Argentinië vraagt arrestatie Iraanse binnenlandminister voor aanslag in 1994

Zowat dertig jaar na de aanslag op het Joodse gemeenschapscentrum Amia in Buenos Aires heeft de Argentijnse regering de arrestatie gevraagd van de huidige Iraanse minister van Binnenlandse Zaken Ahmad Vahidi (65) als het vermoedelijke brein achter die aanslag. Dat meldt het Argentijnse ministerie van Buitenlandse Zaken.

 

Meer krantenkoppen in België

Dilbeek plaatst trajectcontroles op belangrijke invalswegen

Vanaf september lanceert de gemeente Dilbeek automatische snelheidscontroles op belangrijke invalswegen. Er worden 9 trajectcontroles geplaatst op strategische locaties verspreid over heel Dilbeek. De camera’s dienen niet alleen voor de handhaving van snelheidslimieten, maar spelen ook een cruciale rol in de bestrijding van criminaliteit.

Lees meer »

Eerste Loop van de Rostn op Kachtem Ommegang: “Attentie voor alle deelnemers”

Op vrijdagavond 28 juni organiseert Ivac samen met de Bende van de Rostn voor het eerst het loopevent ‘Loop van de Rostn’ tijdens het kermisweekend van Kachtem Ommegang. Ivac wenste op vrijdagavond te organiseren en de Bende van de Rostn zocht nog naar een sportief event op vrijdagavond. Door de handen in elkaar te slaan hadden beide verenigingen een oplossing

Lees meer »

Topfavoriet Tadej Pogacar liep tien dagen geleden corona op, maar…: “Tegenwoordig herstelt menselijk lichaam daar sneller van”

Niks of niemand die de almachtige Tadej Pogacar (25) wat kan maken? Think again. Want tien dagen geleden was daar plots… Covid. Gelukkig zonder zware impact. De topfavoriet is fysiek klaar voor de Tour. Maar maakt alsnog voorbehoud. “Voor een klassieker of kortere rittenkoers had ik mezelf in de vorm van mijn leven genoemd. Maar de Tour duurt drie weken.

Lees meer »

Laura Dendauw uit Izegem is finaliste Miss Exclusive 2025

Laura Dendauw is geselecteerd als één van de finalisten van de verkiezing Miss Exclusive 2025. Volgend jaar in mei neemt ze deel aan de finale. De Izegemse heeft een speciale band met Ingelmunster, waar ze opgroeide en school liep.
The post Laura Dendauw uit Izegem is finaliste Miss Exclusive 2025 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kijk nu LIVE naar de oefenmatch Knokke-Club Brugge, exclusief op HLN!

Goed nieuws voor de voetbalfans. Bij HLN kan u de komende weken als abonnee exclusief alle voorbereidingswedstrijden van Club Brugge live bekijken. De landskampioen werkt vier oefenmatchen af, waaronder eentje tegen het PSV van ex-speler Noa Lang. Vandaag trappen we af met Knokke-Club Brugge. Die match kan u zo dadelijk hieronder live bekijken.

Lees meer »

Maritt (6) neemt op laatste schooldag afscheid van haar klas, België én haar beste vriendin: “Als ik kon, nam ik Stellatje mee in mijn valies naar Oostenrijk”

Bij het einde van het schooljaar worden wel vaker traantjes gelaten, maar voor Maritt (6) uit Roeselare wordt het afscheid extra zwaar. Als ze straks basisschool De Verrekijker buitenstapt, neemt ze niet alleen afscheid van haar kleutertijd, maar van alles en iedereen. Ook van haar beste vriendinnetje Stella. Komende zaterdag verhuist ze naar Oostenrijk, 1.100 kilometer verderop, waar haar ouders

Lees meer »

Verdacht overlijden van voormalig Wit-Russische ambassadeur in Duitsland

De voormalige Wit-Russische ambassadeur in Duitsland, Denis Sidorenko, is op 48-jarige leeftijd overleden in zijn geboorteland. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Minsk maakte alleen bekend dat de man overleden is, zonder de doodsoorzaak mee te delen. Onafhankelijke Wit-Russische media die in het buitenland in ballingschap werken, meldden dat Sidorenko op 24 juni uit het raam van een hoog gebouw

Lees meer »

EXCLUSIEF. Spermadonor die 550 kinderen verwekte, reageert op Netflix-docu: “Ik doneer nog, ja, maar enkel broers en zussen”

Maar liefst 550 kinderen werden verwekt met zijn zaad, en daarom is Jonathan Meijer (42) het onderwerp van de Netflix-docureeks ‘The Man with 1000 Kids’. Maar hoewel de Nederlander een donorverbod opgelegd kreeg, vindt hij alle aandacht overdreven. “Die docu is pure sensatie”, reageert Meijer in een exclusief gesprek met HLN over zijn beweegredenen. En jawel, hij doneert nog steeds

Lees meer »

Julie Vanloo verliest met Washington tegen Las Vegas in WNBA

De Washington Mystics hebben zaterdag (lokale tijd) in de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie voor vrouwen WNBA een 88-77 nederlaag geleden tegen de Las Vegas Aces. Julie Vanloo was in het verliezende kamp in dertig speelminuten wel goed voor acht punten en evenveel assists.
The post Julie Vanloo verliest met Washington tegen Las Vegas in WNBA appeared first on KW.be.

Lees meer »

Veilinghuis Flanders Auctions in Wingene viert 25ste verjaardag: “Design is het antiek van vandaag”

Veilinghuis Flanders Auctions bestaat 25 jaar en dat verdient een nostalgische terugblik. “Ik kocht mijn eerste kast toen ik amper 23 jaar was”, herinnert stichter Pol Desmet zich nog. “Van het een kwam het ander en voor ik het wist zat ik voltijds in Franse rommelmarkten en antiekbeurzen rond te neuzen.” Vandaag worden Pol en Hilde Desmet geholpen door zonen

Lees meer »