Poperingse Aquarelclub pakt uit met tentoonstelling voor Atelier in Beeld

De Poperingse Aquarelclub pakt op vrijdag 3 mei uit met een tentoonstelling in het kader van Atelier in Beeld. De tentoonstelling vindt plaats in de Gasthuiskapel. Ook op zaterdag 4 en zondag 5 mei kan je de tentoonstelling meepikken.

De Poperingse Aquarelclub telt 19 leden. “De club is tot stand gekomen door vier leerlingen – Patrick Vanhamme, Rudi Mahieu, Rony Van Hove en mezelf – van de Kunstacademie Poperinge. We trokken in 2015 naar Sint-Martens-Latem om aquarel schilderen te gaan volgen. Na vier jaar iedere zaterdag les te hebben gevolgd in Sint-Martens-Latem werd er door die vier leerlingen een aquarelclub opgericht in Poperinge. En met succes”, zegt voorzitter Robert Toussaint van de Poperingse aquarelclub.

“In september bestaan wij vijf jaar en Guy Gruwier is nog altijd onze leermeester. We hebben hem meegebracht uit Sint-Martens-Latem. Het is nu onze derde tentoonstelling, nu de tweede maal in de Gasthuiskapel en vorig jaar in ons lokaal De Speelvleugel. Tijdens de tentoonstelling van Atelier in Beeld kunnen de leden maximum vijf schilderijen tentoonstellen.”

Lessenreeks

Begin september 2024 gaat de aquarelclub voor het vijfde jaar op rij van start met een lessenreeks. “De Poperingse Aquarelclub organiseert jaarlijks 20 lessen onder leiding van Guy Gruwier op een zeer professionele wijze. In deze reeks leer je verschillende aquareltechnieken en kom je meer te weten over de verschillende verfsoorten. Door het gebruik van een beperkt aantal tubes (7), bouw je ervaring op bij het mengen van kleuren. Onze lesgever staat je persoonlijk bij met tips om je eigen creaties te verbeteren”, vertelt Robert.

De lessen gaan elke donderdag van 13.45 tot 17 uur door in De Speelvleugel, Doornstraat, 27 in Poperinge. “Je kan je ook inschrijven voor een workshop aquarelleren. Dit omvat acht lessen bij Guy Gruwier voor de prijs van 80 euro. Naast de lessen bij Guy Gruwier komen wij als club bijeen voor een reeks ‘Vrij Schilderen’. Dit gaat door in De Speelvleugel. We nodigen je hiervoor graag uit om bij ons te komen schilderen met acryl- of aquarelverf. Zowel beginnende schilders als gevorderden zijn van harte welkom.” De tentoonstelling vindt plaats op vrijdag 3 mei van 18 tot 22 uur in de Gasthuiskapel, Gasthuisstraat 3 in Poperinge en op zaterdag 4 en zondag 5 mei van 18 tot 22 uur. (LBR)

Info: [email protected], 0478 91 69 00, https://rohardus.com/poperingse-aquarelclub/ of de Facebookpagina Poperingse Aquarelclub

The post Poperingse Aquarelclub pakt uit met tentoonstelling voor Atelier in Beeld is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Anima Eterna Brugge beëindigt samenwerking met stichter Jos van Immerseel: “Door zijn agressief gedrag legt hij de waarden van ons orkest naast zich neer”

Anima Eterna Brugge heeft de samenwerking met haar oprichter-dirigent, Jos van Immerseel, beëindigd. Anima Eterna werd opgericht in 1987 en verdiept zich reeds decennia in historische uitvoeringspraktijken. “Jos van Immerseel heeft de waarden die hij al jaren met Anima Eterna deelt herhaaldelijk naast zich neergelegd”, stelt Joost Maes namens het bestuur van het gerenommeerd Brugs orkest. Anima Eterna Brugge is

Lees meer »

Vlaming geeft zijn leven score van 7,3 op 10

In het eerste halfjaar van 2024 gaven Vlamingen hun leven een gemiddelde score van 7,3 op 10. De algemene levenstevredenheid is daarmee gelijk aan die van de laatste zes maanden van vorig jaar. Dat blijkt woensdag uit cijfers van Statistiek Vlaanderen op basis van een bevraging bij 6.000 Vlaamse 18-plussers.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. VS en VK stellen besluit langeafstandsraketten Oekraïne uit – Ex-president Medvedev dreigt Kiev om te toveren in “gigantische gesmolten plek”

Het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten hebben nog geen besluit genomen over de inzet van westerse langeafstandswapens door Oekraïne op Russisch grondgebied. Vanuit Rusland werd dreigend gereageerd op de plannen over de langeafstandsraketten. Zo dreigt de Russische ex-president Medvedev Kiev om te toveren in “gigantische gesmolten plek” als Oekraïne westerse langeafstandswapens inzet. Volg alle ontwikkelingen rond de oorlog in

Lees meer »

Ferm Woesten sluit sportieve zomer af

De dames van Ferm Woesten trokken er tijdens de zomermaanden 17 woensdagen lang met de fiets op uit, goed voor 9.800 km.
The post Ferm Woesten sluit sportieve zomer af appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Iemand nodig die zowel een ouder uit Azië, als een ouder uit Europa heeft”: leukemiepatiënt Chelly (26) blijft zoeken naar een nieuwe celdonor

Het is al een bijzonder heftig jaar geweest voor Chelly Kerkhof (26) en haar familie uit Oostende. Vorig jaar werd bij de jonge twintiger een agressieve vorm van acute leukemie vastgesteld. Om de ziekte te overwinnen, heeft ze stamceltransplantatie nodig. Jammer genoeg sloeg de eerste behandeling niet aan. Maar in plaats van in zak en as te zitten, zoekt Chelly

Lees meer »

EXCLUSIEF. Was leiderschapsstijl Van den Kerkhof enige reden voor ontslag bij Plopsa? “Hij verdiende meer dan de eigenaar”

Het gerecht heeft geen misdrijven vastgesteld in een onderzoek naar toxisch leiderschap bij Plopsa. Toch was dat net de reden waarom CEO Steve Van den Kerkhof en zijn directieteam anderhalf jaar geleden, na een rapport van advocate Christine Mussche, aan de kant werden geschoven. Onze redactie sprak de afgelopen drie maanden met 28 werknemers en kon het dossier-Mussche — 104

Lees meer »

Veel Oostendenaars laten hun fiets markeren

Stad Oostende blijft zich inzetten tegen fietsdiefstal. Ook deze zomer gaf Stad Oostende opnieuw het startschot van een heuse fietsmarkeeractie. Alle Oostendenaars konden hun fiets gratis laten markeren in een ontmoetingscentrum in de buurt. Een gemarkeerde fiets die gestolen is, wordt veel sneller gelinkt aan de rechtmatige eigenaar.
The post Veel Oostendenaars laten hun fiets markeren appeared first on

Lees meer »