32ste Izegem Triatlon met vernieuwde centrumbrug als middelpunt: “We zijn volledig uitverkocht”

Op donderdag 9 mei is Izegem opnieuw de triatlonhoofdstad van België. De vernieuwde centrumbrug speelt er trouwens een hoofdrol in. De triatlon rekent op een recordaantal deelnemers voor de kwarttriatlon en kondigt met TVH ook nog eens een nieuwe hoofdsponsor aan.

Uniek voor Izegem is de enorme publieke opkomst. Steevast verdringen duizenden mensen zich rond het parcours om de triatleten aan het werk te zien. De TVH Triatlon is dan ook een hoogstaande wedstrijd waarbij zowel topatleten als vele recreanten aan de start staan. Aan de verschillende wedstrijden (Swim-bike, Just For Fun triatlon, trio- en kwarttriatlon) nemen jaarlijks 900 atleten deel.

“Er is dit jaar een recordaantal deelnemers voor de kwarttriatlon. We zijn volledig uitverkocht en moesten afblokken. De triatlon is dan ook een lange traditie in Izegem, een goede traditie waar steevast heel wat volk op af komt”, opent hoofdorganisator Sébastien Van den Bulcke. “Bovendien zijn blauwalgen niet alleen hier een probleem maar overal in België, dus plannen veel triatleten hun wedstrijden vóór de periode van de blauwalgen. Op de kwarttriatlon hebben we maar liefst 505 deelnemers. In totaal zijn er 900 in de verschillende categorieën.”

Doortocht

Het loopparcours werd behouden en gesplitst van het fietsparcours zoals vorig jaar, maar wat terug is van weggeweest, is de doortocht op de centrumbrug.

“In het verleden is de centrumbrug altijd het centrale punt geweest voor de toeschouwers om het zwemmen en fietsen te zien. Die impact wilden we dit jaar absoluut teruggeven. De wisselzone bevindt zich bovendien aan de Noordkaai. Zo kunnen de toeschouwers het zwemmen zien, vervolgens fietsen ze over de Centrumbrug en na het fietsen lopen ze ook over de brug om daarna in het centrum het loopparcours af te werken. We wilden het centrum optimaal benutten en dat is zeker en vast gelukt.”

Er wordt dan ook verwacht dat er dit jaar opnieuw heel wat supporters zullen afzakken naar het parcours. De passages van de atleten op de Korenmarkt en Grote Markt laten niemand onberoerd, ook de triatleten zelf niet.

Nieuwe sponsor

Met TVH werd een nieuwe wedstrijdsponsor in huis gehaald, TVH volgt na jaren trouw en steun Argenta op. TVH rolt meteen de rode loper uit aangezien de wedstrijd ook de heropening van de Izegemse centrumbrug betekent.

“TVH was al een aantal jaar actief in werking met TVH Nudge Stars. De vraag volgde om hoofdsponsor te worden, in samenspraak met Argenta dat bereid was om een stap terug te nemen. We ervaren met beiden een heel positieve samenwerking en zijn tevreden met de nieuwe hoofdsponsor.”

“Centrumbrug is altijd het centrale punt geweest voor toeschouwers” – Sébastien Van den Bulcke

Sport zit ingebakken in de cultuur van TVH. Het is een van de voornaamste pijlers waarop het bedrijf inzet als werkgever. Met de Nudge-initiatieven inspireren en activeren ze hun mensen, om gezonde gewoontes aan te houden. Want gezondere collega’s zijn niet alleen productiever, maar vooral gelukkiger. Nudge gaat overigens breder dan enkel beweging. Het hele jaar door zijn er initiatieven, ook op het vlak van bijvoorbeeld gezonde voeding en mentaal welzijn.

“Met Nudge en met de titel ‘Sportbedrijf van het jaar 2023’, hopen we ons te onderscheiden als werkgever. We blijven continu aan ons gezondheidsbeleid bouwen.”

“Bij sollicitaties wordt hiernaar al eens verwezen door de kandidaten, wat bewijst dat onze inspanningen lonen. TVH behaalde onlangs nog de top 20 van aantrekkelijkste werkgevers in België en er is nog ruimte om veel nieuwe collega’s te verwelkomen”, zegt Peter Geiregat, chief people officer bij TVH.

Gepaste apotheose

“We waren in het kader van ons Nudge programma op zoek naar een gepaste apotheose. Enkele sportieve evenementen passeerden de revue, maar het was de kwarttriatlon van Izegem die bleef hangen door de flexibiliteit die we van de organisatie aangeboden kregen.”

Programma: 13 uur Just For Fun Triatlon, 14.30 uur Kwarttriatlon, trio kwarttriatlon en aqua-bike. Alle info vind je via www.izegemsetriatlon.be.

The post 32ste Izegem Triatlon met vernieuwde centrumbrug als middelpunt: “We zijn volledig uitverkocht” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Biden geeft toe dat hij “niet meer zo goed debatteert als vroeger”: “Als je een klap krijgt, sta je weer op”

Een dag na zijn desastreuze debat tegen Donald Trump (78) heeft de Amerikaanse president Joe Biden (81) een toespraak gehouden op een campagnebijeenkomst in de staat North Carolina. Biden reageerde op de kritiek op het “rampzalige” debat en gaf toe dat hij “niet meer zo goed debatteert als vroeger”. “Maar ik weet wel hoe ik de waarheid moet zeggen en

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Orbán vraagt Zelensky wapenstilstand te overwegen – Rusland claimt vernietiging van Su-57-straaljagers in Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

LIVE SPANJE-GEORGIË (21u). David tegen Goliath: Spanjaarden met ‘wonderboy’ Yamal nemen het op tegen EK-debutant

De Spanjaarden maakten op dit EK voetbal als een van de weinige toplanden wel indruk door in een groep met Italië en Kroatië 9 op 9 te halen. EK-debutant Georgië beleefde dan weer een sprookje: het klopte in de laatste match verrassend Portugal en stootte zo als derde door naar de volgende ronde. Krijgt dit sprookje een vervolgverhaal of worden

Lees meer »