Iraanse rechter veroordeelt prominente rapper ter dood

Rapper Toomaj Salehi , een populaire stem in de Iraanse antiregimeprotesten, werd deze week ter dood veroordeeld. Het regime in Teheran, dat zegt Palestina te willen bevrijden, voert zijn repressie op tegen Iraanse vrouwen en dissidenten.

 

Meer krantenkoppen in België

Prentenboek van Lieve uit Roeselare helpt jonge kinderen met hun gevoelens: “Door de universele personages kan elk kind zich hierin herkennen”

Psychologe Lieve De Brauw stelde op haar eerste prentenboek ‘Blij met jou een bijzondere boodschap van Orantjetipje’ voor in boekhandel De Zondvloed. Het is een verhaal voor kinderen van 5 tot 10 jaar die worstelen met zichzelf. “Het is gestart met een prentenboek, maar intussen maakte ik ook een werkbundel voor professionals en broed ik op een lessenpakket.”
The

Lees meer »

School Sint-Jozef Sint Pieter in Blankenberge verbiedt smartphone voor eerste graad: “Paal en perk stellen aan al dat getokkel”

De leerlingen van het 1e en 2e middelbaar van het Sint-Jozef Sint Pieter in Blankenberge mogen vanaf volgend schooljaar geen smartphone meer gebruiken op school. Dat meltdt VRT. Opvallend is wel dat leerlingen van de 2e en 3e graad dat wel nog mogen doen. De school neemt die beslissing omdat gsm-gebruik de sociale ontwikkeling van kinderen tussen 12 en 14

Lees meer »

“Meldpunt illegaliteit” in elke politiezone, reclame in Nederlands en fusie enkel na referendum: Vlaams Belang stelt speerpunten lokale verkiezingen voor

Vlaams Belang heeft zijn speerpunten voor de lokale verkiezingen voorgesteld. De radicaal-rechtse partij zet in op veiligheid, maar ook op het gebruik van het Nederlands en beslissingsmacht op gemeenteniveau. "De verkiezingen van juni waren die van versterking, die van oktober worden die van verankering", zegt voorzitter Tom Van Grieken.

Lees meer »

Speed pedelecs verboden op De Groene 62 in Torhout

Het provinciebestuur is een hoffelijkheidscampagne gestart langs de oude spoorwegverbindingen die omgevormd zijn tot waardevolle, recreatieve, groene assen. Zo onder meer langs De Groene 62, die Torhout met Oostende verbindt.
The post Speed pedelecs verboden op De Groene 62 in Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drie nieuwe fietsroutes langs historische locaties in Maldegem

In samenwerking met de gemeente werkte Maldegemnaar Robin Van Kerschaver drie nieuwe fietsroutes uit, die fietsers langs historische locaties op Maldegems grondgebied loodsen. Elke route start aan het Sint-Annazwembad in de Gidsenlaan en is 40 kilometer lang.
The post Drie nieuwe fietsroutes langs historische locaties in Maldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brandweer haalt gecrasht sportvliegtuigje weg, buurtbewoners geschrokken: “Ik zag het neerstorten”

In de omgeving van de Heidestraat in Hasselt is de brandweer Zuid-West Limburg aanwezig op de plek waar gisteren een vliegtuigje neerstortte. Daarbij liet een inzittende het leven, de piloot moest met zware verwondingen naar het ziekenhuis. De nabestaanden van het slachtoffer bezochten zaterdag de plaats van het ongeval. Vanmiddag werken de hulpdiensten verder aan de berging van het wrak.

Lees meer »

“Je vraagt een kalkoen ook niet of hij uitkijkt naar Kerstmis. Politici moeten de moeilijke knopen doorhakken”

“Lig er deze vakantie even niet wakker van op het zuiderse strand of op uw eigen terras, maar weet: er breken barre tijden aan”, schrijft politiek journaliste Isolde Van den Eynde. “Justitie protesteert nu al tegen mogelijke besparingen. Politie? Defensie? De rij met vragers om meer zal aandikken. Politici – en enkel politici – zullen die moeilijke knopen moeten doorhakken

Lees meer »

Zijn Eric (44) en 46-jarige vrouw onschuldige slachtoffers van drugsgeweld? “Het lijken geen drugsprofielen”

Twee doden en drie gewonden. Dat is de voorlopige tol van een schietpartij met een kalasjnikov op het terras van een café in Brussel-Zuid. Van de daders die op een scooter wegvluchtten, ontbreekt elk spoor. Vermoedelijk gaat het om een afrekening in het drugsmilieu, maar of de slachtoffers ook het beoogde target waren, is lang niet zeker. “Mijn neef is

Lees meer »

Ook tweede concertdag Rammstein verliep vlot: “Het zomerseizoen in Oostende is officieel ingezet”

De politie van Oostende blikt zeer tevreden terug op twee Rammstein concerten dat ook vrijdag 47.500 bezoekers verwelkomde. Met kleine bijsturingen in de signalisatie, verliep het verkeer nog vlotter dan tijdens de eerste dag.
The post Ook tweede concertdag Rammstein verliep vlot: “Het zomerseizoen in Oostende is officieel ingezet” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vliegtuigen van drugsbaron Sergio Roberto de Carvalho in beslag genomen

De Braziliaanse politie heeft bij invallen in zes deelstaten in het land voor miljoenen euro’s aan activa in beslag genomen bij de bende van drugsbaron Sergio Roberto de Carvalho (65), ook bekend als ‘de Braziliaanse Escobar’. Hij is een van de grootste drugshandelaars aller tijden en zit in België in de gevangenis. Ook in ons land was er een arrestatie.

Lees meer »