Infrabel geschokt nadat tienermeisjes zichzelf filmen op sporen in Veurne: “Dit is levensgevaarlijk”

In het station van Veurne werden twee tieners gefilmd die zich levensgevaarlijk gedragen in het station van Veurne. Een treinreizigster kon het duo filmen: het ene meisje rent plots de volle sporen over, hurkt zich en lijkt een foto te nemen. Het andere meisje zit neer met haar benen over de perronrand. “Dit is niet alleen verboden maar ook levensgevaarlijk”, zegt Frédéric Petit van Infrabel, dat de beelden onderzoekt.

Een treinreizigster in het station van Veurne wist dinsdagmiddag niet wat ze zag. “Rond 15.35 uur was ik in het station van Veurne aan het wachten op mijn trein. Ik zag die twee meisjes al even bezig. Ze waren eerst wat foto’s aan het nemen op het andere perron en tegen de sporen. Plots liepen ze heen en weer. Ik filmde hen want vond dit levensgevaarlijk. Een van de meisjes ging plots op de sporen lopen om in het midden haar GSM neer te leggen en een foto te maken. Dit is echt een zeer gevaarlijke actie.”

Verboden en levensgevaarlijk

Frédéric Petit van Infrabel schrikt als hij de beelden ziet. “Dit is hallucinant en levensgevaarlijk”, zegt hij. “En verboden ook. Op de beelden is niet duidelijk te zien dat het meisje een selfie of foto maakt, maar spoorlopen en met je benen over de perronrand hangen is sowieso al verboden. We onderzoeken deze feiten. Op dit moment konden we er nog niets van terugvinden, wellicht omdat er geen vertraging ofzo was. Maar dit doet me heel erg denken aan een ongeluk in 2014 waarbij de 12-jarige C. om het leven kwam. Ook zij maakte een selfie op de sporen in Vlaams-Brabant en werd daarbij dodelijk geraakt door een trein. Haar mama getuigde daarover later bij ons en startte samen met ons de campagne ‘Unfinished Stories’. Dat dit opnieuw gebeurt verontrust ons enorm.” (JH)

The post Infrabel geschokt nadat tienermeisjes zichzelf filmen op sporen in Veurne: “Dit is levensgevaarlijk” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Febelfin en parket Antwerpen waarschuwen voor fraude door kaartophalers

Bankenfederatie Febelfin en het parket van Antwerpen waarschuwen voor fraude door zogenaamde kaartophalers. Daarbij doen criminelen zich voor als bankmedewerkers en proberen ze thuis langs te komen om de bankkaart en pincode van slachtoffers in handen te krijgen. Het parket van Antwerpen ziet een stijging van het aantal feiten en verwacht een piek tijdens de zomervakantie. Vooral de oudere bevolking

Lees meer »

KIJK. Beelden tonen hoe woedende DJ Hardwell abrupt zijn optreden beëindigt op Saga Festival: “Zo kan ik dit niet”

De Nederlandse Robbert van de Corput (36), beter bekend als DJ Hardwell, heeft zijn optreden op het Saga Festival in Boekarest op vrijdagavond vroegtijdig beëindigd. Tijdens zijn set uitte hij zijn frustratie over het festival, omdat hij naar eigen zeggen niet betaald werd. Daarnaast klaagde hij ook over de gebrekkige kwaliteit van de apparatuur. “Zo kan ik niet optreden.”

Lees meer »

Klachten over woekerprijzen van fruitkraam uit Deurne stromen binnen: “Achteraf voelde ik mij stom dat ik zoveel betaald had”

Maar liefst 670 euro betaalde de schoonmoeder van Bo Van Hoecke afgelopen weekend op een braderij in het Oost-Vlaamse De Klinge voor vier zakjes fruit. Ook Tommy Bernard (34) getuigde over het hallucinante bedrag dat hij betaalde aan het fruitkraam uit Deurne. Hun verhalen leven duidelijk onder marktgangers, want van over heel Vlaanderen kreeg onze redactie reacties toegestuurd.

Lees meer »

Elke Bleyaert, vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, verliest rechtszaak tegen Amerikaans fitnessbedrijf

Een opmerkelijke zaak: Elke Bleyaert, de vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, is door een Amerikaans fitnessbedrijf voor de rechter gedaagd. “Het bedrijf heeft het woord ‘peloton’ gemonopoliseerd”, reageert Bleyaert. Na maanden procederen heeft Bleyaert de rechtszaak verloren. The Women Peloton is de grootste vrouwelijke fietscommunity in ons land.

Lees meer »

Beleef de zomer op het Evenementenplein in Oostkamp

Van 25 juni tot 14 juli transformeert het plein achter OostCampus in een bruisend paradijs, vol activiteiten voor jong en oud. Er is een uitgestrekt strand waar je kunt genieten van de zon en ontspannen met vrienden en familie. Het overdekte podium zal de thuisbasis zijn voor een reeks boeiende optredens. Er is een bar
The post Beleef de

Lees meer »

Politie-interventie bij paleis van Versailles door geschil tussen verkopers

Er heeft donderdagnamiddag een interventie van de veiligheidsdiensten plaatsgevonden bij het paleis van Versailles, in de buurt van Parijs. Dat zou het gevolg zijn van een geschil tussen twee verkopers, waarbij een van hen een mes had getrokken. Dat meldt de krant ‘Le Figaro’, die sprak met een politiebron. Er zou geen sprake zijn van terreur.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Orbán heeft vandaag ontmoeting met Zelensky”- Rusland claimt vernietiging Oekraïense gevechtsvliegtuigen

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

België start voor het eerst met herstel oesterriffen in de Noordzee

Ons land start met de aanleg van oesterriffen in de Noordzee. Zo wil België de biodiversiteit in de Noordzee herstellen. De dienst Marien Milieu van de FOD Volksgezondheid gaat daarvoor een samenwerking aan met wetenschappers en bedrijven, BELREEFS.
The post België start voor het eerst met herstel oesterriffen in de Noordzee appeared first on KW.be.

Lees meer »

Connie (63) en Paul (60) vonden de ware liefde bij elkaar onder de Spaanse zon: “Het knetterde zo fel dat we niet eens tot in de slaapkamer zijn geraakt”

De tranen schieten Paul in de ogen wanneer hij over zijn Connie vertelt. Hun liefdesverhaal leest dan ook als een sprookje. Ze waren allebei al de middelbare leeftijd gepasseerd toen ze elkaar toevallig tegen het lijf liepen op een feestje waar ze allebei eigenlijk liever niet waren. Maar na die eerste dans lieten ze elkaar nooit meer los. Onze reporter

Lees meer »