Europese kwalificatieregatta in Szeged: Tim Brys naar halve finales, duo Vyvey/Van Zandweghe naar de herkansingen

Tim Brys heeft zich donderdag in het Hongaarse Szeged tijdens de Europese kwalificatieregatta voor de Olympische Spelen geplaatst voor de halve finales in de skiff. Het duo Tibo Vyvey en Niels Van Zandweghe, in de lichte dubbeltwee, werd tweede in hun reeks. Zij worden verwezen naar de herkansingen.

Brys leidde van start tot finish en liet een tijd optekenen van 6:54.67. De Hongaar Bendeguz Petervari-Molnar (6:57.24) werd tweede, en gaat mee naar de halve finales. De andere skiffeurs moeten naar de herkansingen. De twee belangrijkste concurrenten lijken zoals verwacht de Bulgaar Kristian Vasilev en de Serviër Nikolaj Pimenov te worden. Zij wonnen allebei hun reeks en waren een seconde sneller dan de Gentenaar, al waren hun reeksen beter bezet.

In de halve finales vrijdagochtend zal de 31-jarige Brys bij de eerste drie moeten finishen om de A-finale te halen, waar de top drie zich zal plaatsen voor de Olympisch Spelen in Parijs.

Vyvey en Van Zandweghe niet rechtstreeks geplaatst

Het Brugse duo Vyvey en Van Zandweghe kon zich net niet rechtstreeks plaatsen voor de A-finale. De Oekraïners Igor Khmara en Stanislav Kovalov waren vijf tienden van een seconde sneller dan onze landgenoten. Enkel de winnaars plaatsten zich rechtstreeks voor de A-finale.

Een kleine troost is dat de Belgen meer dan een seconde sneller roeiden dan de Poolse winnaars van de eerste reeks. Vrijdagochtend staan de herkansingen gepland, waar de eerste vier zich plaatsen voor de A-finale. Daar worden slechts twee tickets voor de Spelen uitgedeeld.

Mocht het toch mislopen, kunnen zowel Brys als het duo in de lichte dubbeltwee zich nog plaatsen in het Zwitserse Luzern. Daar worden tussen 19 en 21 mei de laatste twee tickets per categorie verdeeld.

The post Europese kwalificatieregatta in Szeged: Tim Brys naar halve finales, duo Vyvey/Van Zandweghe naar de herkansingen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Tiende editie De Groote Stooringe voor het eerst twee dagen lang

De tiende editie van het driejaarlijks straattheater- en circusfestival De Groote Stooringe vindt voor het eerst plaats gespreid over twee dagen. Op zaterdag 21 en zondag 22 september is het stadscentrum autovrij en worden pleinen en winkelstraten ingepalmd door circusartiesten. De rode draad dit keer zijn de clowns.
The post Tiende editie De Groote Stooringe voor het eerst twee

Lees meer »

LIVE. CEO VRT Frederik Delaplace wordt op de rooster gelegd in Vlaams Parlement: minister Dalle (CD&V) ziet in audit van VRT “geen oplossing”

Frederik Delaplace, de CEO van de VRT, geeft vanmiddag in het Vlaams Parlement tekst en uitleg over de herschikkingen aan de top van de openbare omroep en zijn eigen functioneren. Dat gebeurt tijdens een speciale commissie, waar ook ontslagnemend mediaminister Benjamin Dalle (CD&V), VRT-voorzitter Frieda Brepoels en bemiddelaar Rob van Eijbergen uitgenodigd zijn. Brepoels is niet opgedaagd. Volg het hier

Lees meer »

“We zijn met zes renners voor vijf plaatsen”: Rijdt Louic Boussemaere (18) uit Diksmuide straks het WK voor junioren in Zürich?

Louic Boussemaere vierde vorige week zijn 18de verjaardag. De tweedejaarsjunior uit Diksmuide rijdt voor het jeugdteam van Decathlon AG2R La Mondiale en maakt deel uit van het klimproject van Belgian Cycling. “Ik heb dit seizoen opnieuw een stap vooruit gezet”, vertelt hij.
The post “We zijn met zes renners voor vijf plaatsen”: Rijdt Louic Boussemaere (18) uit Diksmuide straks

Lees meer »

Het geheime plan om prins Harry weer naar het Verenigd Koninkrijk te laten terugkeren: “Opnieuw een bescheiden rol opnemen in de koninklijke familie”

Britse vrienden van prins Harry hebben verrassende berichtjes ontvangen vanuit Californië, waar de hertog van Sussex nu al vier jaar lang woont. Er moet nog veel water door de zee vloeien en werk worden verzet, maar zijn vrienden hopen stiekem op een terugkeer van de hertog van Sussex naar het Verenigd Koninkrijk.

Lees meer »

Ouders van Joyce en Wim oog in oog met bestuurder die dronken hun kinderen doodreed: “Je vergeven zal ik nooit kunnen”

“Hij heeft misschien wel spijt en heeft het niet expres gedaan, maar hij blijft verantwoordelijk voor de dood van mijn kinderen.” De vader van de overleden Joyce Van Roosbroeck (36) richtte zich dinsdag tot de bestuurder die zwaar onder invloed en met overdreven snelheid zijn dochter en zijn schoonzoon doodreed. Louis W. (36) staarde tijdens zijn proces de hele tijd

Lees meer »

Hoeveel kost terug naar school écht? Deze gezinnen maken de rekening: “Hoezo, onderwijs is gratis?”

Het rinkelen van de schoolbel luidt niet alleen het nieuwe schooljaar in, maar ook een van de duurste maanden van het jaar voor gezinnen met schoolgaande kinderen. Uit een bevraging bij 4.000 Vlaamse families blijkt dat ze ruim een kwart méér aan hun kinderen uitgeven dan vijf jaar geleden. Twee gezinnen onthullen hoeveel ‘terug naar school’ hen echt kost. “Vóór

Lees meer »