Jaarbeurs in Roeselare maakt plaats voor Living Today en wordt vooral een lifestylebeurs

Na meer dan 70 edities verdwijnt de Jaarbeurs als naam. Voortaan spreken we van Living Today met een professionelere aanpak. De organisatie wou vooral af van het oubollige. De beurs duurt ook geen elf dagen meer, maar blijft beperkt tot twee weekends van drie dagen.

De Jaarbeurs zou in november normaal haar 72ste editie vieren. Zover komt het niet. De beurs maakt plaats voor Living Today. “We gaan voor verjonging, professionalisering en digitalisering”, horen we van Stijn Couvreur, nu nog voorzitter van de Jaarbeurs. Nu nog, want de editie van 2024 wordt meteen zijn laatste. Hij geeft de fakkel door aan Bruno Stragier die ook het voorzitterschap over de Bouwbeurs op zich zal nemen in opvolging van Jan Develtere. “We kiezen voor een nieuw overkoepelend bestuur voor onze twee beurzen, maar ook met de ambitie om er nog meer toe te voegen en zo voor een hoger niveau te gaan.”

“Een eerste beslissing is het afvoeren van de naam Jaarbeurs. Voortaan spreken we van Living Today, waarbij we het oubollige karakter achter ons willen laten. Het wordt een lifestylebeurs waarbij we voor twee weekends kiezen in plaats van een periode van elf dagen aan een stuk. We merken in het huidig beurslandschap dat zo’n lange periode niet voor elke standhouder evident is, daarom dat we deze beslissing genomen hebben. Pas op, we hebben misschien een nieuwe naam en ook een nieuw logo, maar de beurs zal niet helemaal anders zijn. De succesvolle elementen nemen we mee, net zoals alle huidige standhouders welkom blijven. We willen ook gewoon aandacht hebben voor wat er op vandaag leeft. En lifestyle is daarbij iets dat vaak naar voor komt. We leggen de focus op hedendaags, lifestyle, woning, voeding, kunst, toerisme, enz.” De eerstvolgende editie zal dus op 2, 3,4, 8, 9 en 10 november plaatsvinden in Expo Roeselare. “Ter compensatie van de mindere dagen kiezen we voor langere openingsuren, van 10 tot 18 uur.”

Nieuwe beurs

“Ook in november hebben we meteen een nieuwe beurs”, horen we van Bruno Stragier. “In Brugge is er ‘Interieur & Bouw’, een beurs voor het hoger segment met nadruk op alles wat met interieur en bouwen te maken heeft. We hebben daar voor het BMCC als locatie gekozen.” Niet toevallig! “Je had een bouwbeurs in Brugge, maar die is weggevallen”, horen we van Charlotte Schaeck van het BMCC. “We merken dat de vraag naar dergelijke beurs in het noorden van de provincie erg groot is. Interieur & Bouw komt op het juiste moment.” (Thomas Dubois)

The post Jaarbeurs in Roeselare maakt plaats voor Living Today en wordt vooral een lifestylebeurs is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

75-jarigen blazen verzamelen in restaurant ’t Stadhuis

In restaurant ’t Stadhuis in Lo kwamen op zondag 22 september de 75-jarigen van Lo-Reninge bijeen. Op de foto zittend van links naar rechts Rita Simoen, Joseph Verstraete, Paul Clarysse, Jeannot Snick, Francine Dewancker, Daniël Lyphout en Maria Phlypo, op de tweede rij Ria Meesseman, Christiane Philips, Jacqueline Vandenbulcke, Rita Boone, Francine Beheyt, Lieve Boone,
The post 75-jarigen blazen

Lees meer »

Israël roept burgers in zuiden Beiroet opnieuw op te evacueren, minstens 6 doden bij nieuwe aanval

Israël heeft afgelopen nacht een hulpverlenerspost van de pro-Iraanse militie Hezbollah in het centrum van Beiroet aangevallen. Daarbij zijn zeker zes mensen om het leven gekomen. Elf anderen zijn gewond geraakt. Het gaat om de tweede aanval op Beiroet deze week. Het Israëlische leger heeft intussen ook een nieuw evacuatiebevel uitgevaardigd voor delen van het zuiden van de stad. Volg

Lees meer »

Netanyahu liet afluisterapparatuur achter in privétoilet van Boris Johnson, suggereert Britse ex-premier

Boris Johnson (60) beschuldigt de Israëlische premier Benjamin Netanyahu (74) ervan afluisterapparatuur te hebben achtergelaten op een wel heel opmerkelijke plaats: Johnsons privétoilet in het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken. Dat onthult de ex-premier in zijn nieuwe boek. Het veiligheidsteam van Johnson vond de apparatuur naar verluidt terug nadat Netanyahu het toilet had gebruikt.

Lees meer »

“Na drie minuten stond Bart Verhaeghe daar, met het shirt van Lionel Messi”: Mister Champions League Hans Vanaken gidst ons door zijn truitjescollectie

Hans Vanaken (32) is behalve de ‘Mister Champions League’ van Club Brugge ook fanatieke verzamelaar van voetbalshirts. Voor zijn 50ste wedstrijd op het kampioenenbal duikt hij in zijn collectie van meer dan 250 truitjes. Een ‘trip down memory lane’, aan de hand van Lionel Messi, Kylian Mbappé en Eden Hazard: “Ik wist niet eens of hij mijn naam kende.”

Lees meer »

Voor het eerst sinds 1967 opnieuw een ommegang rond de kerk in Schoten

In Schoten vindt dit weekend voor het eerst sinds de jaren 60 opnieuw een ommegang plaats. Het is een initiatief van de Sint-Cordulakerk, en verschillende verenigingen en politici zullen van de partij zijn. "Iedereen die nog eens immaterieel cultureel erfgoed wil beleven, mag meewandelen", klinkt het bij Christof Victor (N-VA), Schotens schepen voor Cultuur en Erfgoed.

Lees meer »

“Toen hij het mes op mijn keel zette, dacht ik dat het gedaan was”: Inge (58) gewelddadig overvallen in eigen winkel

“Waarom nam hij niet het geld, maar zoiets persoonlijks mee?” Die vraag blijft door het hoofd van Inge (58) spoken nadat ze gewelddadig werd overvallen in haar eigen naaiwinkel. Een volledig gemaskerde man bedreigde haar met een mes en rukte dan haar gouden kettingen los. De politie verspreidt via ons programma twee foto’s van de overvaller in de hoop dat

Lees meer »