Al 16 nieuwe meldingen over verwekking donorkinderen met sperma van studenten: hoe moet het nu verder?

Een week na het spermaschandaal kreeg de vzw Donorkinderen al zestien nieuwe meldingen. Bezielster Steph Raeymaekers stuurt nu aan op een onderhoud met de VUB en het UZ Brussel. “De universiteit is niét verantwoordelijk. Maar het was wel in hun aula’s dat Schoysman ronselde.” Wat hoopt ze te bereiken? En waarom is het zo belangrijk voor de betrokkenen? 

Meer krantenkoppen in België

Herfstfoor in Knokke-Heist

Knokke-Heist maakt zich op voor de herfstfoor op het Alfred Verweeplein. Vanaf vrijdag openen de eerste kramen om 15 uur tot maximum 1 uur ‘s nachts.
The post Herfstfoor in Knokke-Heist appeared first on KW.be.

Lees meer »

PK veldrijden voor aspiranten op het Bike Park

Op en rond het Bike Park van Wingene strijden aspiranten zaterdag 19 oktober om de West-Vlaamse veldrittitels. Wingene for Cycling, organisator van Dwars door Wingene, zet haar schouders onder de provinciale titelstrijd.
The post PK veldrijden voor aspiranten op het Bike Park appeared first on KW.be.

Lees meer »

Noord-Korea blaast wegen naar Zuid-Korea op

Het Noord-Koreaanse regime is gestart met het opblazen van wegen naar Zuid-Korea. Dat zegt Seoel dinsdag. Ten noorden van de demarcatielijn tussen de twee Korea’s zijn delen van twee wegen vernield, bericht het persbureau Yonhap op basis van de Zuid-Koreaanse generale staf.

Lees meer »

Naam burgemeester overspoten op de Markt in Mesen

Onbekenden hebben vannacht met een dikke zwarte streep burgemeester Sandy Evrard weggestreept van de imposante verkiezingsaffiche van MLM op de Markt. De burgemeester tilt er niet echt zwaar aan. “Maar het is wel de eerste keer dat ik dat meemaak, en het doet toch een beetje raar.”
The post Naam burgemeester overspoten op de Markt in Mesen appeared first

Lees meer »

Miguel Dehondt en Jessy Devisscher winnen Bredens Kampioenschap darts

In de toonzaal van Garage Peter werd voor de derde keer in evenveel jaar het Bredens Kampioenschap Darts ‘Grote Prijs Schepen Alain Lynneel’ betwist. Meer dan 50 Bredenaars kwamen een gooi doen naar de titel van Bredens dartskampioen 2024. “De derde editie leverde een uiterst spannende finale op tussen Tjorven Lecluyse en Miguel Dehondt. Het
The post Miguel Dehondt

Lees meer »

Meerdere doden bij Israëlische aanval op gezondheidscentrum in Zuid-Libanon – VS waarschuwt Israël: “Verbeter binnen de 30 dagen toegang tot humanitaire hulp, anders komt militaire steun in gevaar”

In de Zuid-Libanese plaats Qana is een gezondheidscentrum geraakt bij Israëlische luchtaanvallen. Het dodental wordt geschat op tien mensen, maar dat aantal kan nog oplopen. Ongeveer vijftien mensen zouden gewond zijn geraakt. Intussen hebben de Amerikaanse ministers van Buitenlandse Zaken en Defensie Israël in een brief opgeroepen om binnen de 30 dagen de toegang tot humanitaire hulp in de Gazastrook

Lees meer »

Le Pen verdedigt zich fel in proces wegens verduistering EU-geld: “Niet het gevoel dat ik ook maar de minste overtreding heb begaan”

De Franse extreemrechtse politica Marine Le Pen heeft zich maandag fel verdedigd voor de correctionele rechtbank van Parijs waar ze samen met een twintigtal andere personen terechtstaat voor verduistering van Europese fondsen. “Ik heb niet het gevoel dat ik ook maar de minste overtreding of onwettigheid heb begaan”, stelde Le Pen die twee uur lang vooral om de hete brij

Lees meer »

Europa zet deur op kier voor deserteurs uit Rusland

Hoe uitzichtlozer de oorlog in Oekraïne wordt, hoe meer militairen de gruwel ontvluchten. Het Oekraïense leger telt meer deserteurs dan het Russische, omdat de soldaten die Poetin dienen amper mogelijkheden hebben om te ontsnappen. Maar de EU heeft de deur nu op een kier gezet.

Lees meer »