Hersenbloeding dwingt schepen Hedwig Kerckhove te stoppen na carrière van dertig jaar

Hedwig Kerckhove, schepen in Wingene van openbare werken, groenbeheer en -onderhoud, flankerend onderwijsbeleid, Noord-Zuid en land- en tuinbouw, liet zijn partij weten dat hij zijn schepenmandaat ter beschikking stelt wegens medische redenen. Hij wordt als schepen vervangen door gemeenteraadslid Stefaan Verhelle.

Hedwig Kerckhove (66) werd op maandag 25 maart onwel op het gemeentehuis en moest naar het ziekenhuis voor verzorging. Hij herstelt thuis momenteel van een hersenbloeding. Meteen besliste hij zijn schepenambt en zetel in de gemeenteraad ter beschikking te stellen. Na een politieke carrière van ongeveer dertig jaar blikt Hedwig evenwel met veel dankbaarheid terug. “Ik ben trots op wat ik met onze CD&V-ploeg heb kunnen verwezenlijken”, laat hij weten. “Ik heb me altijd met hart en ziel ingezet voor de landbouwsector en ijverde voor steun voor onze landbouwers in crisistijden. Ik ben ook fier op de gerealiseerde fietspaden, op de bouwdossiers van onze scholen, de vernieuwing van rioleringen en nutsvoorzieningen, de herinrichting van onder meer de kernen Sint-Jan en Wildenburg, de aanleg van waterbekkens, de vergroening van onze kerkhoven en onze erkenning als Fairtrade-gemeente. Ik heb zo mijn steentje bijgedragen aan de ontwikkeling van onze dynamische plattelandsgemeente.”

UNIZO-man

Stefaan Verhelle (47) volgt Hedwig Kerckhove op. Hij is zaakvoerder van bv ’t Munckenei, lid van Landelijke Gilde, UNIZO, schoolraad Driespan en jeugdvoorzitter bij KVC Wingene. In het schepencollege wordt hij verantwoordelijk voor land- en tuinbouw, groenbeheer en -onderhoud, flankerend onderwijsbeleid, toerisme en recreatie en Noord-Zuid. De bevoegdheid openbare werken neemt schepen Jens Danneels over. Dirk De Meyere zal Hedwig Kerckhove opvolgen als gemeenteraadslid.

Tijd en rust

“Dit plotse afscheid van Hedwig valt onze partij zwaar”, reageert burgemeester Lieven Huys. “Ik wil hem bedanken voor zijn jarenlange gedreven inzet. We kennen Hedwig als een enorm geëngageerd en gewaardeerd schepen, die steeds tijd maakt voor onze inwoners. We gunnen hem nu de nodige tijd en rust om thuis bij zijn familie te herstellen en hopen hem snel opnieuw in het openbare leven te mogen zien. Ik wens Stefaan Verhelle alle succes toe.”

The post Hersenbloeding dwingt schepen Hedwig Kerckhove te stoppen na carrière van dertig jaar is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wim Opbrouck zoekt strandbloemen

Wim Opbrouck is de curator van het vernieuwde Provinciaal Hof op de Markt in Brugge. Hij is nu samen met zijn team volop bezig het Hof der Dingen vorm te geven dat er een vaste stek krijgt.
The post Wim Opbrouck zoekt strandbloemen appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Dit is hoe de Limburgse ‘Wolf of Wall Street’ en zijn kompanen hun slachtoffers om de tuin leidden: “Nu is het moment om te kopen!”

“Hoe kon ik daar toch intrappen?” Dat vragen talloze slachtoffers zich af nadat ze investeerden in frauduleuze bedrijfjes en bedenkelijke cryptomunten van ex-wielrenner Stijn V. en zijn kompanen. Van ‘Nanocoin’ tot ‘Crypto888’, het parket van Oost-Vlaanderen onderzoekt nu alle gevallen. Wij konden honderden berichten, gesprekken en presentaties inkijken en zagen hoe Stijn V. en co te werk gingen: van de

Lees meer »

Quinten (21) runt twee zomerbars aan de kust: “Heerlijke drankjes en hapjes in een stijlvolle setting”

Quinten Foulon, slechts 21 jaar oud, bewijst dat ondernemerschap geen leeftijd kent. Hij is uitbater van zomerbar Westdiep aan de promenade in Nieuwpoort. Op 29 juni opende hij ook een nieuwe bar op het dak van Fort Napoleon in Oostende.
The post Quinten (21) runt twee zomerbars aan de kust: “Heerlijke drankjes en hapjes in een stijlvolle setting” appeared

Lees meer »

Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel

Een adjunct-directeur van de Brugse gevangenis is door de politie opgepakt en ondervraagd in het kader van een dossier van drugssmokkel. Hij moest de nacht in de cel doorbrengen. Dinsdag beslist de Brugse onderzoeksrechter over zijn verdere aanhouding.
The post Adjunct-directeur van de Brugse gevangenis opgepakt wegens mogelijke drugssmokkel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Meer dan 270 arrestaties na betogingen in Kenia

De Keniaanse politie heeft meer dan 270 mensen gearresteerd voor het plegen van criminele feiten tijdens de anti-regeringsbetogingen van dinsdag. Al twee weken lang komen vooral jongeren in het land op straat om te betogen tegen de plannen van de regering.

Lees meer »

SMUS organiseert jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ onder R8-brug

De Kortrijkse vzw SMUS, opgericht door Winok Hanssens (23), Tore Devos (27) en Arthur Van Mol (27), organiseert op 5 en 6 juli hun jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ aan de Dumolinlaan onder de R8-brug. Bestel je tickets via sudato.club.
The post SMUS organiseert jaarlijkse open air ‘Club Sudato’ onder R8-brug appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Er werden rare, gevaarlijke spelletjes gespeeld op de set”: gerestaureerde versie van ‘Spoorloos’ opnieuw in bioscoop

“De griezeligste film die ik ooit heb gezien.” Zo bestempelde grootmeester Stanley Kubrick de Nederlandse film ‘Spoorloos’ met onder meer Gene Bervoets (68) in de hoofdrol. Een gerestaureerde versie van de klassieker uit 1988 is opnieuw te zien in de zalen. Voor de Volkskrant een goede reden om de hoofdrolspelers opnieuw samen te brengen voor een dubbelinterview. “Wat daar gebeurde

Lees meer »