Spelers KVO doorgelicht na bewogen seizoen: doorbraak van Berte, één speler valt echt door de mand

KV Oostende heeft vooral op karakter het behoud weten af te dwingen. Alleen al voor het mentale aspect en getoonde karakter verdient de kern een onderscheiding. Ook tactisch zat het vaak goed. Maar kritische zielen bleven begrijpelijkerwijs op voetbaltechnisch vlak op hun honger zitten. We leggen de spelerskern onder het vergrootglas.

Doelman Liam Bossin (2.610’) werd door de fans terecht verkozen tot speler van het seizoen (zie pagina 19). Linksachter Brent Laes (2.285’) was dan weer een absolute voltreffer: gratis (!) opgehaald bij Lierse. Beschikt over een gigantische motor, super vitessebak, quasi onvermoeibaar. Een karakterspeler die bij KV Oostende volledig tot z’n recht komt. Dit seizoen betekende ook het jaar van de doorbraak voor Mohamed Berte (2.585’). Ondanks z’n 1,75 meter moeilijk van de bal te zetten, explosief en steeds op de loer. Assistent Kurt Bataille geldt als zijn mentor en houdt z’n voetjes mee op de grond. Leerde doorheen het seizoen ook beter z’n energie te benutten. Met 11 goals en 8 assists van goudwaarde. Was eveneens waardevolle winnaar van ‘Puis/Verbiest’-trofee geweest.

Onderscheiding

Keeper Brent Gabriël (660’) speelde slechts één competitiematch, maar verdient absoluut een vermelding voor z’n straffe bekerparcours. Had evengoed eerste doelman kunnen zijn, ware het niet dat Bossin bijzonder sterk acteerde. Is als topprof een uitstekende schakel in het Oostendse doelmannenteam. Jonas Vinck (2.910’) begon aan het seizoen als rechtsachter, maar werd in de winter (noodgedwongen) rechts in de centrumdefensie opgesteld. Deed dat prima – niet volledig foutloos, soit –, ging voorop in de strijd en is een van de leiders. Aan de andere kant van de verdediging was het derde KVO-seizoen voor Zech Medley (2.376’) het goede seizoen. De Engelsman zat eerst niet in de selectie, maar was na vijf speeldagen niet meer uit het team weg te denken. Vooral na Nieuwjaar ijzersterk, zowel met bal aan de voet als qua positiespel. Opvallend, als verdediger pakte hij in 30 matchen amper één gele kaart. Chapeau voor Siebe Wylin (1.923’). Het Oostendse talent begon aan de jaargang als bankzitter, maar kreeg na de winterstop volop z’n kans toen Vinck moest opschuiven. Stelde nooit teleur en toonde ook offensief z’n kwaliteiten. Kortrijk-huurling Massimo Decoene (1.781’) was een aangename ontdekking. Presenteerde zich als een balvast en betrouwbaar, maar ook als kloeke centrale verdediger. Stevige bonk die geen enkele gele kaart pakte, maar wel twee keer (zeer discutabel) rood. Ook een titularis op het middenveld was Sieben Dewaele (2.548’). Veeleer stille kracht, maar belangrijke link in de omschakeling en opbouw. Leuk dat net hij met z’n enige goal van het seizoen de zege van de redding tegen SL16 inluidde. De Schot Ewan Henderson (2.188’) flitste bij z’n overgang van Hibernian en kende daarna een logische terugval. Bleef een belangrijke offensieve schakel op het middenveld en etaleerde z’n klasse, onder meer met een knappe bekergoal tegen Antwerp.

