Sint-Lodewijkscollege leeft mee met Lucas, finalist van The Voice: “Lucas is een podiumbeest”

Wie zich deze week aanbiedt aan de balie in de inkomhal van het Sint-Lodewijkscollege in de Magdalenstraat in Brugge kan niet naast de posters en een hoopje flyers kijken met daarop de foto van Lucas Geldof uit Oostkamp. De leerling van het zesde jaar Latijn-Wetenschappen is één van de finalisten van ‘The Voice van Vlaanderen’.

Een groepje vrienden van zijn klas doet er alles aan om Lucas te steunen en verzet bergen werk zodat hij vrijdag de hoofdprijs van 25.000 euro en een platencontract in de wacht sleept. “De voorbije weken waren we met enkele goeie vrienden telkens aanwezig op de live-uitzendingen en vrijdag rijden we met een busje naar Vilvoorde”, vertelt Milo De Clerck uit Brugge. “Donderdag zijn we tijdens onze middagpauze naar de andere secundaire scholen geweest om flyers af te geven en via verschillende sociale mediakanalen doen we er alles aan om zoveel mogelijk mensen te overtuigen om voor Lucas te stemmen. Uiteraard is het ook belangrijk dat hij vrijdag alle kijkers van het programma met zijn stem overtuigt om voor hem te kiezen.”

“Ik denk dat Lucas minder stress heeft om voor duizenden mensen op te treden dan voor een toets Frans”, lacht Theo Vannieuwenburg (18). “Hij is een echt podiumbeest. Op jonge leeftijd nam hij al aan verschillende zangwedstrijden deel en twee jaar geleden zong hij in een Ketnet-musical. Je merkt aan alles dat Lucas ervan geniet om op te treden. We hadden niet verwacht dat hij het zover zou schoppen in The Voice, maar nu hij in de finale staat, zullen we hem door dik en dun steunen. We nemen hoe dan ook opnieuw een spandoek mee en zullen ons laten horen in die zaal.”

Harry Styles

Lucas Geldof is duidelijk een jongen die graag gezien wordt door zijn klasgenoten. Ook bij de meisjes van zijn klas ligt hij heel goed in de markt. “Lucas is een lieve, sociale en grappige jongen”, vindt Alixe Ghyselen (17). “Het is bij ons op school ondenkbaar dat je met een jongen van je klas een relatie begint, maar ik zou het wel zien zitten om hem later misschien nog wat beter te leren kennen. Het is zeker geen lelijke jongen en hij heeft humor. Ook op sociale media is hij heel populair. Eén van zijn Tik-Tokfilmpjes werd al 80.000 keer bekeken. Sommige reacties op Instagram zijn gewoon te gek. Sommige meisjes vergelijken hem al met Harry Styles.”

De voorbije weken was Lucas niet op school, want er moet nogal wat gerepeteerd worden vooraleer het programma vrijdag op de buis komt. “We zijn met drie goeie vrienden die zijn notities bijhouden en hem regelmatig wat info bezorgen”, vertelt Lars Mussche (17). We doen dat met heel veel plezier, want we weten maar al te goed welke inspanningen Lucas levert om door te breken in de muziekwereld. Tot voor enkele maanden twijfelde hij nog of hij volgend jaar naar de universiteit zou gaan of zich zou toeleggen op zijn muzikale carrière. Ondertussen weet hij wel beter en gaat hij voluit voor het laatste.”

Op de vraag wie vrijdag de zangwedstrijd wint, antwoorden zijn vrienden in koor dat het Lucas wordt. “We twijfelen er niet aan dat hij het uitstekend zal doen, want hij heeft ongelooflijk veel talent. De concurrentie is niet van de poes, maar Lucas heeft het voordeel dat hij de jongste deelnemer is. We vinden allemaal dat hij door zijn jonge leeftijd meer kansen heeft om echt door te breken”, aldus Ellen Van Houcke.

Steun leerkrachten

“Het is belangrijk dat hij ook na The Voice niet uit de belangstelling verdwijnt”, vult zijn vriend Milo aan. “Maar aangezien we zeker zijn dat hij zal winnen, zal dit geen probleem zijn voor Lucas. Ik weet niet wat hij met die 25.000 euro zal doen, maar hij zal ongetwijfeld een deel aan zijn ouders geven. Die mensen doen ongelooflijk veel voor hun zoon.”

Ook verschillende leerkrachten van het Sint-Lodewijkscollege volgen de prestaties van Lucas op de voet. Sommigen sturen berichtjes om hem aan te moedigen, terwijl anderen hun vrienden en familie proberen te overtuigen om voor hem te stemmen.

Eén van de leraren die hoopt dat Lucas vrijdag wint, is Bert Gevaert, leraar klassieke talen en twee jaar geleden klastitularis van de finalist van The Voice. “Lucas is een toffe gast, een echt kunstenaarstype. Soms wat verstrooid, maar als hij zich voor iets inzet mag je een knalprestatie verwachten. Onlangs gaf hij in één van mijn lessen voor de hele klas een briljante redevoering. Het is echt een goeie jongen en ik hoop dat hij vrijdag die finale wint. Twee jaar geleden zagen we hem met de hele klas aan het werk in een musical en hij was gewoon de beste zanger op het podium.”

Finale The Voice, vrijdag 26 april om 20.40 uur op VTM.

De live-uitzending kan ook gevolgd worden in zaal OostCampus, Siemenslaan 1 in Oostkamp, samen met Lucas’ grootouders. Deuren open om 19.30 uur. Bar en croques worden verzorgd door Tope Sterker. De opbrengst is volledig voor Kom Op tegen Kanker.

