Leerling zakt door kunstwerk in museum: “Af en toe gebeuren zulke ongelukken”

Een 13-jarige leerling van een Antwerpse school beschadigde een kunstwerk in het MuHKA in Antwerpen. De leerling dacht vanop een ‘trapje’ een beter zicht te hebben, maar zakte erdoor. “Af en toe gebeuren zulke ongelukken, wij zijn daarvoor verzekerd”, zeggen ze bij het museum.

 

Meer krantenkoppen in België

Masterplan brengt DNA van dorp Abele naar boven

De stad droeg Abele in 2022 voor als kandidaat voor het project ‘DNA van het dorp’ van het plattelandsloket van de provincie West-Vlaanderen. En Abele werd uitgekozen. Het studiebureau Maarch bundelde de uitkomst van het traject in een masterplan: ‘Het verhaal van Abele, een uniek grensdorp’.
The post Masterplan brengt DNA van dorp Abele naar boven appeared first on

Lees meer »

Vrijdag vertrekken eerste Belgen uit Libanon – Vlaamse Anke getuigt vanuit Beiroet: “Geen luchtalarm, bij explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp”

De spanning in Beiroet stijgt. Dat merkt ook de Vlaamse Anke Bert (30), die er actief is als coördinator voor het Rode Kruis in het Midden-Oosten. “Hier is geen luchtalarm. Bij een explosie waarschuwen mensen elkaar via WhatsApp-groepen”, stelt ze. Vrijdag keren de eerste Belgen uit Libanon terug. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in het Midden-Oosten in deze liveblog.

Lees meer »

“Toen ik mezelf bij ‘Komen eten’ zag, dacht ik: wat is er met mij gebeurd?”: Gert Verhulst en Viktor lassen alcoholvrije maand in

“Wij staan droog”, onthullen Gert Verhulst (56) en zoon Viktor (30) in de nieuwste aflevering van hun podcast ‘Gert & Vik’. Het duo heeft na hun deelname aan ‘Komen eten’ besloten om minstens een maand geen alcohol te drinken. “Elk jaar probeer ik wel een periode alcoholvrij te leven, maar het blijft lastig om niet in de verleiding te komen.”

Lees meer »

De Kasteelvink zet kampioenen in de bloemetjes

De Kasteelvink zette deze middag de kampioenen in de bloemetjes. Filip Devos werd met vink Felix zowel koning als keizer. Met vogel Tiest speelde Filip Devos ook kampioen. Annie Vandenbroucke kroonde zich met vink Francky tot koningin. Verder kregen we nog kampioen 75 % Rudi Demeulenaere met Gerard, kampioen 50 % Jean-Marc Huyghe met Ocean,
The post De Kasteelvink

Lees meer »

Dit staat er in het nieuwe Vlaamse regeerakkoord

Honderdenelf dagen na de verkiezingen van 9 juni is er een nachtelijk compromis bereikt voor een Vlaams regeerakkoord tussen N-VA, CD&V en Vooruit. Maar wat staat er allemaal in? En wat niet, of niet met zoveel woorden? Een overzicht.

Lees meer »

Oorlogsjournalist Robin Ramaekers reageert op aanval tegen hem en cameraman Stijn De Smet in Beiroet: “Geen enkel verhaal is je leven waard”

VTM NIEUWS-oorlogsjournalist Robin Ramaekers (49) en zijn cameraman Stijn De Smet (37) zijn afgelopen nacht gewond geraakt in Beiroet nadat ze werden aangevallen terwijl ze een reportage aan het draaien waren. De Smet werd in zijn been geschoten en Ramaekers liep enkele breuken in zijn gezicht op. Beiden zijn inmiddels in veiligheid gebracht en worden ter plaatse verzorgd.

Lees meer »

Duitse politie arresteert vermoedelijke Chinese spionne

De Duitse politie heeft een vrouw gearresteerd die ervan verdacht wordt voor China te spioneren. Dat heeft de politie dinsdag bekendgemaakt. De Chinese Yaqi X werkte voor een logistiek bedrijf dat ook diensten leverde op de luchthaven Leipzig/Halle en zou zo belangrijke informatie over vluchten, vrachtladingen en passagiers op de luchthaven hebben doorgespeeld aan iemand die voor de Chinese geheime

Lees meer »

Celstraffen met uitstel voor verslaafd koppel dat flakka gebruikte in leegstaand café Cheers: “We gebruiken om aan realiteit te ontsnappen”

Een dakloos koppel dat in februari van dit jaar werd betrapt in het leegstaande café Cheers in Diksmuide en daar onder meer de zombiedrugs flakka had gebruikt, is veroordeeld tot fikse celstraffen met uitstel. Zowel de 36-jarige S.W. en de 37-jarige W.D. kregen 18 maanden cel met uitstel en 8.000 euro boete, ook met uitstel.
The post Celstraffen met

Lees meer »