Politiekantoor uit Eigen Kweek wordt sociaal bouwproject

Ons Onderdak zal het oud gemeentehuis van de gemeente in Wijtschate kopen en er een tiental sociale woningen in onderbrengen. Het oud gemeentehuis was een staaltje van wederopbouwarchitectuur na WO I en is een ontwerp van architect Dugardyn van 1926. Het gebouw is een variant van het gemeentehuis van Westrozebeke. Tot eind 2020 huisde het OCMW Heuvelland nog in het gebouw. Dit gebouw werd nadien occasioneel gebruikt voor allerhande activiteiten. Het gebouw staat natuurlijk bekend als het politiekantoor uit de reeks Eigen Kweek.

Sinds 2021 stond het sociaal huis dus grotendeels leeg. “Maar stilaan werd het tijd om een nieuwe bestemming te geven aan dit gebouw. Veel pistes werden onderzocht, maar uiteindelijk werd beslist om samen met Ons Onderdak dit gebouw een nieuwe toekomst te geven,” aldus schepen van sociale zaken Bert Doise.

Het gaat over een 10-tal sociale woongelegenheden. “Dit zullen vooral 1-en 2-slaapkamerwoningen zijn, geschikt voor senioren of alleenstaanden. Door de ligging hebben deze woongelegenheden ook meteen een gemeenschappelijke tuin in de schaduw van de kerk van Wijtschate, waar de voorbije jaren een toegankelijk pad, banken en aanplantingen gerealiseerd werden,” zegt bestuurder van Ons Onderdak Valerie Deknock. “Op die manier slaan we dus 2 vliegen in 1 klap: mooie woongelegenheden voor onze inwoners uit Wijtschate, en de renovatie van een mooi beeldbepalend gebouw op het marktplein. En de ligging bij de assistentiewoningen en het wzc is natuurlijk een grote troef.”

De gemeente Heuvelland houdt het niet alleen bij de herbestemming van het oud gemeentehuis. “In volgende fasen zullen een heel deel woningen in de Kapellerie vernieuwd worden, om in laatste fase een aantal woningen te privatiseren. Zo houden we het aantal sociale woningen in Wijtschate gelijk, maar beter aangepast voor onze inwonersdoelgroep en zo krijgen we ook een betere mix in de Kapellerie,” zegt burgemeester Wieland De Meyer. Dat wordt bevestigd door Tim Fastré, directeur van Ons Onderdak. “ Het is echter niet onze bedoeling veel meer sociale woningen te creëren in Wijtschate. Daar is het aanbod nu al ruim genoeg voor, we hebben vooral nood aan beter aangepaste woningen. Daarom zullen we in een derde fase een deel van de woningen in die wijk verkopen. Op die manier zullen we in de komende jaren in Wijtschate dus heel wat investeringen doen in het patrimonium, en eindigen met ongeveer evenveel maar nieuwe sociale woningen, en een deel extra private woningen.”

The post Politiekantoor uit Eigen Kweek wordt sociaal bouwproject is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor

Eerder werd bekend gemaakt dat de youngsters Kobe Grymonprez, Matt Rotsaert, Flint Waleson, Tiemen Van Brussel en Jules Isebaert Kortrijk Spurs trouw blijven. Nu stellen de Spurs nog eens vier nieuwe jonge talenten voor die de club komen versterken.
The post Kortrijk Spurs stelt nog eens vier nieuwe youngsters voor appeared first on KW.be.

Lees meer »

Heilbot uit Groenland is eetbaar erfgoed dankzij Pittems bedrijf: “Wij roken de vis hier traditioneel”

De gerookte heilbot van het Pittemse bedrijf Vanafish werd recent bekroond met het Streekproduct.be-label, een initiatief van het Steunpunt Streekproducten van VLAM dat Vlaams eetbaar erfgoed in de kijker moet plaatsen. Hoewel de vis oorspronkelijk afkomstig is uit Groenland, wordt het door de traditionele bereidingswijze toch gezien als waardevol streekproduct, dat nu terecht in de kijker wordt gezet.
The

Lees meer »

Mbappé komt met kwinkslag terug op relletje rond Onana en is niet gerust in Franse zege: “Ons niveau moet omhoog, anders gaan we naar huis”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Sterspeler Kylian Mbappé nam, net als bondscoach Didier Deschamps, het woord in Düsseldorf en stelde dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken. Mbappé kwam ook met een kwinkslag terug op de verwijderde video met de zingende Amadou

Lees meer »

Na Middelkerke opent ijssalon Missault nu ook een vestiging in Westende-Bad: “Alles is puur en ambachtelijk, volgens de recepten van 1945”

De Zeedijk in Westende-Bad is een nieuwe, zoete trekpleister rijker. Onlangs openden Annelies Thomaes (29) en haar partner Simon Ronse (32) hun tweede ijssalon onder de naam ‘Missault’ op de Koning Ridderdijk 28. Voor het koppel is dit, na het succes van hun eerste zaak in Middelkerke – gelegen aan Zeedijk 60 – al hun tweede zaak aan de kust.<br

Lees meer »

Politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: oppositiepartij Labour haalt verpletterende meerderheid, voorspelt exitpoll

Zoals verwacht een politieke aardverschuiving in het Verenigd Koninkrijk: nadat de rechtse Conservatives van huidig premier Rishi Sunak veertien jaar lang aan de macht waren, behaalt oppositiepartij Labour nu de grote meerderheid, voorspelt de gezamenlijke exitpoll van de grote Britse media. “Labour zal een verpletterende overwinning behalen”, klinkt het.

Lees meer »

Regi Live op Waterbekfestival in Ardooie

Op vrijdag 19 juli staat het Ardooise Waterbekfestival op de kalender. Hoofdact is Regi Live. Ook Get Ready en Maksim prijken op de affiche. Ardooienaar Dennis Cartier zorgt voor een stomende afterparty. Verder staan er foodtrucks en kinderanimatie op het menu.
The post Regi Live op Waterbekfestival in Ardooie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jennifer (27) personaliseert bij Lalou je geschenk: “De mogelijkheden zijn eindeloos”

Een gepersonaliseerde toets geven aan een geschenkje, doop-, communie- of huwelijksaandenken? Bij Lalou zit je goed. Sinds kort kun je bij Jennifer Lagaisse (27) terecht voor professionele begeleiding bij al je gelegenheidsgeschenken, geschenkmanden, geboorte- en communiekaartjes, snoeptaarten en decoratiestukken.
The post Jennifer (27) personaliseert bij Lalou je geschenk: “De mogelijkheden zijn eindeloos” appeared first on KW.be.

Lees meer »