Voldoende

Cedric Van Daele (1.267’) kreeg vooral in het seizoensbegin minuten. Had met Laes een stevige concurrent op links, al viel hij geregeld in als meer offensieve kracht. Stelde niet teleur en liet af en toe zien waarom hij kapitein was van de Gentse beloften. Heeft nog progressie. Maxime D’Arpino (835’) is een geval apart omdat hij vooral met blessures diende af te rekenen. Geraakte moeilijk op dreef, maar is z’n klasse niet verloren. Bleek van grote waarde op cruciale momenten met knappe beslissende goals tegen Zulte-Waregem en Patro. Tot slot heeft Alfons Amade (864’) een wisselend seizoen gekend. Speelde onder Stijn Vreven amper, mocht met Mozambique verrassend mee naar de Africa Cup en kwam in de tweede seizoenshelft boven water als knokkende middenvelder. Daniel Pérez (1.510’) was niet altijd even gelukkig met z’n acties, maar zorgde ondanks z’n lengte (1,90 meter) en stormramgehalte vaak voor meer diepgang dan de snelle Atanga. Scoorde vier knappe goals en gaf twee assists, die drie zeges en een punt opleverden. Robbie D’Haese (1.439’) kende ook een goed jaar. Begon sterk aan het seizoen, maar diende gaandeweg met kleine blessures af te rekenen. Liet het hoofd niet hangen: bleef knokken voor het team en zichzelf.

Twijfelgeval

Gewezen Frans jeugdinternational Thomas Basila (1.200’) hoopte op meer. Begon als basispion in de defensie, maar viel geblesseerd uit. Kwam op het einde van dit seizoen weer boven water en deed het oké. Kaartenpakker: liefst zes keer geel in twaalf competitieduels. Johanna Omolo (434’) kwam in de herfst van z’n carrière op aanraden van Vreven naar KVO en bracht ervaring mee. Punt. Juanda Fuentes (509’) kwam als Barcelona-talent met hoge verwachtingen naar KVO. Bracht flitsend voetenwerk op de mat, maar kende een moeilijke aanpassing en trachtte het te vaak te frivool te doen. Net wanneer hij weer boven water kwam, viel hij geblesseerd uit na een gemene tackle in Beveren. Niks is echter verloren: wedden dat de Colombiaan er volgend seizoen staat? Luis Hartwig (463’) was al geblesseerd voor hij in Oostende belandde en scoorde bij z’n debuut, meteen goed voor een punt op Dender in oktober. Daar bleef het ook bij en kon, behalve één assist, nooit écht z’n stempel drukken. Heeft nog veel marge, beschikt over talent en krijgt alle tijd om zich verder te ontwikkelen.

Gebuisd

David Atanga (1.154’) is toch wel de meest ontgoochelende speler van afgelopen jaargang. Flitste zelden of nooit, met een symbolisch barslechte slotmatch tegen SL16. Leek grotendeels futloos en gedesinteresseerd rond te tjokken. Zijn contract loopt straks af.

Geen beoordeling

Richmond Badu, Vincent Koziello, Alessandro Albanese (205’), Anas Hammas (12’), Dapo Mebude (49’) en Andy Musayev (219’) kwamen niet of onvoldoende in actie voor een beoordeling.

The post Spelers KVO doorgelicht na bewogen seizoen: doorbraak van Berte, één speler valt echt door de mand is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Win een familieticket voor de sprookjesmusical Sneeuwwitje in Plopsaland De Panne

25 jaar na de allereerste voorstelling is de Sprookjesmusical Sneeuwwitje van Studio 100 helemaal terug. De absolute sterrencast bestaat uit o.a. Ianthe Tavernier, Michiel De Meyer, Karen Damen, Ruth Beeckmans en Manu Van Acker. Doe mee en maak kans op een onvergetelijke uitstap voor het hele gezin: vier kaarten voor de sprookjesmusical Sneeuwwitje, inclusief toegang tot Plopsaland De Panne.

Lees meer »

Aantal meldingen van kindermishandeling vorig jaar opnieuw gestegen

Vorig jaar ontving het Vertrouwenscentrum Kindermishandeling (VK) meer dan 7.500 meldingen van geweld tegen of misbruik van kinderen. Dat blijkt uit het jaarverslag van het Vlaams Expertisecentrum Kindermishandeling (VECK). Dat is een stijging van 7 procent. De organisaties vragen de volgende Vlaamse regering meer te investeren in preventie en hulpverlening.

