EersteKlas-awards Horeca Vlaanderen voor klassen Spermalie Brugge en Rhizo Kortrijk

Een klas uit studierichting horeca van Hotel- en Toerismeschool Spermalie Brugge en een klas grootkeuken van Rhizo Hotelschool Kortrijk zijn maandag gekroond tot de eerste winnaars van EersteKlas, een nieuw project van Horeca Vlaanderen. Via EersteKlas kunnen leerlingen een voorproefje opdoen van hoe werken in de sector eraan toegaat, buiten de schoolmuren om.

Het aantal vacatures in de horecasector blijft hoog. Aan het einde van het eerste kwartaal ging het volgens de VDAB nog om 4.150 vacatures, nauwelijks een verbetering tegenover een jaar eerder. Om die trend te keren startte Horeca Vlaanderen EersteKlas, met steun van de Vlaamse overheid via het Excellentiefonds.

“Er zijn enorm veel mensen aan de slag in onze sector, maar het personeelstekort blijft nijpend”, zegt Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen, in een persbericht. “Daarom wilden we nog een versnelling hoger schakelen, dus hebben we geen seconde getwijfeld om ons te engageren voor het Excellentiefonds en EersteKlas op te starten. Hiermee focussen we ons echt op de volgende generatie, de horecahelden van morgen.”

Concreet namen drie scholen deel aan het project, vier klassen en een zestigtal leerlingen. Zij kregen een schriftelijke proef voorgeschoteld, moesten hun ideeën via een concrete case voorstellen aan een professionele jury, en mochten één dag meedraaien in een hotel of grootkeuken. De horeca-klas van Spermalie Brugge en de klas grootkeuken van Rhizo Kortrijk kwamen als winnaars uit de bus, maar Horeca Vlaanderen benadrukt dat alle deelnemende klassen erkenning verdienen voor hun engagement. Naast een award mochten de winnaars met een gepersonaliseerde messenset naar huis.

“We gebruiken het Excellentiefonds om ambitie en hard werken te belonen. Dat zijn bij uitstek dingen die passen bij de horeca”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts, die aanwezig was bij de uitreiking. Horeca Vlaanderen is vragende partij voor een nieuwe editie volgend schooljaar.

The post EersteKlas-awards Horeca Vlaanderen voor klassen Spermalie Brugge en Rhizo Kortrijk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Gruwelijke details komen naar boven in zaak van zwaar mishandeld Nederlands pleegmeisje (10): “Aan stroomdraden vastgebonden in kooi”

In Nederland is donderdag de eerste openbare zitting gestart in een gruwelproces tegen twee pleegouders, die terechtstaan voor zware mishandeling van hun 10-jarige pleegdochter in Vlaardingen. Daar komt het ene na het andere verschrikkelijke detail naar boven over wat Daisy W. (37) en John van den B. (37) met het pleegmeisje zouden hebben gedaan. Ze werd zo erg toegetakeld dat

Lees meer »

“Bepaalde partijen willen op dezelfde boemeltrein stappen als waarop de federale formatie al zit”: Noël Slangen over de Vlaamse regeringsvorming

Crisis in de Vlaamse formatie: Vooruit duwt op de rem en ook bij CD&V verdwijnt stilaan de hoop op een snel akkoord. Wat is het nu éxact het probleem? Kunnen we nog een regering voor de lokale verkiezingen verwachten? Maar vooral: wat zijn de gevolgen van dit getreuzel voor ons als burger? Politiek watcher en HLN-columnist Noël Slangen legt uit.

Lees meer »

Is dit de oudste poes van het land? Isabelle uit Herzele is 24 jaar en zeven maanden oud: “Ze krijgt elke dag voorgesneden rosbief”

Met 24 jaar en zeven maanden op de teller is Isabelle waarschijnlijk oudste kat van België. Het dier komt uit het Gentse dierenasiel en vond een gouden mandje in het Oost-Vlaamse Herzele. “Toen ik jong was wou ik eigenlijk vijf kinderen”, zegt haar baasje Ann Gevens (58). “Door omstandigheden is dat er nooit van gekomen. Voor mij is dit mijn

Lees meer »

Zelfs VTM kan hem niet meer traceren: op zoek in Portugal naar fel omstreden Jelmont uit “B&B zoekt lief’

Na zijn stormachtige deelname aan ‘B&B zoekt lief’ lijkt B&B-uitbater Jelmont van Gestel (62) van de aardbodem verdwenen. Hij is totaal onbereikbaar en laat iedereen met vragen achter, inclusief VTM. Daarom trok ‘Dag Allemaal’ naar Portugal om op zoek te gaan naar de man die deze zomer zoveel mensen tegen zich in het harnas joeg. “Als er gasten zijn, kampeert

Lees meer »

LIVE PARALYMPISCHE SPELEN. Geen eremetaal voor dressuurteam, Genyn en Habsch azen straks op goud in 100 meter

De Belgische atleten doen het meer dan uitstekend op de Paralympische Spelen in Parijs. Léa Bayekula veroverde gisteravond op de 400 meter de vierde gouden medaille voor ons land. Maxime Carabin pakte deze voormiddag dan weer z’n tweede gouden medaille van deze Spelen. Vanavond is er nog hoogspanning: Peter Genyn en Roger Habsch gaan voor goud op de 100 meter.

Lees meer »

Open Monumentendag met thema ‘En Route’ in Ieper: “Op tocht langs grote banen, kleine paadjes, spoorwegen en rivieren”

Op zondag 8 september is het opnieuw Open Monumentendag in Ieper. “Met het thema ‘En Route!’ trekken we op tocht langs grote banen, kleine paadjes, spoorwegen en rivieren om stil te staan bij de monumenten en verhalen onderweg. We vieren hoe mensen en ideeën altijd in beweging zijn geweest”, klinkt het bij CO7.
The post Open Monumentendag met thema

Lees meer »

Voorwaardelijke celstraf en boete voor eenzame man na exhibitionisme aan Vetexsite in Kortrijk: “Zelfs in combi deed hij verder”

Een 50-jarige man uit Oekraïne is door de correctionele rechtbank van Kortrijk veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 6 maanden en een effectieve boete van 800 euro voor exhibitionisme. Tussen de slachtoffers een meisje van 13 jaar en… de agenten die hem naar het commissariaat overbrachten.
The post Voorwaardelijke celstraf en boete voor eenzame man na exhibitionisme aan Vetexsite

Lees meer »