Zwaarbewolkte zaterdag met onweerachtige buien

Het weekend begint zaterdag gedeeltelijk tot zwaarbewolkt met buien. In de namiddag wordt het weer onstabiel met buien die soms onweerachtig zijn. De maxima schommelen tussen 13 graden op de Ardense hoogten en 16 of 17 graden elders. Dat meldt het KMI.

 

Meer krantenkoppen in België

4 arrestaties in corruptiezaak rond bouwgroep CFE, onder wie vader van ontslagnemend staatssecretaris Alexia Bertrand

Het federaal parket heeft na huiszoekingen in ons land 4 mensen opgepakt die ervan verdacht worden betrokken te zijn bij een corrputiezaak rond bouwgroep CFE. Ook in Frankrijk werden er tegelijkertijd huiszoekingen uitgevoerd. Volgens onze informatie is een van de Belgische gearresteerden Luc Bertrand, topman van CFE en vader van ontslagnemend staatssecretaris Alexia Bertrand.

Lees meer »

Franse keten Chaussea neemt 62 verkooppunten van Bristol over

62 winkels van schoenen- en kledingketen Bristol in Vlaanderen en Wallonië worden overgenomen door de Chaussea groep, een Franse keten die in totaal meer dan 500 schoenenwinkels uitbaat. Dat heeft de ondernemingsrechtbank in Hasselt beslist. Euro Shoe Group, de vennootschap achter Bristol, vroeg eind mei een gerechtelijke reorganisatie aan.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland slaat genadeloos terug na Oekraïens offensief. Ziekenhuis en leercentrum gebombardeerd: “Rusland zal hiervoor boeten”

Zeker 41 mensen zijn dinsdag om het leven gekomen door een raketaanval op de Oekraïense stad Poltava. Dat meldt president Volodymyr Zelensky, die ook spreekt over minstens 180 gewonden. Het gaat om een van de dodelijkste aanvallen sinds de Russische inval in Oekraïne in februari 2022. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne in deze liveblog.

Lees meer »

Moeder van 14-jarige verdachte waarschuwde school in Georgia voor schietpartij: “Mijn zoon is een extreem noodgeval”

De moeder van de 14-jarige jongen die ervan wordt beschuldigd vier mensen te hebben doodgeschoten en negen anderen te hebben verwond op zijn middelbare school in de Amerikaanse staat Georgia, heeft de school op de ochtend van de schietpartij gebeld en gewezen op het “extreme noodgeval” dat haar zoon is. Dat schrijft The Washington Post op basis van tekstberichten en

Lees meer »

Geleide wandelingen in kasteeldomein De Woesten tijdens Open Monumentendag: “Dit kasteel speelde zeer sociale rol in Waardamme”

Ter gelegenheid van Open Monumentendag op zondag 8 september organiseert de Heemkring Oostkamp een aantal geleide wandelingen in het kasteeldomein De Woesten in Waardamme.
The post Geleide wandelingen in kasteeldomein De Woesten tijdens Open Monumentendag: “Dit kasteel speelde zeer sociale rol in Waardamme” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Auto belandt op zijn dak na uitwijkmanoeuvre op E40 in Brugge

Woensdagmiddag rond 13 uur gebeurde op de E40 in Brugge een ongeval. Een personenwagen, die net voorbij de verkeerswisselaar in Brugge in de richting van Brussel reed, ging na een uitwijkmanoeuvre aan het slippen en belandde op zijn dak tegen de vangrail.
The post Auto belandt op zijn dak na uitwijkmanoeuvre op E40 in Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »