Glasbol en textielcontainersite opgefleurd in Anzegem

De glasbol- en textielcontainersite op de parking in de Roterijstraat werd donderdagnamiddag een opgefleurde plaats, vrij van zwerfvuil en sluikstort. “Met deze opfleuring hopen we dat gebruikers meer respect tonen voor deze plaats en de site netjes blijven houden. Hierop zullen er metingen uitgevoerd worden”, zegt schepen van Afval Christophe Vandererven (Samenéén).

Uit onderzoek blijkt dat vuil bijkomend vuil aan trekt. Bovendien blijken glasbollen en textielcontainers soms trekpleisters te zijn voor sluikstorters. “Daar brengen we samen met Imog verandering in”, stelt schepen Vandererven. “Beginnen deden we met het opfleuren van de glasbol- en textielcontainersite op de parking in de Roterijstraat.” Het project, dat financieel ondersteund wordt door Mooimakers, startte al in 2023 met een brief aan de buurtbewoners. “Daarin werd gevraagd of men ideeën had voor deze opfleuring. Daarnaast zorgde Imog ervoor dat er een vrijwillige glasbolmeter werd aangesteld en pakten we de groenzone vlak naast de glasbol aan, zodat er niet meer geparkeerd kan worden op het gras en er zo minder zwerfvuil in het gras terechtkomt.”

Inspanningen

Op deze groenzone plantte de gemeente ook een nieuwe boom. Onder de containers kwam er een grasgroene ondergrond, zodat de bezoekers aangemoedigd worden om de glasbolsite proper achter te laten. Tot slot werd de glasbol half in het wit en half in het groen geschilderd om gebruikers beter het verschil tussen gekleurd en doorzichtig glas te tonen. Er werden ook nog stickers gekleefd om te tonen wat er in de glasbol mag gedeponeerd worden.

Anzegem en Imog doen daarnaast nog veel inspanningen om de gemeente proper en net te houden. “Het netheidsteam van onze Technische Dienst is wekelijks onderweg om vuilnisbakken te legen, zwerfvuil en sluikstort op te ruimen”, vervolgt schepen Vandererven. “Als gemeente kunnen we ook rekenen op een sterke groep vrijwillige Mooimakers en jaarlijks steken heel wat scholen en verenigingen de handen uit de mouwen tijdens zwerfvuilacties.”

The post Glasbol en textielcontainersite opgefleurd in Anzegem is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Win een familieticket voor de sprookjesmusical Sneeuwwitje in Plopsaland De Panne

25 jaar na de allereerste voorstelling is de Sprookjesmusical Sneeuwwitje van Studio 100 helemaal terug. De absolute sterrencast bestaat uit o.a. Ianthe Tavernier, Michiel De Meyer, Karen Damen, Ruth Beeckmans en Manu Van Acker. Doe mee en maak kans op een onvergetelijke uitstap voor het hele gezin: vier kaarten voor de sprookjesmusical Sneeuwwitje, inclusief toegang tot Plopsaland De Panne.

Lees meer »

‘Zachtaardige’ Biden laat achter de schermen ander gelaat zien: “Medewerkers zijn doodsbang voor zijn woede-uitbarstingen”

Tijdens zijn televisiedebat tegen Donald Trump gaf de 81-jarige Joe Biden een bijzonder frêle indruk. Maar achter gesloten deuren laat de Amerikaanse president naar verluidt een heel ander gelaat zien dat in niets lijkt op de zachtaardige, timide man die op het podium verscheen. Biden zou woede-uitbarstingen hebben, waardoor medewerkers doodsbang voor hem zijn, zo onthulde een hooggeplaatste functionaris aan

Lees meer »

Burgemeester Bart De Wever en schepenen trakteren Antwerpenaren op eerste Zeeuwse mosselen: “Dit jaar zijn er minder door de vele regen”

Op de Grote Markt in Antwerpen werden voorbijgangers woensdagmiddag getrakteerd op Zeeuwse mosselen. Het was de aftrap van het seizoen van de Zeeuwse bodemcultuurmosselen. "Promotie is nodig", zegt mosselkweker Alex van Houte van Aqua-Triton Mossel. "Want er worden steeds minder mosselen gegeten en een groot deel van de percelen in de Oosterschelde zullen dit jaar minder mosselen opleveren door de

Lees meer »

Sciensano waarschuwt voor toegenomen activiteit van teken

Er is een hoog risico op de aanwezigheid van teken in de natuur. Daarvoor waarschuwt het gezondheidsinstituut Sciensano. De Sciensano-meter, die weergeeft hoe groot het risico is op teken, staat voor het eerst dit jaar in het rood. Dat duidt op een hoog risico en een piekperiode van het tekenseizoen.

Lees meer »