: “Hele schooljaar feestvieren”

Dit schooljaar is het precies 150 jaar geleden dat de zusters Maricolen in Maldegem zijn neergestreken en er een school oprichtten. Een bijzondere verjaardag die niet onopgemerkt voorbij zal gaan. Een heel schooljaar lang staan er feestelijke activiteiten op het programma, waarbij zowel leerkrachten als leerlingen nauw betrokken worden.
The post Feestelijke activiteiten voor 150 jaar Maricolen: “Hele schooljaar

Lees meer »

Jarenlang vocht Maxime (52) tegen overlast door transportbedrijf, nu kondigt hij verhuizing aan: “Hier gaan we nooit rust vinden”

Komt er een einde aan de saga tussen Maxime Ceragioli (52) en transportfirma Livlina? Na jaren van juridisch getouwtrek over geluidsoverlast heeft de buurman van het bedrijf inmiddels recht op zo’n 250.000 euro aan dwangsommen, maar hij wil naar eigen zeggen een punt zetten achter de strijd: “Ik trek naar het buitenland: op deze plek gaan we nooit rust kunnen

Lees meer »

Loslopend schaapje is politie al een maand te snel af: “Hij beweegt als een echte snelheidsduivel”

De lokale politiezone van Balen-Dessel-Mol is al een maand op zoek naar een zwart schaap. Het dier werd al verschillende keren gezien aan het bruggetje over de Molse Nete, in de omgeving van de natuur, maar kon nog niet gevat worden. Al blijkt de oplossing volgens Kemp vzw, een organisatie die met schaapskuddes begrazingsopdrachten uitvoert, niet onmogelijk.

Lees meer »