Zeven jaar cel gevorderd voor verkrachting minderjarigen tegen uitgeweken Ieperling B.D. die beelden kindermisbruik aan Sven Pichal bezorgde

Het openbaar ministerie heeft maandag zeven jaar cel gevorderd tegen voormalig productieassistent B.D. (36), die vervolgd wordt voor het bezit en het verspreiden van beelden van seksueel kindermisbruik en voor het verkrachten van twee minderjarigen. Hij is een van de mannen die vorige zomer samen met ex-radiopresentator Sven Pichal werd opgepakt.

Een bevriend acteur had vorige zomer beelden van seksueel kindermisbruik op de gsm van B.D. aangetroffen. Hij had hem gezegd dat hij naar de politie moest gaan. B.D. had dan op 11 augustus 2023 aangifte gedaan tegen acteur R.D.B. omdat die hem de beelden had gestuurd. R.D.B. verklaarde dat hij die beelden samen met B.D. had bekeken.

Het informaticamateriaal van B.D. werd daarop onderzocht. “Op zijn gsm werden veertien unieke foto’s en video’s aangetroffen van baby’s en jongens tot twaalf jaar oud die op extreem gewelddadige manier verkracht werden door volwassen mannen. Werkelijk misselijkmakend”, stelde de procureur.

Maar het onderzoek bracht nog meer aan het licht. B.D. had ook twee minderjarige acteurs seksueel misbruikt in zijn hoedanigheid als productieassistent bij een theaterproductie in Antwerpen. De jongens waren 14 en 16 jaar toen het begon.

“Omdat zij wat verder weg woonden, liet hij hen bij hem thuis overnachten. Hij had daarover op voorhand afspraken gemaakt met hun ouders. Nadat hij ieders vertrouwen had gewonnen, begon hij hen alcohol en drugs aan te bieden. Hij gaf hen ook geldbedragen van 150 of 200 euro om seksuele handelingen te stellen. Mijn cliënten moesten alles geheim houden”, stelde meester Kris Luyckx, die namens de twee slachtoffers en Child Focus schadevergoedingen eiste.

Slachtoffers

Een van de slachtoffers was op de zitting aanwezig en nam ook zelf het woord. “Ik was 14 jaar en dacht dat ik een beste vriend had. Hij adoreerde mij, plaatste me op een voetstuk en gaf me een goed gevoel. Hij wist wat ik graag wou zijn en speelde daar goed op in. Dat is uitgedraaid op meerdere jaren van seksueel misbruik, waar ik nog altijd de gevolgen van draag. Ik hoop dat ik er op een dag niet meer aan denk, dat ik het ooit achter mij kan laten.”

De gerechtspsychiater stelde volgens de procureur een “forse parafilie” (ongewone seksuele interesses of voorkeuren, nvdr) bij de beklaagde vast. B.D. kampt daarnaast ook met een alcohol-, drugs- en seksverslaving die mee hebben bijgedragen tot de feiten. Er is daardoor sprake van een bovengemiddeld recidiverisico. Een residentiële behandeling is volgens de deskundige noodzakelijk.

B.D. zat drie maanden in de gevangenis en staat nu onder elektronisch toezicht. Hij beschikt over een gunstig strafregister. “Er moet herstel zijn voor de beklaagde zelf, maar we kunnen niet voorbijgaan aan de ernst van de feiten en de mogelijk permanente gevolgen voor de slachtoffers”, stelde de procureur. Gelet op het recidiverisico vorderde ze zeven jaar cel, 16.000 euro boete en vijf jaar terbeschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank.

Geen betwisting

De verdediging voerde geen betwisting over de feiten. “Hij beseft maar al te goed wat hij heeft gedaan en vindt zichzelf een monster. Hij heeft nood aan een langdurige behandeling. Hem terug naar de gevangenis sturen, heeft geen enkel nut, zeker omdat er een positieve behandelprognose is”, stelde zijn advocaat Lesley Vermeulen.

Het laatste woord was voor B.D. zelf. “Ik besef dat ik mensen heb pijn gedaan en teleurgesteld. Ik was een losgeslagen projectiel bij die jongens en zij gaan dat de rest van hun leven meedragen, allemaal door mij. Ik heb een stuk van hun jeugd afgepakt en dat kan ik niet minimaliseren of vergoelijken. Het zijn weerzinwekkende feiten en ik kan dat mezelf nooit vergeven. Maar ik wil graag in behandeling blijven, want het helpt mij. Al heb ik nog een lange weg af te leggen voordat ik terug normaal zal kunnen functioneren.”

Het vonnis in deze zaak wordt op 13 mei uitgesproken. De zaak tegen acteur R.D.B. wordt op 17 juni behandeld. Hij wordt enkel vervolgd voor het bezit en het verspreiden van beelden van seksueel kindermisbruik. Sven Pichal moet nog door de raadkamer verwezen worden.

