Inbrekers beroven bejaarde vrouw maar worden in Ardooie geklist na wilde achtervolging: tot twee jaar cel met uitstel

Vier Servische mannen zijn voor de Brugse rechtbank bevonden aan een drieste inbraak bij een 80-jarige vrouw in Oeselgem. Ze werden geklist na een wilde achtervolging, die eindigde in een Ardooise gracht.

Op 5 oktober vorig jaar drongen inbrekers de woning van een 80-jarige vrouw in Oeselgem binnen. Ze maakten een aanzienlijke som geld en een partij juwelen buit en gingen er vandoor in een BMW met Franse nummerplaten. Na een melding van een alerte buurvrouw, ging de politie de daders achterna. Na een wilde achtervolging kwam de vluchtwagen in een Ardooise gracht tot stilstand.

Vijf inzittenden werden ingerekend. Een van hen werd opnieuw gelost omdat er twijfel was over zijn meerderjarigheid. Naast een deel van de buit werden in de wagen ook inbrekersmateriaal, walkietalkies en valse nummerplaten aangetroffen.

Bestuurder Goran B. (46) kon ook nog gelinkt worden aan een inbraak in Mesen in de nacht van 1 op 2 oktober 2023. Volgens B. waren ook de anderen bij die feiten betrokken, maar het onderzoek leverde daar onvoldoende bewijs voor op.

B. riskeerde twintig maanden cel, maar kreeg twee jaar cel met uitstel. Advocaat Stijn Leliaert benadrukte dat B. als enige volledige bekentenissen aflegde. De man komt dus na bijna zeven maanden voorhechtenis vrij.

Haso H. (34) kreeg achttien maanden effectief. De neven Davide D. (19) en Armando D. (19) komen weg met vijftien maanden celstraf met uitstel. Aan het slachtoffer kende de rechter 3.000 euro voorlopige schadevergoeding toe. (AFr)

The post Inbrekers beroven bejaarde vrouw maar worden in Ardooie geklist na wilde achtervolging: tot twee jaar cel met uitstel is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Oostrozebekenaar Chris ‘Foxie’ De Vos in Tour als verzorger van ploeg van geletruidrager Pogacar

In 2011 won Chris De Vos als verzorger de Ronde van Frankrijk met BMC-kopman Cadel Evans. Sinds zaterdag doet de 58-jarige Oostrozebekenaar, intussen aan de slag bij UAE Team Emirates, een nieuwe gooi naar Tourwinst met topfavoriet Tadej Pogacar. “Maar de komst van mijn eerste kleinkind plaats ik boven een nieuwe eindzege in de Tour.”
The post Oostrozebekenaar Chris

Lees meer »

Stortplaats van Silvamo in Kortemark krijgt dan toch nieuwe vergunning, na vernietiging van vorige vergunning

Stortplaats Silvamo in Kortemark krijgt dan toch een nieuwe vergunning. 2 jaar geleden had minister Zuhal Demir (N-VA) de vergunning met 25 jaar verlengd. In die vergunning stond dat de stortplaats vervuilde PFAS-gronden mag opslaan die bij werken worden opgegraven. Een actiecomité ging daartegen in beroep. Ook de raad van vergunningsbetwistingen vernietigde de vergunning. Nu heeft de minister toch een

Lees meer »

“Hij flirtte met Monica Lewinsky.” Wie leidt het presidentiële debat en wordt nu al van partijdigheid beticht door Trump?

Hoe eerlijk wordt het debat van vannacht tussen Joe Biden en Donald Trump? Dat staat onder leiding van twee journalisten die volgens Trump schandelijk partijdig zijn. Vooral Jake Tapper, die hem al met Hitler vergeleken zou hebben. Wat is daar van aan? En hoe neutraal is zijn collega Dana Bash? Het valt alvast niet te ontkennen dat Tapper ooit heel

Lees meer »

Iraniërs kunnen nieuwe streng geselecteerde president kiezen

Iran kiest een nieuwe president na de dood van Ebrahim Raisi, die in mei door een helikopterongeluk om het leven kwam. De winnende kandidaat moet vrijdag de helft van de stemmen krijgen anders volgt er 5 juli een tweede ronde. Er kan worden gekozen uit vier kandidaten, nadat twee kandidaten zich woensdag en donderdag uit de race hadden teruggetrokken om

Lees meer »

Basisschool in Kuurne neemt afscheid van juf Nathalie: “Welke juf kan zeggen dat ze met een riksja door haar directeur wordt rondgereden?”,

Donderdag heeft VBS Sint-Pieter in Kuurne afscheid genomen van juf Nathalie Vandekerckhove. Het werd alvast een heel bijzonder moment voor zowel juf Nathalie als voor de leerlingen en haar collega’s. Voor Juf Nathalie begon alles zes weken geleden, toen de school besloot om haar iedere dag te verrassen.
The post Basisschool in Kuurne neemt afscheid van juf Nathalie: “Welke

Lees meer »

Drie piepjonge Franse autodieven op heterdaad betrapt in Kortemark: blanco autosleutels en decoder in auto gevonden

De politie kon dinsdagochtend vroeg drie jonge Franse autodieven arresteren toen die na een dubbele poging om een wagen te stelen wegvluchtten in Kortemark. In hun wagen werden blanco sleutels voor wagens van Franse merken én een decoder om signalen van ‘keyless-entry’ auto’s om te zetten. Vorige week werden zo nog drie auto’s op één nacht gestolen in Veurne. “Het

Lees meer »

Minderjarige levensgevaarlijk gewond na joyride op parking van Makro

Drie minderjarigen van 13, 15 en 16 jaar oud hebben zondagmiddag een ongeval veroorzaakt op de parking van de voormalige Makro in Deurne aan de Krijgsbaan. Daarbij is één van hen levensgevaarlijk gewond geraakt. Hoe het ongeval precies kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Mogelijk was het drietal aan het joyriden op de parking.

Lees meer »

San Maes is buurtwerker voor digitale inclusie in Pittem

Bij de gemeente Pittem werd onlangs San Maes in dienst genomen als buurtwerker digitale inclusie. Zij zal Pittem- en Egemnaren, die zich vaak in een kwetsbare situatie bevinden en die botsen op digitale drempels in het dagelijkse leven, begeleiden.
The post San Maes is buurtwerker voor digitale inclusie in Pittem appeared first on KW.be.

Lees meer »