Groot scherm op Torhoutse Markt voor EK voetbal in Duitsland

Torhout plaatst een groot scherm op de vernieuwde Markt om de matchen van de Rode Duivels op het EK voetbal in Duitsland live te tonen. Dat EK heeft van 14 juni tot en met 14 juli plaats. Er nemen 24 landenploegen deel.

In eerste instantie zullen de drie wedstrijden van België in de groepsfase te zien zijn: op maandag 17 juni om 18 uur tegen Slowakije, op zaterdag 22 juni om 21 uur tegen Roemenië en op woensdag 26 juni om 18 uur tegen Oekraïne.

Kans voor de horeca om goede zaken te doen

Raadslid Bavo Parmentier (Groen) bracht de kwestie maandagavond ter sprake tijdens de zitting van de gemeenteraad. “Het plaatsen van een groot scherm op de Markt en de te verwachten volkstoeloop kunnen de lokale horeca de kans geven om goede zaken te doen”, zei hij. “Heel wat mensen zullen langskomen om bij een drankje en/of een hapje voor de Rode Duivels te supporteren.”

“We zullen effectief een groot scherm plaatsen”, bevestigde schepen van Feestelijkheden Annick Vanderspurt (CD&V). “Het zal aan de voorzijde van het oud-stadhuis opgesteld staan. Jong en oud zullen op die manier de kans krijgen om samen in openlucht de Rode Duivels aan te moedigen en van het voetbal te genieten.”

The post Groot scherm op Torhoutse Markt voor EK voetbal in Duitsland is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe straat aan Hoogmolenweg in Aarsele wordt Christophilastraat

De straat in de nieuwe verkaveling aan de Hoogmolenweg in Aarsele zal de ‘Christophilastraat’ heten, verwijzend naar de gelijknamige zuster die de laatste schooldirectrice was van Aarsele. Op de gemeenteraad in februari werd de Vogelzangstraat voorgesteld, maar die naam werd toen afgedaan als ‘weinig inspirerend’, waarop het punt verdaagd werd.
The post Nieuwe straat aan Hoogmolenweg in Aarsele wordt

Lees meer »

Heilbot uit Groenland is eetbaar erfgoed dankzij Pittems bedrijf: “Wij roken de vis hier traditioneel”

De gerookte heilbot van het Pittemse bedrijf Vanafish werd recent bekroond met het Streekproduct.be-label, een initiatief van het Steunpunt Streekproducten van VLAM dat Vlaams eetbaar erfgoed in de kijker moet plaatsen. Hoewel de vis oorspronkelijk afkomstig is uit Groenland, wordt het door de traditionele bereidingswijze toch gezien als waardevol streekproduct, dat nu terecht in de kijker wordt gezet.
The

Lees meer »