The post Zeven jaar cel gevorderd voor verkrachting minderjarigen tegen uitgeweken Ieperling B.D. die beelden kindermisbruik aan Sven Pichal bezorgde is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Laura Dendauw uit Izegem is finaliste Miss Exclusive 2025

Laura Dendauw is geselecteerd als één van de finalisten van de verkiezing Miss Exclusive 2025. Volgend jaar in mei neemt ze deel aan de finale. De Izegemse heeft een speciale band met Ingelmunster, waar ze opgroeide en school liep.
The post Laura Dendauw uit Izegem is finaliste Miss Exclusive 2025 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Orban vraagt Zelenski om na te denken over snel staakt-het-vuren, Oekraïense president wijst op “rechtvaardige vrede”

Viktor Orban heeft tijdens zijn bezoek aan Kiev de Oekraïense president Volodimir Zelenski gevraagd na te denken over een snel staakt-het-vuren dat de vredesbesprekingen zou kunnen versnellen. Dat heeft hij gezegd tijdens een gezamenlijk persmoment. Orban trok dinsdag naar Kiev om het met Zelenski te hebben over vrede tussen Oekraïne en Rusland, maar ook over actuele kwesties in de betrekkingen

Lees meer »

Nu nog zonnig, maar vanavond slaat het weer om: felle onweersbuien op komst, grote hagelstenen en mogelijk tornado’s verwacht in grensstreek

Op dit moment schijnt het zonnetje nog, maar vanavond en vannacht trekken felle onweersbuien over delen van België. Het KMI waarschuwt met code oranje in het zuiden van het land. Ook in Vlaanderen houden we het niet overal droog, maar vooral in onze buurlanden dreigt het weer helemaal om te slaan. “Belgische toeristen die op weg zijn naar hun vakantiebestemming,

Lees meer »

Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar N-VA: “Onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil gezet”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom zaterdag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »

Einde van eenrichting in Sabbestraat/Sint-Jorisstraat in Beernem

Het gemeentebestuur schaft de proefopstelling met eenrichtingsverkeer in de M. Sabbestraat en Sint-Jorisstraat af na kritiek van buurtbewoners en oppositiepartijen. “Inwoners mogen niet massaal op de bon vliegen”, vindt raadslid Lode Vanneste (N-VA).
The post Einde van eenrichting in Sabbestraat/Sint-Jorisstraat in Beernem appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Misschien kunnen ze een tentje opzetten in de tuin”: vrienden van Maïté (28) en Jérémy (29) ommuren huis met 2.000 bierbakken als trouwcadeau

West-Vlaamse woningen werden afgelopen maand verbouwd met bierbakken en deze huwelijksgeschenken groeiden telkens in omvang. Het record staat nu in Zandvoorde: maar liefst 2.000 bierbakken rond de volledige woning van Jérémy Desmet (29) en Maïté Beernaert (28). “Wij wilden niet onderdoen”, aldus hun vrienden.
The post “Misschien kunnen ze een tentje opzetten in de tuin”: vrienden van Maïté (28)

Lees meer »

CD&VPLUS Blankenberge stelt verruimingslijst voor: “De kiezer heeft met ons een echt en duidelijk alternatief”

CD&VPLUS heeft woensdagavond zijn kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Daarop staan zeventien nieuwe namen, waaronder elf onafhankelijken. “De verruimingsoperatie is dus gelukt”, zegt lijsttrekker Sandy Buysschaert.
The post CD&VPLUS Blankenberge stelt verruimingslijst voor: “De kiezer heeft met ons een echt en duidelijk alternatief” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Yoni is amper 15 jaar, maar wel al wereldkampioen jetskiën bij de profs: “Vrienden waren jaloers omdat ik schooljaar vroeger mocht eindigen”

België is een kampioen rijker. Yoni Hamelin uit Heule is pas 15 en al wereldkampioen jetskiën. Voor het eerst mocht Yoni Hamelin zijn kans wagen bij de profs en meteen jetskiet hij naar de hoofdprijs. Daar kroonde hij zichzelf in Sardinië meteen tot wereldkampioen. “Het was niet de bedoeling om de titel te bemachtigen, maar ik ben tevreden. Het is

Lees meer »

ILVO stelt Vlaanderens eerste zaai-drone voor: “Minder druk op de bodem, en ook minder onkruid”

Op termijn kunnen landbouwers een zaai-drone gebruiken in plaats van zware machines, als ze nieuwe gewassen willen zaaien. Zeker op akkers die er slecht bijliggen kan zo’n drone nuttig zijn. ILVO, het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek, heeft de drone uitgetest en spreekt alleen van voordelen. "Het enige nadeel, is het ontbreken van een goed wettelijk kader", zo klinkt

Lees meer »

Duizenden demonstreren in Frankrijk tegen extreemrechts

Duizenden mensen zijn zondag in Parijs en andere Franse steden de straat op gegaan om te demonstreren tegen de opkomst van extreemrechts, na de uitslag van de eerste ronde van de Franse parlementsverkiezingen. Die werden gewonnen door het radicaal-rechtse Rassemblement national (RN) van Marine Le Pen.

Lees meer »

Wie wordt 60ste Tineke van de Watermolen? Vijf meisjes dingen naar het lintje

Men kan maar eenmaal een diamanten Tineke van de Watermolen worden. Geen zes maar vijf kandidaten smijten zich volledig voor het Jubellint van de Watermolen. De telraamspecialisten beweren dat dit jaar het 58ste Tineke van de Watermolen wordt verkozen en niet het 60ste. De organisatoren zelf tellen er de twee coronajaren bij en verkiezen zo hun 60ste Tineke. Of de

Lees meer »