“Zonder extra spelers hebben we geen ploeg meer”: U11 Volley Bredene slaakt een noodkreet

Met een herenploeg in Nationale 3 en Promo 3 en een damesploeg in Promo 2 doet Volley Bredene het momenteel allesbehalve slecht. De club telt vandaag 142 leden, waarvan de helft jeugd. Toch drijven er donkere wolken aan de hemel. “Onze U11-jongens moeten, als we geen vers bloed vinden, straks noodgedwongen naar de U15. Een veel te grote stap”, meent jeugdcoördinator Caroline Fillée, die prompt een oproep lanceerde via de scholen in de buurt.

Leon Boeykens (10), Lars De Clercq (11) en Jérôme Van Belle (10) vormen momenteel wat rest van de U11 bij Volley Bredene. Te weinig om volgend jaar met de ploeg door te gaan, dus moet dringend een oplossing worden gevonden voor de drie jonge talenten. “Bij Volley Bredene is de enige oplossing om hen door te schuiven naar de U15, maar dat zal een te grote stap zijn voor die gastjes”, meent Sandy Dobbelaere, mama van Lars. “Tijdelijk overstappen of samenwerken met een andere ploeg uit de regio is ook geen optie want noch De Haan noch Jumpers Middelkerke kunnen ze onderdak bieden. We zijn dus radeloos want Lars speelt intussen al zes jaar volleybal en doet het super graag. Als er tegen halfweg mei geen oplossing is, dan kunnen onze jongens volgend seizoen niet volleyballen.”

“Volleybal wordt teveel als een pure meisjessport gezien”

Jeugdcoördinator Caroline Fillée erkent dat de doorstroming van vooral jongens bij Volley Bredene momenteel niet van een leien dakje loopt, ook al stroomde er dit seizoen een record aantal nieuwe spelertjes in. “We zoeken oplossingen, maar die zijn er vaak gewoon niet. Er waren even gesprekken met Gistel, maar je kunt kinderen van 11 jaar natuurlijk niet met de fiets naar de training daar sturen. Hier rijden ze de hoek om en ze zijn in Ter Polder. En zoals Sandy aangeeft: U11-jongens bij de U15 laten spelen, is onverantwoord. Het verschil in fysiek is te groot.”

Verkeerde perceptie

“Dat vooral de jongensploegen ons kopzorgen bieden, heeft veel te maken met de perceptie van onze sport. Volleybal wordt als een meisjessport gezien. Jongens willen toch vooral voetballen of basketten. Toch hebben we het al meegemaakt dat voetballertjes bij ons eens komen proeven van de sport en moeten toegeven dat ze het best leuk vinden. En ja, er is natuurlijk een veel groter aanbod aan sporten dan vroeger. Ook mijn dochter heeft al vijf sporten de revue laten passeren. Ouders laten hun kinderen vaak van alles eens proeven en laten ze dan zelf beslissen. Ouders zouden moeten beseffen dat als de kinderen volleybal spelen ze in een warme sporthal naar hun spruiten kunnen kijken. Dat is nogal wat anders dan staan koukleumen langs de lijn bij een voetbalmatch putje winter…”, probeert Caroline alles uit de kast te halen.

Proeftrainingen

Bovenstaande moet ouders en momenteel vooral jongens van 11 jaar overtuigen om de sport eens te proberen. “Om ze wat aan te sporen, hebben we in alle Bredense scholen en de Morootjes op de Vuurtorenwijk folders afgegeven in de hoop zoveel mogelijk jongens naar onze proeftrainingen te lokken. Je kunt in mei gratis een maand lang onze sport op woensdag komen proberen in sportcentrum Ter Polder.”

Meer info krijg je op [email protected], via de website www.volleybredene.be of de Facebookpagina.

The post “Zonder extra spelers hebben we geen ploeg meer”: U11 Volley Bredene slaakt een noodkreet is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Centrum van Kessenich is heringericht, met middeleeuwse motte als blikvanger

In Kinrooi is het centrum van de deelgemeente Kessenich heringericht. De motte, een middeleeuwse versterking op een heuvel, is nu nog meer de blikvanger van het dorp geworden. De Vlaamse Landmaatschappij is verschillende Maaslandse dorpen aan het herinrichten, Kessenich is het eerste dorp dat klaar is. De officiële opening is zondag 8 september, op Open Monumentendag.

Lees meer »

Op zoek naar de ‘verdwenen’ Jelmont uit ‘B&B zoekt lief’: “Hij heeft de naam van z’n B&B wéér veranderd”

Na zijn stormachtige deelname aan ‘B&B zoekt lief’ lijkt B&B-uitbater Jelmont van Gestel (62) van de aardbodem verdwenen. Hij is totaal onbereikbaar en laat iedereen met vragen achter, inclusief VTM. Daarom trok ‘Dag Allemaal’ naar Portugal om op zoek te gaan naar de man die deze zomer zoveel mensen tegen zich in het harnas joeg. “Als er gasten zijn, kampeert

Lees meer »