Heroïneleverancier riskeert twee jaar cel na betrapping door douane in Zeebrugge

Een 23-jarige Fransman riskeert twee jaar effectieve celstraf voor heroïnehandel. Thomas P. werd betrapt toen hij een klant ging beleveren in Zeebrugge.

Op 18 januari plaatste de douane de wagen van Thomas P. in Zeebrugge aan de kant. In het voertuig werd 51 gram heroïne en 674 euro cash geld aangetroffen. “Ik gebruik geen druk”, haastte hij zich. “En ik heb dat geld gewonnen bij het gokken.” De jongeman ontkende dat hij drugs verkocht en weigerde zijn gsm te laten uitlezen. Naar eigen zeggen was de heroïne bestemd voor een vriend in Zeebrugge.

Onderzoek van zijn gps wees uit dat P. al zeven keer eerder op het Zeebrugse adres was geweest. De vriend bleek een notoire heroïnegebruiker. Dankzij camera’s met nummerplaatherkenning konden de speurders achterhalen dat P. sinds juli 2023 regelmatig in België opdook en drugs ging leveren op een tiental adressen, verspreid over het hele land.

Naast twee jaar cel vroeg procureur Lode Vandaele ook de verbeurdverklaring van de wagen van P. De man werd eind 2023 al eens bij verstek veroordeeld voor bezit van heroïne. De verdediging drong aan op mildheid. “Het ging om één grote brok heroïne, bestemd voor één klant”, pleitte meester Gregory Everaert. “Bovendien verkocht hij enkel aan andere dealers, niet rechtstreeks aan verslaafden.”

De uitspraak volgt op 23 mei. (AFr)

The post Heroïneleverancier riskeert twee jaar cel na betrapping door douane in Zeebrugge is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Voorpost: heel Vlaams, Heel-Nederlands en heel bereid tot actie

Een groep aanhangers van de extreemrechtse groepering Voorpost is zondagmiddag binnengedrongen in het nieuwe opvangcentrum Apollo in Zutendaal. De militanten klommen op het dak en staken er vuurpijlen af. Ze gebruikten een rookbom en rolden antimigratiespandoeken uit. Op Voorpost kan het Vlaams Belang al bijna 50 jaar rekenen. Om te plakken, om te betogen en om asielcentra te bestormen.

Lees meer »

Leerlingen VBS Nieuwkerke schrijven boek met Marc de Bel

Dankzij de financiële steun van het dynamoproject van Cultuurkuur schreven de leerlingen van VBS Nieuwkerke van het vijfde en zesde leerjaar samen met Marc de Bel een boek. “Dankzij de firma Clarebout Potatoes en de gemeente Heuvelland drukten wij Het beest van Heuvelland”, vertelt juf Annemie Delerue.
The post Leerlingen VBS Nieuwkerke schrijven boek met Marc de Bel appeared

Lees meer »

Gemiddelde studentenjob verdient 2.100 per jaar

Wie een studentenjob doet, verdient daar op jaarbasis gemiddeld 2.100 euro netto mee. Studentenjobs zijn populair: veertig procent van wie ervoor in aanmerking komt, doet het. Bij kotstudenten ligt dat cijfer zelfs nóg hoger. Daar is het bijna de helft. Dat blijkt uit onderzoek van MyFamily, de uitbetaler van kinderbijslag. “Maar de focus moet op studeren blijven”, klinkt het.

Lees meer »

Wielrenner Jani Peiren uit Bredene aangereden door auto in Brugge: sportseizoen wellicht afgelopen

Woensdag is wielrenner Jani Peiren (24) uit Bredene, een militair, tijdens een training door een auto aangereden langs de Sint-Pieterskaai in Brugge. Hij werd met een sleutelbeenbreuk en twee gebroken ribben opgenomen in het AZ Sint-Jan.
The post Wielrenner Jani Peiren uit Bredene aangereden door auto in Brugge: sportseizoen wellicht afgelopen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Draai aan het rad en win!

Is jouw tuin klaar voor een gezellige zomer? Draai elk uur aan het rad en maak kans op een van deze leuke items om jouw tuin nog leuker te maken deze zomer: Deelnemen kan elk uur tot en met 19 juli 2024 – 23.59 uur.
The post Draai aan het rad en win! appeared first on KW.be.

Lees meer »