Eigen trein voor Tweedaagse Voettocht in Blankenberge: “De Voettocht Express”

Op 4 en 5 mei zijn het weer hoogdagen voor de wandelaars in Blankenberge. Zoals elk jaar onderging het parcours van de Tweedaagse de nodige aanpassingen. “De wijziging van de startplaats naar het Maerlant Atheneum was vorig jaar een succes en blijft behouden. Maar er zijn ook heel wat nieuwigheden”, zegt voorzitter Vera De Waegenaere.

De Tweedaagse Voettocht nadert met rasse schreden. De vaste ingrediënten: een gevarieerd parcours met strand, natuur en polders, en bij de aankomst het traditionele gebakken visje met een lekker biertje. “Op zaterdag 4 mei neemt een sterk vernieuwde 50 kilometer je mee vanaf Brugge over Damme en Hoeve Fort van Beieren – het campagnebeeld van deze editie – via Lissewege terug naar Blankenberge. Op zondag loopt een eveneens geüpdatete 32 kilometer van en naar Blankenberge via De Haan én Zuienkerke. Opnieuw veel variatie dus met kastelen, polders, duinen én strand”, zegt voorzitter Vera De Waegenaere. “Exclusief nieuws is dat we dit jaar een eigen trein – de ‘Voettocht Express’ – inleggen om de wandelaars tijdig vanuit Blankenberge tot op de startplaats in Brugge te krijgen.”

DiskoBazaar De Noenkels

De andere afstanden behouden Blankenberge als start- en aankomstplaats. “Op zaterdag is er de 24 kilometer tot in Lissewege, waarbij de nadruk vooral op de polderlandschappen ligt. De 32 kilometer op zondag heeft dit jaar iets minder polders, maar gaat meer de maritieme toer op en flirt met de kustlijn doorheen duinen en over strand tot in De Haan, om vervolgens via een stevig ommetje door Zuienkerke opnieuw richting Blankenberge te trekken. Ook de andere afstanden op zondag hebben een afspraak met de kustlijn en Zuienkerke, dat zoals vanouds weer zal bruisen”, aldus de voorzitster.

“De 32 kilometer op zondag heeft dit jaar iets minder polders, maar gaat meer de maritieme toer op”

Ook de start- en aankomstplaats zal bruisen van de ambiance. Zowel voor als na het wandelen worden de wandelaars er vergast op het prettig gestoorde duo DiskoBazaar De Noenkels dat gewapend is met vinyl en een vintage decor. “Voor de kleintjes voorzien we springkastelen en een kinderdisco, ballonplooiers, glittertattoos en gekke kapsels. Daarnaast blijven ook de internationale aspecten zichtbaar met de vele buitenlandse wandelaars en een delegatie van Japan. Het goede doel dit jaar is vzw Oranje”, klinkt het.

Inschrijven tegen verminderd tarief kan nog tot 1 mei via www.2daagse.be, de dag zelf kan je ook nog inschrijven. De organisatie zoekt nog vrijwilligers voor de controleposten. Contact opnemen via [email protected]

The post Eigen trein voor Tweedaagse Voettocht in Blankenberge: “De Voettocht Express” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Elvir S. toont op reconstructie hoe hij Marleen (64) wurgde

Woensdagnamiddag vond de wedersamenstelling plaats van de moord op Marleen Van Leeuw. De 64-jarige vrouw werd volgens de verklaringen van verdachte Elvir S. (33) gewurgd in zijn woning in Oostende. De man zit tussen ruim een jaar in de cel. Een reconstructie moest duidelijkheid brengen over de omstandigheden heen komen waarin de vrouw om het leven werd gebracht.
The

Lees meer »

Boerderij ’t Moereveld in Torhout is niet zomaar een hoeve: “Het best verkochte ijs? Zonder twijfel vanille!”

Een boerderij die in de zomer het gewone hoeveleven overstijgt? Daar is de Torhoutse IJsboerderij ’t Moereveld een schoolvoorbeeld van. Met, naast 120 melkkoeien en ook akkerbouw, 30 verschillende smaken zelfbereid ijs en een ruim ijssalon met terras. “De zaken lopen zó goed, dat ik de vraag naar ijs bijna niet kan volgen”, zegt ‘ijsboerin’ Cindy Vandevoorde.
The post

Lees meer »

Boshoek in Deerlijk geeft geheimen prijs

Team Boshoek organiseerde een geslaagde wandeling langs enkele merkwaardige plaatsen in de buurt. Het initiatief werd in goede banen geleid door Danny Debaere, Ann Schellaert, Luc Dewaele, Magda Vanneste en Ruth Schoutetens.
The post Boshoek in Deerlijk geeft geheimen prijs appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kathleen Vermang is verruimingskandidaat op lijst Team Bredene: “Ik wil ook buiten het onderwijs mijn steentje bijdragen”

Kristof Vermeire, kopman van Team Bredene, heeft onlangs een nieuwe verruimingskandidaat voor zijn lijst voorgesteld. Het gaat om Kathleen Vermang, onderwijzeres aan de Oostendse GO!-basisschool Vogelzang. “Ik vond het moment aangebroken om iets te doen voor mijn gemeente”, verklaart Kathleen haar debuut in de lokale politiek.
The post Kathleen Vermang is verruimingskandidaat op lijst Team Bredene: “Ik wil ook

Lees meer »

Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter politieke loopbaan: “De cirkel is nu mooi rond”

Geen Kortemarkenaar die Rik Waeyaert niet kent. Hij is niet alleen al meer dan 35 jaar politiek actief in de gemeente, maar is ook voor iedereen het ACV-gezicht van de Kortemark. Rik staat in september voor zijn laatste politieke wapenfeit: cc De Beuk officieel openen.
The post Rik Waeyaert (62) uit Kortemark gaat met pensioen en zet punt achter

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Procureur-generaal Oekraïne: “Groep plande staatsgreep in Kiev”

Bij een Oekraïense droneaanval is zondag een 4-jarig meisje in een auto in de zuid-Russische regio Belgorod om het leven gekomen. Dat heeft de regionale gouverneur gezegd. En in de afgelopen week heeft Rusland 800 glijbommen boven Oekraïne gedropt, zo hekelt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Hij vraagt opnieuw om meer hulp van het Westen bij de luchtafweer. Volg hier

Lees meer »

Hoe drie vrienden Hotel Ariane door elke crisis loodsen

In deze zomerreeks stappen we elke week binnen bij een bekend West-Vlaams hotel. Starten doen we met Ariane Hotel in de Westhoek, met een hartelijke ontvangst van Natasja Feliers (50). Een onwaarschijnlijk verhaal van tegenslag, geluk en… douchegordijnen.
The post Hoe drie vrienden Hotel Ariane door elke crisis loodsen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bosbranden in buurt van Athene onder controle

De hevige bosbranden die zondag waren uitgebroken in de buurt van de Griekse hoofdstad Athene “zijn onder controle”. Dat heeft Vassilis Vathrakoyannis, woordvoerder van de brandweer maandag meegedeeld. “Er zijn geen fronten meer actief. Het vuur is ingedamd door de brandweer.”

Lees meer »

Hele dorp aan Gardameer lamgelegd na virusuitbraak: honderden mensen ziek

In plaats van te genieten van een zorgeloze vakantie in Torri del Benaco aan het Gardameer in Italië zijn honderden mensen ziek geworden. Een uitbraak van het norovirus heeft het hele dorp lamgelegd. De afgelopen dagen zijn veel mensen in het ziekenhuis opgenomen die last hadden van braken, misselijkheid, buikkrampen en koorts, zo meldt ‘La Repubblica’.

Lees meer »