The post Sint-Lodewijkscollege leeft mee met Lucas, finalist van The Voice: “Lucas is een podiumbeest” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Voorstel commissie aan Vlaams Parlement: verkiezingen zijn geldig, geen hertelling nodig

De commissie voor de geloofsbrieven van het Vlaams Parlement zal de plenaire vergadering voorstellen om de kiesverrichtingen in de kieskring geldig te verklaren. Er zou volgens de commissie “onvoldoende zijn aangetoond dat de hertelling van de papieren stembiljetten in de kieskring Brussel een correctere vaststelling van het kiesresultaat zou opleveren”, zo blijkt uit de conclusies die Belga heeft kunnen inkijken.

Lees meer »

Verbroedering Seelbachcomité Zillebeke kiest nieuw bestuur: “Jumelage heeft veel voordelen”

Na de geslaagde viering van 40 jaar verbroedering tussen Zillebeke en Seelbach kwam het bestuur samen om een vervolg te geven aan de jumelage die al begin de jaren tachtig het levenslicht zag. Om de vereniging verder uit te bouwen, werd een vernieuwd bestuur gekozen.
The post Verbroedering Seelbachcomité Zillebeke kiest nieuw bestuur: “Jumelage heeft veel voordelen” appeared first

Lees meer »

WHORSES stelt zondag EP voor in boEgie woEgie in Menen

Op zondag 30 juni kan je om 18 uur genieten van een optreden van de Kortrijk-Gentse band WHORSES in het kunst- en cultuurhuis boEgie woEgie in Menen. Kortrijkzaan Harry Descamps laat al even in z’n kaarten kijken.
The post WHORSES stelt zondag EP voor in boEgie woEgie in Menen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nederlandse ministers mogen pas eed afleggen na screening door Staatsveiligheid: waarom gebeurt dat niet bij ons?

Vandaag worden in Nederland de ‘bewindspersonen van de regering beëdigd’. De kandidaat-ministers die straks de eed zullen afleggen, zijn vooraf gescreend door Staatsveiligheid. Eén kandidaat-minister werd op basis van die screening zelfs geweerd. In ons land wordt vreemd genoeg niet nagegaan of kandidaat-ministers en staatssecretarissen integer en betrouwbaar zijn. Ook niet als die kandidaten straks toegang krijgen tot gevoelige informatie.

Lees meer »

Elise (29) opent kleurrijke studio wink: “Ik hoop het Overbekeplein wat leven in te blazen”

Sinds Sinksen opende Elise Van Hoecke (29) haar eerste fysieke winkel onder de naam ‘studio wink’. Je vindt er kleurrijke interieurdecoratie, designitems met een knipoog en opvallende artikelen in samenwerking met lokale ontwerpers. “Zo breng je niet alleen extra inspiratie en kleur in huis, maar steun je ook (startende) creatievelingen.”
The post Elise (29) opent kleurrijke studio wink: “Ik

Lees meer »

Voor het eerst in 36 jaar geen Belg in olympisch enkeltennis? Zizou Bergs moet rekenen op afzegger(s) voor plekje in Parijs 2024

Staat er deze zomer geen enkele Belg in het olympische enkelspel? Ons tennisland leeft in onzekerheid. Zizou Bergs staat wel op de drempel van Parijs 2024, maar heeft nog één afzegging van een andere tennisser nodig voor zijn doel. Hij wil niet liever dan deelnemen, maar dat bleek niet zo voor Elise Mertens: wat maakt het waarde-oordeel in tennis over

Lees meer »

’t Zwarte Veld klaar voor Oostveld Kermis: “Een echte Vlaamse kermis”

Van 5 tot en met 7 juli wordt het veld in de Bruinbergstraat in Oostveld opnieuw helemaal omgetoverd tot een kermisplein. Vzw ’t Zwarte Veld maakt zich op voor de 31ste editie van Oostveld Kermis. “Dit is wat ze noemen een echte Vlaamse kermis”, vertelt mede-initiatiefnemer Robin Verstraete.
The post ’t Zwarte Veld klaar voor Oostveld Kermis: “Een echte

Lees meer »

Brugse twintiger crasht tijdens joyride met wagen van vrouw die hem onderdak gaf: twaalf maanden voorwaardelijke celstraf

Een 21-jarige Bruggeling heeft van de rechter twaalf maanden voorwaardelijke celstraf gekregen voor een resem diefstallen. Zelfs de vrouw die hem onderdak verschafte, ontzag J.D. niet.
The post Brugse twintiger crasht tijdens joyride met wagen van vrouw die hem onderdak gaf: twaalf maanden voorwaardelijke celstraf appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Op vakantie ben ik echt lui. Ik bezoek helemaal niks”: Midzomernachten met ‘peetvader van de koers’ Patrick Lefevere

Morgen start de Tour. Het wordt al de 40ste Ronde van Frankrijk voor Patrick Lefevere (69), de ceo van Soudal Quick-Step, de wielerploeg van onze Belgische trots Remco Evenepoel. De grijze vos is en blijft de peetvader van de koers. Maar hoe lang nog? “Geen vijf jaar meer”, luidt het. Want het leven is meer dan koers. Of zou toch

Lees meer »

Recordaantal animatoren voor speelpleinwerking Tistof in Wervik en Geluwe: “Sommigen zijn hier al zeven jaar aanwezig”

Maandag 1 juli gaat speelpleinwerking Tistof opnieuw van start in Wervik en Geluwe. Een vaste waarde tijdens de zomervakantie. “We kunnen met trots aankondigen dat we een recordaantal animatoren hebben klaarstaan om kinderen een onvergetelijke zomer te bezorgen”, aldus jeugdconsulent Rein De Jongh. “Het gaat om een zestigtal jongens en meisjes.” Zaterdag was er in de stadszaal Oosthove een vormingsdag.

Lees meer »