Plannen voor landgoed Villain XIIII in Maasmechelen: kleine B&B, herstelling landschap, locatie voor trouwfeesten en wijn

Toerisme Vlaanderen heeft de plannen bekend gemaakt voor het kasteel van Leut. Het kasteel van Leut zal in de toekomst meer opengesteld worden voor het publiek, op een kleinschalige manier. Het kasteel kan bezocht worden, er komt een kleine B&B en het park errond wordt in ere hersteld. Koppels die in het kasteel trouwen, zullen er ook kunnen overnachten. Toerisme Vlaanderen wil de plannen tegen 2029 realiseren. 

Meer krantenkoppen in België

Veertien jaar cel voor Amerikaanse soldaat die IS wilde helpen

Een Amerikaanse soldaat die terreurgroep Islamitische Staat in 2020 wilde helpen om Amerikaanse militairen in het Midden-Oosten aan te vallen, is vrijdag veroordeeld tot veertien jaar cel gevolgd door tien jaar gerechtelijk toezicht. De nu 24-jarige had in juni 2023 al schuldig gepleit aan terrorisme-gerelateerde aanklachten.

Lees meer »

Burgemeester Tania De Jonge klaar voor oppositie in Ninove: “Denkt Guy D’haeseleer nu echt dat alle Franstaligen hier hun huis gaan verkopen?”

Als onderzoek uitwijst dat er in Ninove verkiezingsfraude is gepleegd en de uitslag kan kantelen, dan overweegt uittredend burgemeester Tania De Jonge (Positief Ninove) klacht in te dienen. De Jonge ziet de verkiezingsoverwinning van Guy D’haeseleer niet als een afrekening met haar beleid. “Forza Ninove jaagt de burgers gewoon schrik aan.”

Lees meer »

Liberalen krijgen klappen in Poperinge, Groen en N-VA verdwijnen uit de gemeenteraad

De gemeenteraad in Poperinge zal er straks toch wat anders uitzien. Vooral de huidige oppositiepartijen kregen klappen van de kiezer. Bewust zag zijn aantal zetels bijna gehalveerd, van zeven naar vier. Groen en N-VA verloren allebei hun enige zetel. Voor Vlaams Belang verandert er niets, kopvrouw Martine Vanbrabant behoudt haar zitje.
The post Liberalen krijgen klappen in Poperinge, Groen

Lees meer »

Parket bevestigt: Liam Payne stierf na val, was alleen in hotelkamer, drugs in beslag genomen: “Zoektocht naar twee mysterieuze vrouwen gestart”

De Britse zanger Liam Payne, bekend als lid van boyband One Direction, is woensdag op 31-jarige leeftijd overleden aan verwondingen die hij opliep na een val van de derde verdieping van een hotel in Buenos Aires. Dat heeft het Argentijnse parket bevestigd. De zanger liep door de val ‘interne en externe bloedingen’ op, aldus een politiebron.

Lees meer »

Anuna De Wever (23), radicaler dan ooit: “Ik geloof niet meer in vreedzaam protest, ik kies voor revolutie”

De klimaatmarsen van 2019 liggen ver achter haar. Anuna De Wever (23), de oprichtster van Youth for Climate, gelooft niet meer in de klimaatbeweging en heeft evenmin vertrouwen in groene energie als oplossing voor de klimaatcrisis. Ze is volwassen geworden, zegt ze. Geradicaliseerd, bedoelt ze. “Ik ben naïef geweest, ik zag de essentie niet. Als we de wereld willen redden,

Lees meer »

Zelfs de meest ervaren rechercheurs in shock door zaak Virginia (36) die op gruwelijke wijze ouders vermoordde en lichamen verstopte

Op bed, verstopt onder tijdschriften en schilderijen en in een kast, bedekt met dekbedden lagen vier jaar lang de ouders van Virginia McCullough (36). Zij leefde intussen een excentriek en vrolijk leven van hun pensioenen. Hoe kon de moord op haar ouders zo lang geheim blijven? De BBC doet ijzingwekkend verslag. Aan Virginia is in het Verenigd Koninkrijk vrijdag levenslang

Lees meer »

Zelfs vrouw met dementie onder druk gezet in strijd om volmachten bij Forza Ninove: “Mama wist van niets. Toch is haar stem naar Forza gegaan”

In de bitse strijd om extra stemmen zette Forza Ninove de afgelopen weken bejaarde mensen — zelfs mensen met dementie — onder druk om hun volmacht te regelen. Zo zou de partij de stem van een wilsonbekwame vrouw bij haar thuis zijn komen ophalen, nadat die haar dagenlang “de oren van het hoofd zeurde” om langs de dokter te gaan.

Lees meer »

Jeugdvrienden krijgen werkstraffen voor drugshandel via Snapchat: “Drugs maken alles kapot, ook vriendschappen”

Ze waren vrienden sinds hun 6 jaar maar op het beklaagdenbankje in Kortrijk konden twee 23-jarige jongemannen uit Roeselare en Meulebeke niet ver genoeg van elkaar zitten. Oorzaak? Drugs. “Drugs maakt alles kapot, ook vriendschappen”, aldus advocaat Maxime Van Winkel. ‘Bakker’ en ‘brandweerman’ riskeerden tot 18 maanden celstraf voor hun drugshandeltje via Snapchat maar kwamen er goedkoper vanaf.
The

Lees meer »