Lees meer »

“Ik heb géén abonnement bij de plastisch chirurg”: Anouk Matton wil misvatting over uiterlijk rechtzetten

“Ik was amper in de reeks te zien en toch verscheen overal mijn foto.” Anouk Matton (31) was het boegbeeld van ‘Chasing Beauty’, de documentairereeks over plastische chirurgie. Maar dat was tegen wil en dank: het programma deed de kijker geloven dat Matton meer werk heeft laten doen dan effectief het geval is, zegt de dj en echtgenote van Dimitri

Lees meer »

Grote banken in de Verenigde Staten doorstaan stresstest van centrale bank

De grootste Amerikaanse banken zijn volgens de Federal Reserve nog steeds bestand tegen een zware economische en financiële crisis. De centrale bank van de Verenigde Staten maakte de resultaten van de jaarlijkse stresstest woensdag bekend. De verliezen die de kredietverstrekkers zouden lijden waren bij de test dit jaar wel groter dan vorig jaar, verklaarde vicevoorzitter voor bankentoezicht Michael Barr.

Lees meer »

“We zijn fier dat we zo’n kwaliteitspils kunnen geven aan de klanten”: Cristal-tankbier populairder dan ooit in horeca

Markt 28-uitbater Alexander Leroy schenkt sinds midden december het tankbier van Cristal. En hij is niet de enige. In een jaar tijd kende Cristal een stijging van maar liefst 67 procent in de Belgische horeca.
The post “We zijn fier dat we zo’n kwaliteitspils kunnen geven aan de klanten”: Cristal-tankbier populairder dan ooit in horeca appeared first on KW.be.

Lees meer »

Man naar ziekenhuis nadat hij in berm A19 belandt

Zaterdagmorgen moesten de hulpdiensten in alle vroegte uitrukken naar de A19. Een man was er met zijn Volkswagen Polo in het struikgewas in de berm beland.
The post Man naar ziekenhuis nadat hij in berm A19 belandt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gerechtspsychiater Paul Lodewyck zwaait na veertig jaar af: “Met iemand als Alexander Dean zie ik het niet meer goed komen”

Na ruim veertig jaar in opdracht van het gerecht in het hoofd te hebben gekeken van moordenaars, brandstichters, verkrachters, agressievelingen en andere criminelen, gaat psychiater en criminoloog Paul Lodewyck (75) met pensioen. “Welke les ik trek uit veertig jaar forensische psychiatrie? Dat de mens potverdorie een ingewikkelde maar fascinerende constructie blijft.”
The post Gerechtspsychiater Paul Lodewyck zwaait na veertig

Lees meer »

“Na De Bruyne volgt de woestijn”: analisten en ex-spelers Frankrijk denigrerend over Rode Duivels

“Sorry, maar wij zijn beter dan België”: enkele Franse analisten en ex-internationals kunnen de denigrerende uitlatingen over de Rode Duivels niet laten. Zij zien zich – gesterkt door de historie – in een kampioenschap niet verliezen van ‘les petits belges’. Of komt de Franse hoogmoed voor de val? Want als zelfs José Mourinho op het vorige EK de Franse arrogantie

Lees meer »

Gerecht wil schot in de zaak: Sven Pichal (45) komt snel voor rechter

Sven Pichal (45) zal op dinsdag 9 juli voor de correctionele rechtbank in Antwerpen verschijnen. Het gerecht wil duidelijk dat er schot in de zaak komt, want pas drie weken geleden kreeg Pichal te horen dát hij voor de rechtbank zou komen. Nu is er dus al een datum geprikt. Maar wat zal er die dag dan precies gebeuren?

Lees meer »