‘Romeo & Juliet Suite’: een eigentijdse twist op het klassieke verhaal, te zien in oktober in Vorst-Nationaal

Na een succesvolle première in Parijs en een wereldwijde triomf, brengen Benjamin Millepied en L.A. Dance Project met ‘Romeo & Juliet Suite’ een eigentijdse adaptatie van het klassieke verhaal naar België. Ontdek dit meesterwerk op 24, 25 en 26 oktober in Vorst Nationaal te Brussel.

Liefde kent geen grenzen in deze hernieuwde ‘Romeo & Juliet Suite’, een eigentijdse adaptatie van Prokofievs meesterwerk. Benjamin Millepied, voormalig danser bij het New York City Ballet en creatieve kracht achter de bekroonde film ‘Black Swan’, brengt een vernieuwende blik op de klassieke tragische liefdesgeschiedenis van Shakespeare. Millepied’s visie van het gekende verhaal is een viering van universele liefde. De cast wisselt namelijk per avond, met diverse koppels in de hoofdrollen. Zo draait het verhaal de ene dag rond Romeo en Juliet, en de volgende rond Romeo en Romeo of zelfs rond Juliet en Juliet. De choreograaf herinterpreteert de tragische geliefden van Shakespeare als jongvolwassenen in een stedelijke omgeving in de 21ste eeuw, waar sociale normen hen ervan weerhouden hun liefdesverhaal te beleven.

© Paul Boudrel

L.A. Dance Project, een collectief dat bekendstaat om zijn innovatieve en multidisciplinaire aanpak, gebruikt een projectiesysteem dat zorgt voor een grensverleggende ervaring, waarbij dansers op het podium en op het scherm met elkaar versmelten. Scènes worden in real-time uitgezonden, vanaf onverwachte plekken in het theater en backstage. De dansers worden live gefilmd en bewegen zich van podium naar scherm en weer terug. De choreografie bevindt zich tussen film, dans en theater, wat zorgt voor een uniek perspectief op de onmogelijke liefde dat de grens tussen realiteit en fictie vervaagt. (PADI)

‘Romeo & Juliet Suite’ van Benjamin Millepied is te zien in Vorst Nationaal op 24, 25 en 26 oktober 2024. Alle info en tickets op www.mbpresents.be.

The post ‘Romeo & Juliet Suite’: een eigentijdse twist op het klassieke verhaal, te zien in oktober in Vorst-Nationaal is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vlaamse Roel (40) en zijn gezin zetten zich schrap voor orkaan Beryl op Jamaica: “We moeten matrassen voor ramen zetten en ons barricaderen in de badkamer”

De orkaan Beryl is op weg naar Jamaica, nadat hij in het zuidoosten van de Caraïben al dood en vernieling zaaide. Op het eiland worden de laatste ramen dichtgetimmerd en zet iedereen zich schrap. Ook Roel Stassen (40) en zijn gezin uit het Limburgse Vlijtingen (Riemst), die er met vakantie zijn. Zij barricaderen zich momenteel in hun hotelkamer.

Lees meer »

Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen

Voor Chris Deloof, onderwijsdeskundige Flankerend Onderwijsbeleid bij Stad Brugge zit niet enkel het schooljaar er bijna op, maar binnenkort ook haar goedgevulde professionele loopbaan. Over enkele weken wordt ze 65 jaar en dan trekt ze definitief de deur van haar kantoor in de Hoogstraat achter zich dicht.
The post Onderwijsdeskundige Chris Deloof (64) uit Brugge gaat met pensioen appeared

Lees meer »

Na zonneschijn komt regen: KMI kondigt onweerscode oranje af

Vandaag start meestal zonnig met in het zuiden al wel meer wolkenvelden. In de loop van de dag neemt de bewolking overal toe en wordt het wisselend bewolkt. Enkele buien of een onweer zijn al hier en daar mogelijk in de namiddag. Vanavond en vannacht trekt een onweerszone over het zuiden van het land, mogelijk met hevige rukwinden en hagel,

Lees meer »

Bosbranden in buurt van Athene onder controle

De hevige bosbranden die zondag waren uitgebroken in de buurt van de Griekse hoofdstad Athene “zijn onder controle”. Dat heeft Vassilis Vathrakoyannis, woordvoerder van de brandweer maandag meegedeeld. “Er zijn geen fronten meer actief. Het vuur is ingedamd door de brandweer.”

Lees meer »

Yves Ngabu verdedigt wereldtitel in ‘zijn’ Congo

Yves Ngabu (35) bokst zaterdag voor de wereldtitel… in de Congolese hoofdstad Kinshasa. Het is zijn eerste kamp voor ‘eigen publiek’ sinds de Roeselarenaar met een Congolese licentie bokst. En dat eigen publiek, dat mag je best letterlijk nemen: “Er zijn 80 plaatsen gereserveerd voor mijn familie.”
The post Yves Ngabu verdedigt wereldtitel in ‘zijn’ Congo appeared first on

Lees meer »