PORTRET. De Moulin Rouge: ooit berucht voor de blote danseressen, met koning Leopold II als klant, tot icoon zonder wieken

De Eiffeltoren staat er nog. En de Seine stroomt nog steeds onder de Pont des Arts. Maar de wieken van de Moulin Rouge liggen tegen de grond. Sinds vannacht is het aangezicht van Parijs geschonden. Maar hoe kwam die rode molen daar in de eerste plaats op dat dak? Hoe extravagant was de plek met de vele spiegels waar ooit een olifant in de tuin leefde? Portret van een iconisch cabaret. 

Meer krantenkoppen in België

Triatlete Nele Dequae (20) uit Spiere-Helkijn mag zo goed als zeker naar het EK: “De variatie in deze sport is zo leuk”

Triatlete Nele Dequae uit Spiere-Helkijn is onlangs knap zevende geworden op de European Triathlon Cup in Olsztyn in Polen. Ze is zo (voorlopig) geplaatst voor het Europees Kampioenschap in augustus.
The post Triatlete Nele Dequae (20) uit Spiere-Helkijn mag zo goed als zeker naar het EK: “De variatie in deze sport is zo leuk” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van zeepje in de badkamer tot een portier aan de deur: volgens deze criteria krijgen Vlaamse hotels hun sterren

Hotel La Réserve in Knokke behoort tot de weinige hotels in ons land met de allerhoogste classificatie: vijf sterren superior. Maar wat houdt dat precies in? En worden hotels in het buitenland net zo streng beoordeeld? Wij geven een overzicht van de specifieke voorwaarden per sterrenniveau. Professor Toerisme Jan van der Borg schat in wat deze sterren nog waard zijn.

Lees meer »

Joe Biden na kritiek op debat: “Ik weet hoe ik deze job moet doen”

“Ik geef je mijn woord: ik zou niet opnieuw meedoen aan de verkiezingen als ik niet met heel mijn hart en ziel geloofde dat ik deze baan aankan”, dat heeft de Amerikaanse president Joe Biden gezegd tijdens een verkiezingsrally in de staat North Carolina. Hiermee reageert hij op kritiek na het debat donderdag en verzekert dat hij de race naar

Lees meer »

Advocaat startte eigen onderzoek naar de Bende van Nijvel: “Het gerecht laat de slachtoffers in de steek, maar wij zullen de daders vinden”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »

Einde van damesvoetbal in Merkem, A-ploeg verhuist naar Oostende

Nadat eerder al bekendraakte dat de eerste ploeg van KSV Diksmuide vanaf volgend seizoen in Oostende gaat voetballen onder de naam KV Diksmuide-Oostende maken ook de dames nu dezelfde verhuis. De eerste ploeg speelt volgend seizoen zijn thuismatchen in het Albertpark, de B- en C-ploeg in Diksmuide. Zo komt er een einde aan damesvoetbal in Merkem.
The post Einde

Lees meer »

Neoprof Jasper Dejaegher zucht: “Frustrerende weken”

Als alles goed gaat maakt Jasper Dejaegher op zondag 14 juli in Kemmel Koerse z’n comeback in het peloton. Sinds eind maart staat de neoprof van Team Flanders-Baloise langs de kant met mycoplasma.
The post Neoprof Jasper Dejaegher zucht: “Frustrerende weken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bouw nieuwe sporthal is opnieuw opgenomen in meerjarenplanning Pittem: “Nu is duidelijk dat we financieel gezond zijn om dit aan te kunnen”

De bouw van een nieuwe sporthal staat opnieuw op de planning in Pittem. In mei 2022 werd het project – goed voor een investering van 4 à 6 miljoen euro – in de koelkast gezet omwille van de onzekere financiële vooruitzichten. Vorige maand bleek echter dat Pittem 3,5 miljoen euro meer over had dan verwacht, waardoor de plannen nu dus

Lees meer »

Prijzen stegen in 2023 nog steeds sneller dan lonen in EU

De reële lonen zijn in de Europese Unie in 2023 verder gezakt: ondanks sterkere loonstijgingen en een dalende inflatie is de koopkracht met gemiddeld 0,6 procent gedaald. Dat blijkt uit analyse van het Duitse onderzoeksinstituut WSI van de Hans-Böckler-Stichting, een orgaan van de Duitse vakbonden.

Lees meer »