Jaar cel en schadevergoeding voor dief die dure elektrische fietsen steelt in centrum van Kortrijk

Een 48-jarige fietsendief is veroordeeld tot een jaar cel, waarvan de helft met uitstel, en 1.200 euro boete. Op korte tijd stal hij vier fietsen in het centrum van Kortrijk. Het ging vooral om dure, elektrische fietsen. De schadevergoeding die hij moet ophoesten, is dan ook niet min.

Het centrum, in het bijzonder ook de stationsbuurt van Kortrijk, lijdt al enige tijd onder criminaliteit. Onder meer fietsdiefstallen zijn een plaag.

Geheugenverlies

De omgeving wordt doorgaans strak in het oog gehouden. De beklaagde A.F. werd dan ook bij alle vier de diefstallen gefilmd door beveiligingscamera’s. Op zijn verhoor gaf hij desondanks slechts één feit toe. “De beklaagde verschuilt zich achter geheugenverlies door zijn medicatiegebruik”, zei de procureur op het proces.

Op 6 april vorig jaar stal A.F. een elektrische fiets ter waarde van ruim 3.000 euro in de Lange Steenstraat in Kortrijk. Hij moet de eigenares nu vergoeden voor dat bedrag. “Ik heb mijn fiets nodig om boodschappen te doen in Kortrijk en moest nadien een nieuwe kopen”, zei de vrouw in de rechtbank.

F. beloofde nog om de fiets af te betalen aan 25 euro per maand maar daar kwam niets van in huis. Hij kwam zich niet verdedigen in de rechtbank. Een ander slachtoffer moet hij 1.825 euro betalen.

The post Jaar cel en schadevergoeding voor dief die dure elektrische fietsen steelt in centrum van Kortrijk is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Uitbater van twee Bristol-winkels: “Mijn personeel moest ik laten gaan, maar we draaien nu wel topomzetten”

Jordy Van Hoornick (29) is zelfstandig uitbater van twee Bristol-winkels. Nu het bedrijf een gerechtelijke reorganisatie heeft aangevraagd, zag Jordy zich genoodzaakt zijn medewerkers af te danken. “We weten gewoon niet waar we aan toe zijn”, opent Jordy zijn klaagzang.
The post Uitbater van twee Bristol-winkels: “Mijn personeel moest ik laten gaan, maar we draaien nu wel topomzetten” appeared

Lees meer »

Tom Van Grieken mikt op 13 oktober: zo wil hij bij de lokale verkiezingen het cordon laten sneuvelen

De opdracht voor Vlaams Belang bij de gemeenteraadsverkiezingen is kristalhelder: mee in de cockpit van de macht komen. Op 13 oktober hoopt Tom Van Grieken voorgoed af te rekenen met het cordon sanitaire. Vlaams Belang trekt daarom vol vertrouwen naar de kiezer met een 43-puntenplan. Wat staat erin? En welk effect heeft het afschaffen van de stemplicht op hun resultaat?

Lees meer »

“Saluté!”: Burgemeester drinkt water uit Gardameer na ernstige uitbraak van norovirus

De Italiaanse gemeente Torri del Benaco, aan het Gardameer, werd afgelopen week geteisterd door een opmars van het norovirus. Zeker 1.000 inwoners en bezoekers raakten besmet en meer dan 300 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de Italiaanse autoriteiten is de uitbraak op de populaire vakantiebestemming intussen wel voorbij. Burgemeester Paolo Formaggioni uit het naburige dorp Brenzone besloot dat

Lees meer »

Democratische zwaargewichten spreken steun uit voor Biden: “Je kunt al eens een slecht debat hebben”

De Democraten lijken de rangen te sluiten na het belabberde debat van president Joe Biden. Tijdens het debat met rivaal Donald Trump kwam Biden meermaals verward over. "Je kunt al eens een slecht debat hebben", reageert oud-president Barack Obama. Ook gewezen presidentskandidaat Hillary Clinton herhaalt haar steun. Biden zelf klinkt strijdvaardig: "Ik weet hoe ik de job moet doen."

Lees meer »

Vierde editie van Soirée Congé wordt nog groter: “Lounge en dansterrein worden uitgebreid”

Op vrijdag 12 juli vindt in Pittem de vierde editie van Soirée Congé plaats, op de vertrouwde locatie van DelmoFarm in de Meulebekestraat. Met een aantal nieuwigheden wil de organisatie nog meer mensen een spetterende avond bezorgen.
The post Vierde editie van Soirée Congé wordt nog groter: “Lounge en dansterrein worden uitgebreid” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Niet één, maar twee zebrapaden in de Oostrozebekestraat in Ingelmunster

In Ingelmunster diende Vooruit een aanvraag in om een zebrapad te verkrijgen ter hoogte van het Kruidvat in de Oostrozebekestraat. Schepen Trui Lambrecht zei dat er ook een zebrapad in dezelfde straat komt, ter hoogte van de centrumparking.
The post Niet één, maar twee zebrapaden in de Oostrozebekestraat in Ingelmunster appeared first on KW.be.

Lees meer »